Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Κατασκευή: Αποκριάτικη στολή Lego

Φτιάξτε την αποκριάτικη στολή μαζί με το παιδί σας και ντύστε το ή ντυθείτε οικογενειακώς κομματάκια Lego...

Πώς να προφυλάξετε τα παιδιά από ατυχήματα τις Απόκριες

Οι Απόκριες είναι περίοδος ξεφαντώματος και γλεντιού. Κρύβουν όμως και κινδύνους που ίσως δεν περιμένουμε! Με λίγη ενημέρωση και προσοχή όμως, μπορούμε να περάσουμε ευχάριστες και διασκεδαστικές Απόκριες χωρίς απρόοπτα.

Πώς θα βοηθήσετε τον υπέρβαρο έφηβο

Η παχυσαρκία ή το να είσαι υπέρβαρος δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης. Το παραπάνω βάρος έχει συνέπειες στην υγεία και μπορεί να κάνει τη ζωή κάποιου λιγότερο άνετη. Αν ο έφηβος αντιμετωπίζει πράγματι πρόβλημα βάρους, μπορείτε να τον βοηθήσετε να αποκτήσει διαφορετικό τρόπο ζωής συνολικά.

Τα παιδιά με αδέρφια πέφτουν θύματα bullying μέσα στην οικογένεια

Ένα παιδί που έχει περισσότερα από ένα αδέλφια, είναι πιθανότερο να πέσει θύμα bullying από τα μέλη της οικογένειάς του.

Υπεύθυνα για το bullying είναι συνήθως τα πρωτότοκα ή τα μεγαλύτερα σε ηλικία αδέρφια, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από Βρετανούς επιστήμονες και αναδεικνύει το υποτιμημένο πρόβλημα του εκφοβισμού μέσα στην οικογένεια.

Τα κλασικά λάθη που κάνουμε όταν πονάει η κοιλιά του παιδιού

Μπορεί να γίνει πολύ ανησυχητικό όταν βλέπουμε το παιδί να κάνει εμετό και να πονάει. Ο ιός του στομάχου μπορεί να γίνει σοβαρός και χρειάζεται προσοχή. Το πιθανότερο είναι ότι ο πόνος στην κοιλίτσα θα περάσει μέσα σε λίγες μέρες αλλά εσείς πρέπει να κάνετε το παιδί να νιώσει όσο πιο άνετα γίνεται, να αφήσετε την ασθένεια να κάνει τον κύκλο της και να μείνετε μακριά από τα παρακάτω λάθη.

Διευρύνεται το Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Τις σχολικές μονάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καλεί με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ώστε να υποβάλλουν αίτημα εγγραφής τους ως νέα μέλη του.

Κόντρα ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων με υπουργείο Παιδείας

Κόντρα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πρόκειται για να κάνει το υπουργείο Παιδείας ξέσπασε ανάμεσα στο υπουργείο και τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ), ο οποίος έκανε λόγο για «καθεστωτικό ύφος» της εγκυκλίου, για «συνεχείς επιθέσεις του Υπουργείου στα Ιδιωτικά Σχολεία που η σημερινή του ηγεσία έχει περιγράψει ως “αρχετυπικούς εχθρούς”».

ΠΑΜΑΚ: Υποτροφίες ρομποτικής σε πρόσφυγες

Επτά υποτροφίες για μαθήματα ρομποτικής προσφέρει σε πρόσφυγες η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες, με στόχο οι πρόσφυγες μαθητές να αποκτήσουν ικανότητες και δεξιότητες που θα τους καταστήσουν "παρόντες" σε έναν σύγχρονο κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται. Οι υποτροφίες αφορούν τα προγράμματα "Prebotics" (3 υποτροφίες), "Junior Robotics" (2 υποτροφίες) και "Arduino" (2 υποτροφίες).

Αθήνα: Ημερίδα για την Γονική Αποξένωση (3.3.2019

Ο Σύλλογος "Συνεπιμέλεια" σας καλεί σε Ημερίδα για την Γονική Αποξένωση, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 

Ημερίδα: Η προοπτική της κοινής ανατροφής παιδιών. Καταπολέμηση της γονικής αποξένωσης χάριν του βέλτιστου συμφέροντος του παιδιού.