Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Κάπνισμα: Η ισχυρή επιρροή της οικογένειας

Αναπόσπαστο κομμάτι της οικογενειακής ζωής είναι για την πλειονότητα των Ελλήνων μαθητών το κάπνισμα, αφού οι γονείς ακόμα και από την προσχολική ηλικία των παιδιών τους δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να καπνίζουν μέσα στο σπίτι, χτίζοντας έτσι ένα «προβληματικό» πρότυπο ενηλίκου.

Ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% των μαθητών Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου δηλώνει ότι είτε ένας από τους δύο γονείς του (38,4%) είτε και οι δύο (23,2%) είναι καπνιστές. Από τις απαντήσεις δε των μαθητών αποδεικνύεται η άρρηκτη σχέση της εικόνας του γονέα καπνιστή με την υιοθέτηση αυτής της συνήθειας. Ετσι, στην ερώτηση «οι γονείς σου καπνίζουν», το ποσοστό των θετικών απαντήσεων μεταξύ των καπνιστών ήταν 74,5% και μεταξύ των μη καπνιστών μαθητών 58,2%.

Ο νέος σχολικός χάρτης της Ελλάδας

Τον νέο σχολικό χάρτη που περιλαμβάνει - σχεδόν - όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα οποία επέρχονται αλλαγές από τον Σεπτέμβριο και βρίσκονται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ».

Βραβεία σε σχολεία για την ανακύκλωση

Τα βραβεία της "Γιορτής Ανακύκλωσης 2014" έγιναν γνωστά πριν από λίγες μέρες από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας. "Επαθλο" των νικητών είναι σχολικές εκδρομές.

Μουσική εκδήλωση του 6ου Γυμνασίου για την Αμυμώνη

Το 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη μουσική εκδήλωση-αφιέρωμα: «Μίκης Θεοδωράκης, ο Έλληνας του κόσμου όλου» σήμερα, Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, στις 8.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γρηγ. Λαμπράκη 57 & Κλεάνθους (τηλ. 2310909414) και την αφιερώνει στην «ΑΜΥΜΩΝΗ - ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πηγή: Ενημερωτικό μήνυμα από την Αμυμώνη

Τράπεζα Θεμάτων ​για εισαγωγή στα ​Πειραματικά Σχολεία

Στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία προσφέρονται 3.331 θέσεις για το νέο σχολικό έτος.

Πιο αναλυτικά, στα Γυμνάσια, οι θέσεις ανέρχονται σε 1381,στα λύκεια 1.324, στα δημοτικά 533 θέσεις και στα νηπιαγωγεία 93 θέσεις.

ΠΟΥ: Η κατάθλιψη είναι η πρώτη συχνότερη αιτία ασθένειας στους εφήβους

Η κατάθλιψη είναι η πρώτη συχνότερη αιτία ασθένειας και ανικανότητας στους εφήβους παγκοσμίως και η αυτοκτονία η τρίτη συχνότερη αιτία θανάτου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σε καμία περίπτωση 2ο τετράδιο για τους υποψηφίους των ΑΕΙ-ΤΕΙ

Οικονομία στους επιτηρητές και τα τετράδια κάνει το υπουργείο Παιδείας, λόγω των μειωμένων κονδυλίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. 

Σύμφωνα με τα Νέα της Τετάρτης, όπως προκύπτει από τις σχετικές εγκυκλίους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν οικονομία στο πρόχειρο και να αποφύγουν να γεμίσουν όλο το τετράδιο, γιατί δύσκολα θα πάρουν και δεύτερο.

Kομπογιαννίτες θεραπευτές αυτισμού

Η επιστημονική κοινότητα εφιστά την προσοχή των γονιών με παιδιά που πάσχουν από αυτισμό ενόψει ψεύτικων θεραπειών που καταλήγουν να τους κοστίζουν μερικές χιλιάδες δολάρια.

Η αποκάλυψη στην οποία προβαίνει το National Disability Insurance Scheme, έχει στόχο να παράσχει στους γονείς αυτιστικών παιδιών έγκυρη πληροφόρηση, αυτό που χρειάζεται περισσότερο από καθετί στην αντιμετώπιση του αυτισμού.

Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής: «Ζωγραφίζω την οικογένεια μου»

Η Ειρήνη Αριστείδου σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας (15 Μαΐου) διοργανώνουν ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ με θέμα «Ζωγραφίζω την οικογένεια μου».

Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα, Πέμπτη 15 Μαΐου και θα ισχύει μέχρι και το Σάββατο 31 Μαΐου .

Τα παιδιά (ηλικίας από 0 – 18 ετών, από όλη την Ελλάδα) ενθαρρύνονται να ζωγραφίσουν την οικογένεια τους έτσι όπως την αντιλαμβάνονται και την βιώνουν τα ίδια, σε χαρτί Α4 και με ότι υλικό (ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, κλπ.) εκείνα επιθυμούν. 

ΟΛΑ τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, θα επιβραβευτούν για την προσπάθεια τους από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας (ΠΠΕ), αναρτώντας τα έργα τους στην ιστοσελίδα : https://sites.google.com/site/paidikipinakothikie/.

Σχολείο για υποψήφιους Βικιπαιδιστές


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ένα σχολείο συγγραφής για την Βικιπαίδεια. Οι περισσότεροι ξέρετε την Wikipedia (ή Βικιπαίδεια στα ελληνικά). Την επισκέπτεστε συχνά για να βρείτε πληροφορίες για σχεδόν οτιδήποτε. Η Βικιπαίδεια είναι μία πολυγλωσσική διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια ελευθέρου περιεχομένου. Αλλά και αυτό το ξέρετε.

Ευθύνονται τα smartphones για την αργή ανάπτυξη της ομιλίας των παιδιών;

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει πώς οι σημερινοί γονείς χρησιμοποιούν τα smartphones και τα tablets τους για να αντικαταστήσουν τα βιβλία και τα παιχνίδια των παιδιών τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά που παίζουν μη-εκπαιδευτικά παιχνίδια να αναπτύσσουν πιο αργά την ομιλία.

Θερινή απόδραση: Καλοκαιρινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης στο ΝΟΗΣΙΣ

Καλοκαιρινά πενθήμερα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης 
Για παιδιά από Α΄ - Γ΄ και από Δ΄ - ΣΤ’ Δημοτικού 

Δωρεάν κατασκηνώσεις για παιδιά ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτου

Εγκρίθηκε με υπογραφή του υπουργού Ναυτιλίας το πρόγραμμα δωρεάν κατασκηνώσεων για παιδιά ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτου για το καλοκαίρι 2014 .
Συγκεκριμένα μετά την έγκριση της απόφασης του ΔΣ του Οίκου Ναύτου εγκρίνεται από τον υπουργό Ναυτιλίας πρόγραμμα που αφορά στην αποστολή διακοσίων εξήντα (260) περίπου παιδιών ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτου , σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις περιοχής Αττικής κατά την θερινή περίοδο τρέχοντος έτους, λόγω μη λειτουργίας των Παιδικών Εξοχών Οίκου Ναύτου στον ΄Αγιο Ανδρέα Αττικής, καθώς και σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις περιοχών της υπόλοιπης Ελλάδας.