Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Career Fair.4all 2017: Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία

Μετά την περσινή επιτυχία, το Career Fair.4all επανέρχεται και φέτος στις 29 Απριλίου 2017 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με τον τίτλο Career Fair.4all “People with Abilities, Companies with Perception”. Βασικός άξονας του Career Fair.4all είναι η προσωπική επαφή των ατόμων με αναπηρία με στελέχη εταιρειών μέσω της πραγματοποίησης συνεντεύξεων ή της συζήτησης πάνω στο βιογραφικό του υποψηφίου και η ενδυνάμωση του επαγγελματικού τους προφίλ. Φέτος σκοπός μας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ακόμη μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας για την ανάγκη και τα οφέλη ένταξης στον εργασιακό χώρο ενός ενεργού ανθρώπινου δυναμικού που παραμένει αναξιοποίητο. Κύριος στόχος είναι η συμμετοχή περισσότερων ατόμων με αναπηρία, η προσέλκυση περισσότερων εταιριών, η πραγματοποίηση περισσότερων συνεντεύξεων με απώτερη επιδίωξη την ένταξη των ατόμων αυτών στην αγορά εργασίας.

Δώρα στα... πόδια των παιδιών

Η κ. Ειρήνη κάθεται υπομονετικά στην ουρά. Η εικόνα θυμίζει τις ουρές στις τράπεζες ή στις δημόσιες υπηρεσίες. Αν και δεν υπάρχει ένταση, ουδείς διαμαρτύρεται για την αναμονή, ούτε έχουν δημιουργηθεί τα γνωστά πηγαδάκια. Επικρατεί μάλλον ηρεμία. Βρισκόμαστε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών και η ουρά αφορά τη διανομή παπουτσιών σε παιδιά άπορων οικογενειών από το «Μαζί για το Παιδί».

Παιδιά και γονείς εξερευνούν την Οικία Βενιζέλου

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» προσκαλεί γονείς και παιδιά να συμμετάσχουν στις ειδικά σχεδιασμένες για οικογένειες εκπαιδευτικές δράσεις του, για να ανακαλύψουν την πατρική οικία, την εποχή αλλά και άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του μεγάλου πολιτικού.

Δικαστής υποχρεώνει μια vegan μητέρα να εμβολιάσει τα παιδιά της

«Ειλικρινά λυπάμαι που η μητέρα βρίσκει την απόφασή μου λανθασμένη, αλλά το αντικειμενικό καθήκον είναι ξεκάθαρο και σαφές», λέει ο Βρετανός δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, Μαρκ Ρότζερς, ανακοινώνοντας σε μια μητέρα του κινήματος vegan ότι υποχρεούται πλέον και με το νόμο να εμβολιάσει τα παιδιά της.

Το «κορίτσι - Μόγλης» της Ινδίας δεν ανατράφηκε από πιθήκους, λένε αξιωματούχοι

Ένα παιδί που ονομάστηκε «κορίτσι – Μόγλης» αφότου ανακαλύφθηκε σε ένα δάσος στη βόρεια Ινδία παρουσιάζοντας σημάδια άγριας ανατροφής, δεν ανατράφηκε από πιθήκους, λένε Ινδοί αξιωματούχοι. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ινδικού Τύπου, η κοπέλα είχε ανακαλυφθεί από δασοφύλακες, που είχαν πει ότι ζούσε με πιθήκους σε ένα φυσικό καταφύγιο στο Ούταρ Πράντες. 

Παιδιά από τη Συρία: «Θα πάμε σύντομα σχολείο»

Το δράμα ανείπωτο, οι εικόνες αποκρουστικές σε μια από τις σοβαρότερες κρίσεις της σύγχρονης εποχής. Κι ενώ ο πόνος στη Συρία εντείνεται ημέρα με την ημέρα, κάπου στον Λίβανο ακούγονται παιδικές φωνές που προδίδουν ενθουσιασμό, χαρά και αθωότητα. 

Θεσσαλονίκη: Τάνγκο για τυφλούς

Πολλοί θα θυμούνται τη σκηνή τάνγκο από την ταινία «Άρωμα Γυναίκας», όπου ο υποδυόμενος τον τυφλό Αλ Πατσίνο χορεύει με την Γκαμπριέλ Ανουάρ.

Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, άνθρωποι που είναι τυφλοί στην πραγματικότητα πρωτοπορούν, μαθαίνοντας να χορεύουν τάνγκο στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος, που υιοθέτησε τον Οκτώβριο τους 2016 η Ένωση Τυφλών Βορείου Ελλάδος, αποδεχόμενη πρόταση του Νίκου Κοσμίδη, ο οποίος ασχολείται εδώ και χρόνια με το τάνγκο.

Γονείς δίνουν θάρρος στα διαφυλικά παιδιά τους, στο πιο συγκινητικό και αισιόδοξο βίντεο που θα δείτε σήμερα

Ένα αγοράκι με μπλε γυαλιά κάθεται στα πόδια της μαμάς του και, κοιτάζοντας μαζί της στον καθρέφτη που βρίσκεται απέναντί τους, επαναλαμβάνει τη φράση που μόλις του έχει πει:

«Ξέρω ποιος είμαι».

Η φωνή του είναι αποφασιστική και σταθερή, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει να καταπολεμήσει τις «ψευδείς ειδήσεις» μέσα από την εκπαίδευση

Οι ψευδείς πληροφορίες πλημμύρισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αποτελούν τη βασική πηγή πληροφόρησης των νέων. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό, οι ευρωβουλευτές αναζητούν λύσεις μέσα στην εκπαίδευση και όχι μέσα από τον έλεγχο των τεχνολογιών.

Απομονώνοντας το «κακό» στην τάξη

«Ηρθαμε κοντά με συμμαθητές μας που παλιότερα δεν ανταλλάσσαμε ούτε καλημέρα». «Μάθαμε πολλά για τον εκφοβισμό». «Οταν θέλουμε να τα σπάσουμε όλα, συχνά πίσω από τον θυμό ίσως κρύβεται ένας φόβος, που δεν έχουμε ανακαλύψει». «Αναγνωρίζουμε πια πότε ένας συμμαθητής μας γελάει με την καρδιά του όταν κάποιοι τον πειράζουν και πότε το γέλιο του κρύβει κλάμα που το πνίγει». «Ανακαλύψαμε τη “μεταστιγμή”, τότε που πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα πίσω πριν αντιδράσουμε απότομα και να ξανασκεφτούμε». «Γνωρίσαμε καλύτερα τον εαυτό μας, τα συναισθήματά μας. Διαχειριζόμαστε πιο αποτελεσματικά τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους. Κερδίσαμε πολλά!».

Καταδικάστηκε γιατί πήγε την κόρη του στη Disney World ενώ είχε σχολείο

Υπάρχουν γονείς που πιστεύουν ότι ξέρουν τι είναι το καλύτερο για το παιδί τους. Ο Jon Platt είναι ένας από εκείνους τους γονείς.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας αποφάσισε κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου να πάρει την 7χρονη (τότε) κόρη του και να πάνε ταξιδάκι αναψυχής στη Disney World, στη Φλόριντα.