Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Στην κουζίνα ολοταχώς...

Με τα σχολεία κλειστά για το Πάσχα, γιαγιάδες και παππούδες αναλαμβάνουν κάποιες ημέρες (και) την πρωινή βάρδια. Σας προτείνουμε "18 + 2 ιδέες για παιχνίδια στην κουζίνα του παππού και της γιαγιάς". Η γιαγιά μας και ο παππούς μας και δύο φαγητά μάς ετοίμασαν και έκαναν μαθηματικά με τα αγόρια μας.

Δωρεάν ειδικές μπάλες σε τυφλά παιδιά από το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Είναι ειδικά κατασκευασμένες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από παιδιά με προβλήματα όρασης και εκπέμπουν ειδικό ηχητικό σήμα

Σταθερός υποστηρικτής του καινοτόμου προγράμματος «Youthorama» ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά στηρίζει ως πρεσβευτής του προγράμματος τις ανοιχτές δράσεις για την ευρωπαϊκή νεολαία και τη διεθνή καμπάνια «Μία μπάλα για όλους» στο πλαίσιο της οποίας θα μοιραστούν δωρεάν πρότυπες μπάλες ποδοσφαίρου σε τυφλά παιδιά. «Στέλνοντας ένα ανθρωπιστικό μήνυμα στήριξης των παιδιών με προβλήματα όρασης, ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τέτοια ζητήματα, αλλά και ενίσχυσης του αθλητισμού», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη.

Πότε υποβάλλεται η νέα αίτηση Α21 για το επίδομα παιδιού

Το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου, όταν θα είναι διαθέσιμη η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού, θα πρέπει να υποβάλλουν οι δικαιούχοι τη νέου τύπου αίτηση Α21, αφού πρώτα υποβάλλουν έγκαιρα την φορολογική τους δήλωση (έντυπο Ε1) στην ΑΑΔΕ, ώστε η πρόωρη εκκαθάρισή της να τους δικαιώσει αναδρομικά το Επίδομα Παιδιού.

Η αδέσποτη σκυλίτσα Μαργαρίτα που μαθαίνει οδική συμπεριφορά στα παιδιά

Η «Μαργαρίτα» είναι ένα διαδραστικό βιβλίο που μπορούν να «κατεβάσουν» όλοι δωρεάν μέσω διαδικτύου από τον ιστότοπο της ΕΛΑΣ, σε υπολογιστή ή μέσω εφαρμογών σε tablet ή smart phone. Παράλληλα, διατίθεται και σε ηχητικό αρχείο για παιδιά που δεν διαβάζουν ή αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Επιβαρυντικό για τη μητέρα να μεγαλώνει παιδί με συγγενή καρδιοπάθεια

Οι γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά με συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια διατρέχουν και οι ίδιες αυξημένο κίνδυνο νοσηλείας λόγω καρδιαγγειακών αιτίων, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Circulation.

Νέα σειρά emojis για τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες

Δίνουμε την προσοχή που χρειάζεται στους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες; Μάλλον όχι, αν κρίνει κανείς από τη συμπεριφορά εποχούμενων που αφήνουν τα οχήματά τους ακριβώς στα σημεία όπου υπάρχει ράμπα για πρόσβαση στο πεζοδρόμιο κάποιου που κινείται με αναπηρικό καροτσάκι. 

Μεγάλη συμμετοχή των Ιταλών μαθητών στον διαγωνισμό της πρεσβείας στην Ιταλία «Ολοι μιλάμε ελληνικά»

Ενδιαφέρον προκαλεί ο διαγωνισμός «Tutti parliamo greco», (Όλοι μιλάμε ελληνικά), που οργανώνει η ελληνική πρεσβεία στην Ιταλία, με την υποστήριξη του γραφείου Τύπου της. Οι μαθητές των κλασικών λυκείων της Ιταλίας κλήθηκαν να αναδείξουν τις ελληνικές λέξεις που «δανείστηκε» και «υιοθέτησε» η ιταλική γλώσσα.