Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Καλό μήνα!


Μεγάλες προσδοκίες… Τι καλύτερα να μην περιμένουμε απ’ τα παιδιά μας

Κάποια πράγματα που αναμένουμε από τα παιδιά μας είναι μάλλον πολύ καλά για να είναι αληθινά.

Κατά την ανατροφή των παιδιών μας δεν είναι ασυνήθιστο να έχουμε κάποιες… υψηλές προσδοκίες που όμως τελικά δεν ανταποκρίνονται στο ελάχιστο με ό,τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Το γεγονός αυτό δεν είναι απίθανο να απογοητεύει και τις δυο πλευρές, μιας και αυτό που αναμένουμε, δεν εκπληρώνεται ποτέ.

Κύπρος: Νοσηλευτές πήραν κιθάρα και τραγουδώντας δίδαξαν πρώτες βοήθειες σε νήπια

Η γνώση πρώτων βοηθειών, ακόμη και από μικρά παιδιά, είναι πολύ σημαντική καθώς πολλές φορές είναι σωτήρια. Ακόμη και η άμεση κλήση βοήθειας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για την έκβαση της κατάστασης του ασθενή. Ως εκ τούτου μικροί και μεγάλοι καλό είναι να μάθουμε έστω τα απαραίτητα.

Η Ελλάδα στην κορυφή των προσβάσιμων προορισμών για ΑμΕΑ παγκοσμίως-Περισσότερες από 250 προσβάσιμες παραλίες

Σημείο αναφοράς στον Προσβάσιμο Τουρισμό γίνεται η Ελλάδα καθώς πρωτοπορεί στην αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα σε παγκόσμιο επίπεδο προσελκύοντας αυξημένα μερίδια τουριστών από αυτή την κατηγορία επισκεπτών.

Ο Κάφκα… ζωντανεύει με τη βοήθεια του ΑΙ στο Παιδικό και το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Τι σχέση μπορεί να έχει ο αινιγματικός και γνωστός για τις δυστοπικές ιστορίες του, όπως η «Δίκη» και η «Μεταμόρφωση», Φραντς Κάφκα με τα παιδιά; Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο της πόλης και την εταιρεία πληροφορικής Digital Innovations επιχειρούν με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης να ρίξουν φως σε μια όχι ιδιαίτερα γνωστή πτυχή της προσωπικότητας του χαρισματικού Τσέχου συγγραφέα. Ο εβραϊκής καταγωγής Κάφκα ζωντανεύει ψηφιακά και μας συστήνει μια υποφωτισμένη πλευρά του, ευαίσθητη και συμπονετική, βασισμένη σε μια ιδιαίτερη ιστορία. Μια ιστορία που προέρχεται από τα απομνημονεύματα της τελευταίας συντρόφου του Κάφκα, Dora Dymant και του βιογράφου του, Reiner Stach, στο βιβλίο του: Kafka, The years of insight και αφορά στη συνάντηση του συγγραφέα σε ένα πάρκο με ένα λυπημένο κοριτσάκι που κλαίει, καθώς μόλις έχει χάσει την κούκλα του.

Διακήρυξη της Βαρκελώνης: Για την ακαδημαϊκή ανεξαρτησία και τα ανοιχτά ερευνητικά δεδομένα

Στις 16 Απριλίου 2024, 40 οργανισμοί υπέγραψαν την Διακήρυξη της Βαρκελώνης για τις πληροφορίες ανοιχτής έρευνας με στόχο τη διατήρηση της ακαδημαϊκής ανεξαρτησίας. Η διακήρυξη καλεί τα ερευνητικά ιδρύματα να ενωθούν γύρω από κοινές αρχές για ανοικτές ερευνητικές πληροφορίες και τη δέσμευση για την ανάπτυξη υποδομής ανοικτών ερευνητικών δεδομένων.