Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων: Open eClass

Η πλατφόρμα Open eClass είναι ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων για την ηλεκτρονική οργάνωση, αποθήκευση και παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού. Αποτελεί την πρόταση του Ακαδημαϊκού Διαδικτύου GUnet για την υποστήριξη των Υπηρεσιών Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Βασική επιδίωξη της πλατφόρμας είναι η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και η εποικοδομητική χρήση του διαδικτύου στην εκπαιδευτική διαδικασία. Βασίζεται στη φιλοσοφία του λογισμικού ανοικτού κώδικα, υποστηρίζεται ενεργά από το GUnet και διανέμεται ελεύθερα.

Οικολογική θεατρική παράσταση για παιδιά «ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΓΗΣ»

Οικολογική θεατρική παράσταση για παιδιά «ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΓΗΣ»
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Κεντρική Σκηνή
Πειραιώς 206 / 210.34.18.550.
από 10 Οκτώβριου έως 26 Δεκέμβριου 2010

Στο Μεγάλο Δικαστήριο του Σύμπαντος ο αέρας, η θάλασσα, η βροχή και η βροχούλα, το δάσος και ο εκπρόσωπος των ζώων, κατηγορούν τον άνθρωπο για τα οικολογικά προβλήματα. Συμβολικά ζητούνται ευθύνες από ένα παιδί ως εκπρόσωπο των ανθρώπων και «μελλοντικό καταστροφέα». Η Μητέρα Γη επεμβαίνει: «Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου! Αυτός που πραγματικά φταίει είναι ο Δράκος της αδιαφορίας!».

Πετάξτε την ομοφοβία έξω από τα σχολεία!

Με αφορμή την ιστορία του Seth Walsh, ενός ακόμη εφήβου που αυτοκτόνησε έπειτα από συνεχείς εκφοβισμούς και επιθέσεις επειδή ήταν γκέι, συγκεντρώσαμε επιπλέον υλικό σχετικά με την ομοφοβία και την εφηβεία (δείτε την ανάρτηση "Ομοφυλοφιλία και εφηβεία").  Μην ξεχνάμε ότι βασικός στόχος του σχολείου είναι να διαμορφώσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες, υπεύθυνους πολίτες με ηθικές αξίες και αρχές που θα προασπίζουν τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου.

Μαφάλντα!!


Η Μαφάλντα, η διάσημη σήμερα «τρομερή μικρή» Αργεντίνα, γεννήθηκε σχεδόν «τυχαία».