Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Υποστηρίζοντας μαθητές στο Φάσμα του Αυτισμού μέσα στις γενικές τάξεις.

Μολονότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών συμφωνεί ότι δεν υπάρχουν συνταγές, υπάρχουν κάποιες κατευθύνσεις που είναι εξαιρετικά χρήσιμες όσο αφορά τη διδασκαλία και υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες/ αναπηρίες. Οι μαθητές στο Φάσμα του Αυτισμού έχουν μοναδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, κοινωνικές δεξιότητες και τρόπους επικοινωνίας και για αυτό το λόγο οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται ιδιαίτερες στρατηγικές για να παρέμβουν σε κάθε ένα τομέα από αυτούς. 

Διαβάστε 10 απλές ιδέες που μπορείτε να χρησιμοποιείτε μέσα στη γενική τάξη για να διδάξετε αποτελεσματικά και να βοηθήσετε τους μαθητές σας στο Φάσμα του Αυτισμού να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους. 

9th Sharjah International Open Athletics Meeting: Ρεκόρ κόσμου ο Μαλακόπουλος στο μήκος, όριο για το παγκόσμιο στα 400μ. ο Σεβδικαλής

Με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος από τον Στέλιο Μαλακόπουλο και όριο για το παγκόσμιο στα 400μ. από τον Γιάννη Σεβδικαλή, έπεσε για τα ελληνικά χρώματα η αυλαία στο 9th Sharjah International Open Athletics Meeting που φιλοξενήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

11th Fazza Grand Prix: «Χρυσός» ο Μαλακόπουλος στο μήκος, 3ος ο Κωνσταντινίδης στη σφαίρα, πανελλήνιο ρεκόρ ο Στεφανίδης

Ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο καθώς κι ένα πανελλήνιο ρεκόρ σημάδεψαν την ελληνική παρουσία στην πρεμιέρα του 11th Fazza Championships World Para Athletics Grand Prix 2019 που φιλοξενείται στο Ντουμπάι.

Σωτήρης Παραδείσης: Είναι επιλογή μου να υπηρετώ 23 χρόνια το Γυμνάσιο Βολισσού

Είναι ίσως ένας από τους μακροβιότερους διευθυντές σχολείων στο νησί αφού για είκοσι ολόκληρα χρόνια υπηρετεί στο Γυμνάσιο της Βολισσού ως γυμνασιάρχης ενώ για συνολικά στο σχολείο βρίσκεται 23 χρόνια. Ο Σωτήρης Παραδείσης, ο διευθυντής του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Βολισσού δηλώνει απόλυτα ερωτευμένος με την εκπαίδευση και υπογραμμίζει ότι βρίσκεται από επιλογή τόσα χρόνια στο σχολείο της καρδιάς του. « Παλαιότερα αποκαλούσα την εκπαίδευση σύζυγο και τη δημοσιογραφία ερωμένη. Μετά από τόσα χρόνια όμως στην εκπαίδευση είμαι σε θέση να δηλώσω ότι πλέον είμαι ερωτευμένος μόνο με την εκπαίδευση για την οποία ζω και αναπνέω».

Αρσάκειο Ιωαννίνων: Πρώτο βραβείο στην εικονική επιχείρηση μαθητών «Αnt»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν λίγο η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2019», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece στο Mediterranean Cosmos. 

Πάνω από 1.000 μαθήτριες και μαθητές, 15 έως 18 ετών, από 37 Γυμνάσια και Λύκεια από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Ρόδο και την Κρήτη κατέπληξαν με τις καινοτομίες τους και τον επαγγελματισμό τους, το κοινό, τους προσκεκλημένους και την κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece. 

Συγκέντρωση και καλλιτεχνική διαμαρτυρία Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καλεί σε συγκέντρωση και καλλιτεχνική διαμαρτυρία το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στην πλατεία Συντάγματος.

Πανελλήνιες 2019: Αυτές είναι οι αλλαγές στα εξεταζόμενα μαθήματα

Οι φετινοί μαθητές της Β’ Λυκείου θα εγκαινιάσουν τη σχολική περίοδο 2019-2020 μία τάξη στην οποία θα διδάσκονται μόλις επτά μαθήματα -αντί των 15 που ισχύει μέχρι σήμερα- εκ των οποίων τα τέσσερα για έξι ώρες την εβδομάδα. 

Τα επίμονα προβλήματα ύπνου στα παιδιά

Τα επίμονα προβλήματα ύπνου είναι αυτά που επηρεάζουν την ικανότητα του παιδιού να κοιμάται ή να προσαρμόζεται για μία μακρά χρονική περίοδο. Κάποια θέματα ύπνου δεν είναι επίμονα. Μία ξαφνική αλλαγή μπορεί να αποτελεί μακροπρόθεσμο πρόβλημα.

«Χάπι» θα αναγεννά νευρώνες στον εγκέφαλο

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι ο συνδυασμός τεσσάρων μορίων μπορεί να μετατρέψει αστροκύτταρα σε λειτουργικούς νευρώνες – Ελπίδα για ασθενείς με Αλτσχάιμερ, εγκεφαλικά και τραυματισμούς του εγκεφάλου

Θεραπευτική ιππασία για άτομα με κινητικά και νοητικά προβλήματα

Τα άλογα την κοιτούν με τόση αγάπη, που θαρρείς ότι της μιλούν με το βλέμμα τους. Ακούν τις εντολές της και με χαρά βοηθούν μικρά και μεγάλα παιδιά που αντιμετωπίζουν κινητικά και νοητικά προβλήματα.

Η Λίνα Μπιτσιούνη είναι γητευτής αλόγων από την Καλαμπάκα. Με τρόπο που μοιάζει μαγικός εκπαιδεύει άλογα τα οποία συμμετέχουν στη θεραπευτική ιππασία και προσφέρουν τις ξεχωριστές τους υπηρεσίες, σε άτομα που πραγματικά τις έχουν ανάγκη.

Ξεκινάει τον Σεπτέμβριο το Γυμνάσιο στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Το Γυμνάσιο Χασιώτη αποτελεί το μοναδικό Γυμνάσιο βιωματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η διαδικασία των εγγραφών, ποια είναι η οικογένεια Χασιώτη.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το μοναδικό Γυμνάσιο βιωματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη. Το Γυμνάσιο Χασιώτη, όπως ονομάστηκε προς τιμήν της ελληνοαμερικανικής οικογένειας Χασιώτη, αποτελεί το τελευταίο κομμάτι στο παζλ των εκπαιδευτικών τμημάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Τα λάθη που κάνετε στην πειθαρχία του παιδιού

Όταν τα παιδιά κάνουν κάτι, τα ανταμείβουμε, τους αφαιρούμε προνόμια ή δοκιμάζουμε τις κλασικές λογικές συνέπειες. Ίσως έχετε νιώσει ότι παρ’όλες τις προσπάθειες και τις στρατηγικές που ακολουθείτε, το παιδί συνεχίζει να φέρεται άσχημα, να αντιμιλά και να σας σαμποτάρει. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάνετε κάποιο από τα ακόλουθα λάθη στην πειθαρχία του.

Συγκλονίζει αγοράκι θύμα κακοποίησης: «Αγαπάω τον πατέρα μου όταν δεν είναι κακός»

Την Πάτρα έχει συγκλονίσει η υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου.

Ο πατέρας κακοποιούσε το παιδί στο λιμάνι της Πάτρας με αποτέλεσμα να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου και το παιδί να οδηγηθεί στο Καραμανδάνειο.