Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Διάβασμα, πρωτάκια και γονείς στα πρόθυρα πανικού και υστερίας. Απλές συμβουλές για να αποφύγουμε το άγχος και να βάλουμε τις βάσεις για μια αποδοτική, δημιουργική, ευχάριστη και ήρεμη σχολική χρονιά...

Λανθασμένοι χειρισμοί, απουσία οργάνωσης, άγχος και μια σειρά από προσωπικές ανασφάλειες μας οδηγούν σε σπασμωδικές κινήσεις που καθιερώνουν για το πρωτάκι μας μια ρουτίνα και ένα κλίμα διαβάσματος που σίγουρα δεν βοηθά κανένα. Τι μπορούμε να κάνουμε για να πάνε όλα καλά; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το πρωτάκι μας αποτελεσματικά;

1) Μην αντιμετωπίζετε το σχολείο σαν αναγκαίο κακό. Εκφράσεις του τύπου: «Έλα να τελειώνουμε για να είσαι ελεύθερος μετά» ή «Θέλεις δεν θέλεις θα διαβάσεις. Και εγώ δεν θέλω να πηγαίνω στην δουλειά, αλλά πρέπει» σίγουρα δεν βοηθάνε το παιδί να δει το σχολείο σαν ένα αναπόσπαστο, ευχάριστο και δημιουργικό κομμάτι της ζωής του. Καθίστε δίπλα του με ενθουσιασμό και ζητήστε του να σας δείξει τι έμαθε, τι έκανε. Ρωτήστε το τι ανυπομονεί να κάνει την επόμενη μέρα στο σχολείο, τι του άρεσε πιο πολύ εκεί...

«Όλοι μας έχουμε καρδιά», το μήνυμα της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών

Με τους Βραζιλιάνους να «απέχουν» από την τελετή έναρξης λόγω -προφανώς- ακριβών εισιτηρίων, που είχε ως αποτέλεσμα πάρα πολλά σημεία του θρυλικού Μαρακανά να είναι άδεια, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των 15ων Παροαλυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016». Πέραν τούτου, η τελετή ανέδειξε την κουλτούρα των Βραζιλιάνων, με πολύ μουσική, κέφι και φυσικά πολύ χορό, ενώ είχε ως κεντρικό μήνυμα πως «η καρδιά δεν έχει όρια. Όλοι μας έχουμε καρδιά», αναδεικνύοντας έτσι το θέμα της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων.

Education Festival 2016

Το Education Festival 2016 προσφέρει πληροφορίες, γνώση, διασκέδαση και απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών που θέλουν να ενισχύσουν το εκπαιδευτικό τους προφίλ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους εκπαιδευτικών οργανισμών, να παρακολουθήσουν το συνέδριο, να συμμετάσχουν σε workshop και δρώμενα.

Ποιες ιατρικές εξετάσεις χρειάζονται παιδιά και έφηβοι πριν πάνε σχολείο

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει και μικροί και μεγάλοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επιστροφή στα θρανία. Η προετοιμασία όμως δεν πρέπει να αρχίζει ούτε να τελειώνει με τα τετράδια και κάποια καινούργια παπούτσια.

Στην πραγματικότητα, το πρώτο και σημαντικότερο που χρειάζεται το παιδί είναι η αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του από τον παιδίατρο, ο οποίος θα βεβαιωθεί ότι έχει κάνει και όλα τα συνιστώμενα εμβόλια, συνιστά η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP).

Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να κάθεται ένα παιδί στις δημόσιες τουαλέτες;

Όλοι έχουμε βρεθεί στην άβολη θέση να πρέπει να πάμε στην τουαλέτα, αλλά να είμαστε πολύ μακριά από το σπίτι.

Και καθώς μπαίνουμε στις δημόσιες τουαλέτες μέσα μας προσευχόμαστε να είναι όσο πιο καθαρές γίνεται. Και, κυρίως, να είναι η λεκάνη της τουαλέτας καθαρή, επειδή πιθανότατα θα χρειαστεί να κάτσουμε εκεί.

Παιδί και χτύπημα στο κεφάλι: Ποιες είναι οι νέες οδηγίες αντιμετώπισης

Τα χτυπήματα στο κεφάλι είναι πολύ συνηθισμένα στα παιδιά, γι' αυτό είναι σημαντικό οι γονείς, αλλά και οι προπονητές τους να ξέρουν πώς πρέπει να γίνονται η διάγνωση και η αντιμετώπιση, προκειμένου να αποφευχθούν οι μακροχρόνιες συνέπειες.

Εκτός τα αρχαία και τα θρησκευτικά από τις εξετάσεις του Γυμνασίου

Αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο των τελικών εξετάσεων του Γυμνασίου, υλοποιούνται, μεταξύ άλλων, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του γυμνασίου θα εξετάζονται πλέον γραπτώς σε τέσσερα μαθήματα για να λάβουν απολυτήριο: τη νεοελληνική γλώσσα, την Ιστορία, τη Φυσική και τα μαθηματικά. 

Ασφαλής για το έμβρυο η μαγνητική τομογραφία στο α' τρίμηνο της κύησης

Η μαγνητική τομογραφία όταν διενεργείται κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, χωρίς χρήση σκιαγραφικής ουσίας, δεν αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου του κυήματος, είτε πρόκειται για δίδυμα είτε όχι, αποφαίνεται καναδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA.

Καμίνης: Προτεραιότητα το παιδί, με ανοιχτά σχολεία και νέες υποδομές

«Σε ύψιστη προτεραιότητα για τον δήμο Αθηναίων τίθεται η εξασφάλιση, σε μία δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τη λειτουργία των σχολείων. Το παιδί βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής μας και με άξονα το σύνθημα "Πρώτα το Παιδί" θεσμοθετήσαμε ειδική αντιδημαρχία» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, κατά την διάρκεια παρουσίασης του συνόλου των δράσεων του δήμου για το παιδί εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Κινέζοι γονείς κατασκηνώνουν σε πανεπιστήμια για να είναι κοντά στα παιδιά τους!

Η έναρξη του πανεπιστημίου είναι μια άχαρη περίοδος για παιδιά και γονείς καθώς θα αναγκαστούν να χωρίσουν έστω και προσωρινά.

Ένα πανεπιστήμιο στην Κίνα πάντως, βρήκε τη λύση για να αντιμετωπίσει το άγχος του αποχωρισμού- επιτρέπει στους γονείς να διανυκτερεύουν σε σκηνές εντός της πανεπιστημιούπολης για μερικές ημέρες. Το πανεπιστήμιο Tianjin, στην βορειο-ανατολική Κίνα παρέχει στους γονείς πρόχειρα καταλύματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέχρι εκείνοι σιγουρευτούν ότι τα... καμάρια τους, εγκατασταθούν χωρίς πρόβλημα. 

Έτρωγε burgers, οδηγούσε σαράβαλο και... άφησε δωρεά σε Πανεπιστήμιο 4 εκατ. δολάρια!

Ο Robert Morin περνούσε τον ελεύθερό του χρόνο τρώγοντας όσο λιγότερο μπορούσε και συγκεκριμένα φθηνό junk food, κάνοντας μια λητή ζωή, οδηγώντας ένα παλιό αυτοκίνητο Plymouth του 1992, ενώ του άρεσε να διαβάζει πολύ.

Παιδιά στη Συρία προσπαθούν να αυτοκτονήσουν. Δεν αντέχουν την πείνα και την ανέχεια στην πολιορκημένη Μαντάγια

Τον περασμένο Ιανουάριο ο κόσμος έμαθε την ύπαρξη της πόλης Μαντάγια. 40 χλμ βορειοδυτικά της Δαμασκού, το άλλοτε δημοφιλές ορεινό τουριστικό θέρετρο στη Συρία βρισκόταν υπό πολιορκία από τις δυνάμεις του Άσαντ και της Χεζμπολά, ήδη από τον Ιούνιο του 2015. Και οι 40.000 χιλιάδες κάτοικοί του κυριολεκτικά πέθαιναν από την πείνα.