Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Πρόσωπο: Amy Purdy

Πολλοί ίσως γνωρίσατε την Amy Purdy στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες 2014 στο Σότσι, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλιο στο Προσαρμοσμένο σνόουμπορντ. Άλλοι να την ξέρετε από την ομιλία της στο TED. Τέλος, κάποιοι ενδεχομένως τη γνωρίσατε από την πρεμιέρα του αμερικάνικου Dancing with The Stars, στο οποίο και συμμετέχει με παρτενέρ τον Derek Hough.

uLogo: Ένα παιχνίδι για την εκμάθηση βηματικού προγραμματισμού σε μαθητές Δημοτικού


Οι φίλοι και συνάδερφοι καθηγητές Πληροφορικής Παύλος Τουκίλογλου και Θανάσης Πέτσος δημιούργησαν ένα παιχνίδι για την εκμάθηση βηματικού προγραμματισμού, το οποίο βασίζεται στη γλώσσα Logo και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού.

Special Olympics Ελλάς: Πρόσκληση σε Αγώνες Δυναμικής Άρσης Βαρών

Iqbal Masih: Η μικρή ζωή ενός μεγάλου ήρωα


Είναι η εξαθλίωση ένα αναγκαίο κακό για τον κόσμο μας σήμερα; Αποτελούν η περιθωριοποίηση και η κοινωνική βαρβαρότητα συνθήκες, με τις οποίες οφείλει να συμβιβαστεί ο σύγχρονος πολιτισμός; Μήπως είμαστε αναγκασμένοι, τελικά, να σκύψουμε το κεφάλι στον κυνισμό, να αποδεχτούμε την αδικία, ως αναπόφευκτο κληροδότημα της φύσης μας;

5 σημαντικά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τα νήπια!

Η δόκτωρ Tovah Klein, μητέρα τριών παιδιών και διευθύντρια του Κέντρου Ανάπτυξης Barnard College της Νέας Υόρκης μελέτησε τις συμπεριφορές των νηπίων για πάνω από 20 χρόνια και τις μετέφερε σε ένα βιβλίο best seller με τίτλο How Toddlers Thrive: What Parents Can Do Today For Children Ages 2-5 to Plant the Seeds of Lifelong Success. Εδώ θα βρείτε 5 σημεία κλειδιά που ίσως δεν ξέρετε για τα νήπια! 

Δημιουργώντας «θόρυβο» στην εκπαίδευση

Πώς καταφέρνουν κάποιοι άνθρωποι ή κάποια σχέδια να δημιουργούν τόσο θόρυβο στον εκπαιδευτικό κόσμο; Και πώς αυτός ο θόρυβος μετατρέπεται σε αποτελέσματα; Κάποια projects έγιναν πρωτοσέλιδα, ακριβώς επειδή κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά.

Απαγορευμένα τα κόκκινα στυλό σε σχολείο της Βρετανίας

Απαγορευμένο έγινε το κόκκινο στυλό σε σχολείο της Βρετανίας, που ζήτησε από τους δασκάλους να μην χρησιμοποιούν αυτό το χρώμα για να διορθώνουν εργασίες των μαθητών.

Το σχολείο θεωρεί ότι το κόκκινο είναι «αρνητικό χρώμα». Οι δάσκαλοι αποφάσισαν να γράφουν με πράσινο και ζήτησαν από τους μαθητές να κάνουν τις ασκήσεις τους χρησιμοποιώντας μοβ στυλό.

Δημοφιλή τα Πειραματικά Σχολεία

Εκτινάχθηκε η ζήτηση φέτος για τις θέσεις των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ). Απομένει ένα δεκαήμερο έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων και έως τώρα 8.000 γονείς έχουν υποβάλει αίτηση για το παιδί τους, δηλαδή τόσες αιτήσεις όσες είχαν συνολικά κατατεθεί πέρυσι. Η αύξηση του ενδιαφέροντος αποδίδεται στην αναζήτηση από τους γονείς καλών δημόσιων σχολείων για τα παιδιά τους, και αποτελεί απόδειξη της εδραίωσης των Πρότυπων Πειραματικών, καθώς φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που οι μαθητές τους θα εισαχθούν κατόπιν εξετάσεων. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των ΠΠΣ (ΔΕΠΠΣ) και καθηγητής του Παν. Αθηνών, κ. Γεώργιος Καλκάνης, μιλώντας στην «Κ», ανέφερε ότι στις αρχές Μαΐου θα οργανωθεί το πρώτο συνέδριο αποτίμησης και αξιολόγησης της έως τώρα πορείας των ΠΠΣ που θεσμοθετήθηκαν το 2011.

Πανελλήνιο Συνέδριο: Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε. - Προσεγγίσεις της σχολικής διαδικασίας μέσα από την ψηφιακή διάσταση

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη διάδοση των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση, καλεί τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, για κατάθεση εργασιών τους στο Πανελλήνιο Συνέδριο, με τίτλο "Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε." - Προσεγγίσεις της σχολικής διαδικασίας μέσα από την ψηφιακή διάσταση - και ημερομηνίες πραγματοποίησής του: 22 & 23 Νοεμβρίου 2014, στην Αθήνα (Ευγενίδειο).