Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Οι μαθητές έχουν καλύτερη επίδοση και ψυχολογία, όταν οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν υποστήριξη ψυχικής υγείας

Όταν πρόκειται για την ψυχική υγεία στο σχολείο, συνήθως η εστίαση είναι στη βοήθεια των μαθητών, ειδικά καθώς βγαίνουν από την πανδημία με αυξημένα επίπεδα άγχους, στρες και συναισθηματικών αναγκών. Αλλά καθώς τα διευθυντικά στελέχη προσπαθούν να διαθέσουν πόρους για την ευημερία των μαθητών, ένας άλλος σχολικός πληθυσμός πιθανώς να παραβλέπεται: οι εκπαιδευτικοί.

Video games και παιδιά: Πώς θα έχετε τον έλεγχο, χωρίς να “κάτσετε με τη νεολαία”

Το να είσαι gamer δεν είναι πάθηση και σίγουρα τα video games δεν είναι “του διαβόλου”. Υπάρχουν, όμως, κίνδυνοι που χρήζουν προσοχής, ειδικά όταν μιλάμε για ανήλικα.

Αν ανήκεις στους Millennials δεν θα σου είναι και πολύ δύσκολο να αντιληφθείς την τάση της επόμενης γενιάς (Z) να βρεθεί, πόσω μάλλον να ενθουσιαστεί, μέσα σε ένα gaming περιβάλλον.

Μαθητές σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών προστατεύουν το κλίμα

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα το οποίο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει ολόκληρη τη σχολική κοινότητα για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και την αναγκαιότητα εξοικονόμησης ενέργειας βρίσκεται σε εξέλιξη σε τρία γυμνάσια του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

«I can»: Κούκλες με… συναισθηματικές δυσκολίες στην υπηρεσία παιδιών και εφήβων

πηγή: voria.gr
Μια εκπαιδευτική ψυχολόγος από την Καστοριά, η Στέλλα Αντωνίου, πιστοποιημένη στις empathy dolls, οραματίστηκε μια σειρά από κούκλες με συναισθηματικές δυσκολίες, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν παιδιά και εφήβους με αντίστοιχες προκλήσεις, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους, αλλά και το αίσθημα του ανήκειν

Η γενιά Α είναι εδώ και έχει ήδη βαρεθεί τη γενιά Ζ

«Οι εικοσάχρονοι είναι σαν να προσπαθούν να πουν “Εμείς τώρα θα φτιάξουμε τον κόσμο”. Πότε θα τον φτιάξουν; Γιατί έχουν ήδη ενηλικιωθεί». 

Το παραπάνω δεν μας το είπε κάποιος γονιός ή παππούς –«boomer», όπως θα λέγαμε εν συντομία– κάποιου εικοσάχρονου, αλλά η Γαλάτεια που σε λίγο καιρό θα κλείσει τα 15. Πάει τρίτη Γυμνασίου και μαζί με τους συνομηλίκους της αποτελούν τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της λεγόμενης γενιάς Α («generation alpha»).

Διαγωνισμός Παραμυθιού «Παραμύθια για τον Ιππόκαμπο»

Ο φορέας Aristotales σε συνεργασία με τον οργάνωση Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, την καλλιτεχνική ένωση Ulysses – Artistic Merits, τη Σχεδία στην Πόλη, το The Art Festival of Thessaloniki και το ίδρυμα Anna Lindh οργανώνουν ένα διαγωνισμό παιδικού παραμυθιού με τίτλο «Παραμύθια για τον Ιππόκαμπο». 

Μελέτη: Τα παιδιά που ζουν κοντά σε χώρους πρασίνου έχουν πιο γερά οστά

Τα παιδιά που ζουν κοντά σε πράσινους χώρους έχουν πιο γερά οστά σε σχέση με εκείνα που ζουν σε αστικό περιβάλλον, διαπιστωνει νέα βελγική μελέτη. Η έρευνα, η οποία είναι η πρώτη του είδους της, διαπίστωσε επίσης ότι ο κίνδυνος πολύ χαμηλής οστικής πυκνότητας ήταν περίπου κατά 65% χαμηλότερος για τα παιδιά που έχουν εύκολη πρόσβαση σε πράσινους χώρους.

ΚΡΗΤΗ TV: Δύο τυφλοί φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ μας “οδηγούν” εντός και εκτός του πανεπιστημίου.


Δύο τυφλοί φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ μας “οδηγούν” εντός και εκτός του πανεπιστημίου. Από τη “ζούγκλα” των δρόμων…στο “φάρο” γνώσης μέσα από τον κώδικα Braile.

Πώς τα Special Olympics Hellas φέρνουν την κοινωνία πιο κοντά στη συμπερίληψη και την ανθρωπιά

Σε έναν κόσμο που όλοι μιλούν για συμπερίληψη και προσβασιμότητα τα Special Olympics Hellas είναι από τους βασικότερους οργανισμούς στην Ελλάδα που έχουν κάνει εδώ και πολλά χρόνια πράξη τη θεωρία.

Παράδειγμα προς μίμηση: Μαθητές στην Αθήνα έφτιαξαν σπιτάκια για τα αδέσποτα

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου και διανύουμε από τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα.

Και ενώ εμείς μπορούμε να προστατευτούμε φορώντας χοντρά ρούχα και μένοντας σπίτι, υπάρχουν κάποια πλάσματα που είναι στους δρόμους, μη μπορώντας να αποφύγουν το κρύο, τη βροχή και το χιόνι. Φυσικά αναφερόμαστε στα αδεσποτάκια που βρίσκονται σε κάθε γειτονιά, και ειδικά αυτές τις μέρες μας έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ.