Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Κατασκευή: Παπλωματοθήκη

Προσοχή! Η κατασκευή που σας προτείνουμε απαιτεί τουλαχιστον δύο γενιές με ταλέντο! Αν το παιδί σας ζωγραφίζει, δημιουργεί τα δικά του κόμικ και γενικά έχει ανεξάντλητα αποθέματα φαντασίας, αξοποιήστε το! Επιλέξτε μία σειρά σκίτσων, ζωγραφιών κλπ. και δημιουργήστε μαζί του την προσωπική παπλωματοθήκη σχεδιασμένη από.. το μικρό σας καλλιτέχνη! 

Thess να βοηθήσεις τους Γιατρούς του Κόσμου;

Μάλλον όλοι έχετε λάβει τους τελευταίους μήνες κάποιο προωθημένο email από τους Γιατρούς του Κόσμου μιας καικάνουν συχνά έκκληση για συγκέντρωση φαρμάκων. Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα έχει ωθήσει πλέον μεγάλο πλήθος από ανασφάλιστους ανθρώπους στο πολυιατρείο τους στην οδό Ι. Δραγούμη και οι ελλείψεις πλέον είναι πολύ μεγάλες. Όπως μας πληροφόρησαν μέχρι πριν δύο χρόνια η πλειοψηφία που τους επισκέπτονταν ήταν αλλοδαποί, αλλά εδώ και έξι μήνες η αναλογία έχει αντιστραφεί εντελώς και πολλοί συμπολίτες μας συρρέουν εκεί καθημερινά.

Ημερίδα: ΕΛ/ΛΑΚ και Εκπαίδευση 2011

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνει Ημερίδα με θέμα “Η χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ στην εκπαίδευση: Εμπειρίες και καλές πρακτικές“. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στο Αμφιθέατρο ”ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΖΕΡΒΑΣ”.

Το διάβασμα με τους γονείς κάνει καλό

Τη σημαντική συμβολή που μπορούν να έχουν οι γονείς στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών τους αναδεικνύουν στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που επεξεργάστηκαν οι ειδικοί του διεθνούς προγράμματος αξιολόγησης μαθητών του οργανισμού (PISA).

Ποιος φοβάται τα μαθηματικά;

Οι ημέρες που οι μαθηματικοί με τη συμβολή του σινεμά φάνταζαν σαν τρελοί, αντικοινωνικοί επιστήμονες ανήκουν στο παρελθόν. Οι σκοτεινές πτυχές του εγκεφάλου μας, η αρμονία του Σύμπαντος και τα προβλήματα της καθημερινής ζωής έχουν τις απαντήσεις τους στα μαθηματικά.

«Παιχνίδια από φως, στο φως»

Εργαστήρια με θέμα το Φως για παιδιά 5 - 9 ετών από την ΟΜΑΔΑ BEFORELIGHT
Eμψυχώτριες: Κέλλυ Εφραιμίδου, Μαρία Λαζαρίδου

Η ομάδα φωτισμού beforelight και το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης προσκαλεί τους μικρούς φίλους σε ένα κυριακάτικο πρωϊνό γεμάτο Φως…