Η αποφυγή βλεμματικής επαφής είναι ένα από τα πιο κοινά χαρακτηριστικά των ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού. Πολλοί νευροτυπικοί άνθρωποι υποθέτουν παραδοσιακά ότι η αποφυγή βλεμματικής επαφής αποτελεί σημάδι κοινωνικής ή προσωπικής αδιαφορίας. Η υπόθεση αυτή όμως είναι λανθασμένη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Scientific Reports. Σύμφωνα με τη μελέτη, το να κοιτάζει κανείς κάποιον στα μάτια μπορεί να είναι μια δυσάρεστη αισθητηριακή υπερδιέγερση για τον εγκέφαλο των ατόμων με Αυτισμό.
Τρίτη 4 Ιουλίου 2017
Πώς θα κινηθούν φέτος οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Θα διατηρήσει η Ιατρική Σχολή Αθηνών το εμβληματικό της όριο, των 19.000 μορίων, και πόσο θα επηρεάσει την πτωτική τάση λόγω χειρότερων βαθμολογιών η φετινή μείωση των θέσεων στις ιατρικές σχολές; Η Ιατρική είναι φέτος η μόνη που διεκδικεί με αξιώσεις να ξεπεράσει τον πήχυ των 19.000 μορίων, καθώς ο... άσπονδος φίλος της, η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, θεωρείται ότι θα μείνει πολύ μακριά, εξαιτίας των χειρότερων επιδόσεων στα Μαθηματικά Προσανατολισμού. Εύλογα οι βάσεις εισαγωγής θα κινηθούν με αντίθετα πρόσημα σε σχέση με πέρυσι και αυτό θα παρατηρηθεί όχι μόνο μεταξύ των σχολών των πέντε διαφορετικών πεδίων αλλά και μεταξύ σχολών του ίδιου επιστημονικού πεδίου.
Κατέρριψε τα στερεότυπα και με 17.000 μόρια μπαίνει στο πανεπιστήμιο
Ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλες η εξαιρετική επίδοση που πέτυχε μαθητής ΕΠΑΛ του Πύργου, στις πανελλήνιες εξετάσεις που έλαβαν χώρα πριν από μερικές μέρες.
Όπως σημειώνει το ilia24.gr, πρόκειται για τον Δρόσο Κονδύλη, απόφοιτο του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου, που κατάφερε αυτό που, όσοι δεν τον γνώριζαν, θεωρούσαν ακατόρθωτο: συγκέντρωσε πάνω 17.000 μόρια στις φετινές εξετάσεις.
Ένα σχολείο με κινητά τηλέφωνα και ψυχαγωγικές εξετάσεις
Είναι το μόνο σχολείο που επιτρέπει τη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές κατά την ώρα της διδασκαλίας και ίσως το πρώτο που κάνει τις εξετάσεις του μέσα σε ψυχαγωγικό πάρκο. Οι μαθητές του γίνονται για λίγο μετεωρολόγοι, αστρονόμοι, αθλητές, μηχανικοί αεροσκαφών, ντεντέκτιβ, φιλόσοφοι και λίγο αστροναύτες, ενώ εκτελούν μετρήσεις, πειράματα, συμμετέχουν σε προσομοιώσεις και συνομιλούν με ερευνητές, για να λύσουν τις απορίες τους για τα φαινόμενα που τους περιβάλλουν.
Μαθήματα Scratch για μια εβδομάδα σε μικρούς πρόσφυγες στην Ελλάδα
Η SAP σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες - UNHCR, το Κέντρο Εκπαίδευσης του Galway και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, υλοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό έδαφος την πρωτοβουλία Refugee Code Week (RCW).
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας που έχει στόχο να εισάγει τους νέους πρόσφυγες (από 9 ετών) στις βασικές αρχές του προγραμματισμού -με τη Scratch και προγραμματισμό στο Web. Περισσότερα για το πρόγραμμα δημοσιεύονται στο refugeecodeweek.org.
Η συνεχής ανάγκη θαυμασμού, συμπάθειας και επιβεβαίωσης από τους άλλους
Η συνεχής ανάγκη επιβεβαίωσης και συμπάθειας από τους άλλους είναι, στην ουσία, σαν να λέμε στον εαυτό μας πως η γνώμη των άλλων για εμάς είναι σημαντικότερη και εγκυρότερη από αυτήν που εμείς οι ίδιοι έχουμε για τον εαυτό μας.
Η κατασπατάληση χρόνου και ενέργειας, στην περίπτωση αυτή, είναι τεράστια, τα δε αποτελέσματα σχεδόν πάντα ανεπαρκή καθώς μόνο προσωρινή ανακούφιση παρέχουν…
Θάνατοι παιδιών από ασφυξία: Επιστήμονες αναλύουν γιατί οι γονείς ξεχνάνε τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο
Οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ το παιδί τους στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με τον Δρ. David Diamond, καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα.
Ο Diamond έχει μελετήσει τους λόγους πίσω από το φαινόμενο των ξεχασμένων παιδιών στα αυτοκίνητα και τα παιχνίδια που παίζει η μνήμη, τα οποία μπορούν να προκύψουν σε όλους τους ανθρώπινους εγκεφάλους.
Απολυτήριο Λυκείου με γραπτό... 2
Ενα «20άρι» σε εύκολο μάθημα, από ένα 15άρι σε δύο σχετικά εύκολα μαθήματα και... στο τσεπάκι το απολυτήριο. Μαθητές Λυκείου προάγονται ή απολύονται έχοντας μέσον όρο πολύ κάτω από τη βάση σε κρίσιμα μαθήματα όπως η Γλώσσα και τα Μαθηματικά – ακόμη και 5 ή 6! Οπως δείχνουν τα στοιχεία της «Κ» από Λύκεια της Αθήνας, υπάρχουν μαθητές που έχουν γράψει στο τελικό διαγώνισμα ακόμη και 2 ή 3, αλλά «διασώζονται» από τον επιεική προφορικό βαθμό και το νέο σύστημα προαγωγής που έχει ρίξει τη βάση στο 9,5.
Κάτι τρομακτικό συμβαίνει με τις πλαστικές γεννητικών οργάνων στη Βρετανία
Τα πρότυπα ομορφιάς που η βιομηχανία της μόδας προωθεί φαίνεται ότι επηρεάζουν τα νεαρά κορίτσια όχι μόνο σε ό,τι αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά ακόμη και για το πώς θα έπρεπε να μοιάζουν και σημεία του σώματος τους που δεν φαίνονται. Συγκεκριμένα, εδώ και καιρό στη Βρετανία παρατηρείται η ανησυχητική τάση ανάπλασης -μέσω πλαστικών επεμβάσεων- των γυναικείων γεννητικών οργάνων έφηβων κοριτσιών.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)