Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Χρόνια πολλά, μαμά!

 


Αποτελέσματα διαγωνισμού για τον Ύμνο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ολυμπιακής Παιδείας, διοργάνωσε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό για τον «Ύμνο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας», στον οποίο συμμετείχαν μαθητές/τριες των Δημοτικών σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων όλης της χώρας.

Η χώρα με πάνω από 500 σημεία που απαγορεύονται τα παιδιά

Την πρώτη φορά που η Νοτιοκορεάτισσα βουλευτής Γιονγκ Χε-ιν, βγήκε από το σπίτι της μετά τη γέννηση του γιου της το 2021, πάλευε με την επιλόχειο κατάθλιψη και ο σύζυγός της ήθελε να της φτιάξει τη διάθεση με μια βόλτα. Αλλά όταν πήγαν σε ένα κοντινό καφέ, δεν κατάφεραν να μπουν. Ο λόγος; Ήταν μια «ζώνη χωρίς παιδιά».

«Υφαίνοντας» μια κοινωνία της συμπερίληψης στο Εργαστήριο Κλωστοϋφαντουργίας του ΕΕΕΕΚ Κιλκίς

Ανοίγοντας τη λευκή πόρτα με τη χαρτονένια επιγραφή «καλλιτεχνικά» στο πάνω μέρος της κάσας, στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) του Κιλκίς, ανακαλύπτει κανείς έναν πολύχρωμο κόσμο από μπομπίνες, μηχανές πλεκτικής, έναν αργαλειό, λογής λογής πλεκτά, αλλά και εκπαιδευόμενους που από το χαμόγελό τους και μόνο φαίνεται πως απολαμβάνουν αυτό που κάνουν.

Το πέταγμα της πεταλούδας – Μια οργάνωση και ένα παραμύθι σπάνε τα στερεότυπα για τους Ρομά

Να ρωτάς κάθε μέρα πιο πολύ. Αυτή τη συμβουλή της γιαγιάς της η μικρή πεταλούδα την είχε συνεχώς στο μυαλό. Διάβαζε πολύ και όσο διάβαζε, τόσο ομορφαίναν τα φτερά της και μεγάλωναν και όσο μεγάλωναν τόσο πιο μακριά πετούσε και κάπως έτσι η μικρή πεταλούδα γύρισε όλο τον κόσμο. «Οχι, δεν είμαι εγώ η μικρή πεταλούδα», λέει η 33χρονη Γεωργία Καλπαζίδου στην αυθόρμητη ερώτησή μας αν το παραμύθι που έχει γράψει, «Η πεταλούδα Ειρήνη και η μαγική συνταγή», έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία. «Είναι όλοι όσοι πίστεψαν ότι με τη γνώση ξεκλειδώνει ο κόσμος, όλοι όσοι κόντρα στα στερεότυπα παρέμειναν στην εκπαίδευση και ακολούθησαν τα όνειρά τους».

Χωρισμένοι γονείς: «Τα παιδιά πρέπει να γίνουν ορατά, ως αυτόνομες οντότητες»

Πώς καθορίζεται το «βέλτιστο συμφέρον» του παιδιού όταν οι γονείς του χωρίζουν; Πώς εφαρμόζονται οι πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο; Ποιες επιμέρους πτυχές ανακύπτουν για τους διαζευγμένους γονείς στην κοινή ανατροφή του τέκνου; Σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα κλήθηκαν να απαντήσουν κοινωνικοί επιστήμονες και νομικοί στο 6ο διεθνές συνέδριο για την Κοινή Ανατροφή, που διοργάνωσε το International Council on Shared Parenting, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Συνηγόρου του Πολίτη, της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα.

Δήμος Θεσσαλονίκης: «Μαμά σ' αγαπώ και σε προσέχω!» σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία του με το Άλμα Ζωής για τη διοργάνωση της γιορτής «Μαμά σ' αγαπώ και σε προσέχω!», μια μεγάλη γιορτή πρόληψης ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, την Κυριακή 14 Μαΐου από τις 10.00 έως τις 14.00 στον αύλειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

ΕΣΑμεΑ – Καθορισμός αριθμού θέσεων για φορείς του υπ. Υγείας που πληρούνται από άτομα που προστατεύονται από τον ν. 2643/1998 και κατανομή

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για τον καθορισμό αριθμού θέσεων για φορείς του Υπουργείου Υγείας, που πληρούνται από άτομα που προστατεύονται από τον ν. 2643/1998 και κατανομή των θέσεων αυτών.