Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Διαβάζοντας και κατανοώντας

 Η φτωχή εργαζόμενη μνήμη είναι μια από τις βασικές δυσκολίες των παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα, καθιστώντας την ανάγνωση δύσκολο έργο για πολλούς μαθητές. Δείτε πώς η ενεργή ανάγνωση μέσα στην τάξη και τα συχνά διαλείμματα μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να κατανοεί καλύτερα τις λέξεις στις σελίδες που διαβάζει. 

Πανελλήνιες 2023: Αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ των υποψηφίων/πληγέντων του δυστυχήματος των Τεμπών

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων/πληγέντων του δυστυχήματος των Τεμπών, έτους 2023

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των δικαιούχων υποψηφίων/πληγέντων του δυστυχήματος των Τεμπών, έτους 2023, οι οποίοι είχαν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και υπέβαλαν νέο μηχανογραφικό δελτίο κατ΄ εφαρμογή των σχετικών ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Πρόβλημα… η Παράλληλη Στήριξη: Λείπουν 420 εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας του Ηρακλείου

Μεγάλες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο - 420 τα κενά στην πρωτοβάθμια - Σε πανελλαδικό επίπεδο, οι πιστώσεις που έχει το υπουργείο είναι 14.000 κι έχουν προσληφθεί στην Α’ φάση 9.500, άρα οι νέες προσλήψεις θα είναι 4.500, είτε στη Β’ φάση είτε και αργότερα

Το ΟΑΚΑ υποδέχεται το Par-Olympia

Μία πολύ σημαντική δράση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής που δεν περιορίζεται μόνο στο αθλητικό πλαίσιο, ξεκινά αύριο (27/9) στο ΟΑΚΑ. Πρόκειται για το πρόγραμμα Par-Olympia, ένα πρωτοποριακό project της ΕΠΕ που εγκρίθηκε και στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Erasmus+Sport.

Κομοτηνή: Υποστηρικτική διδασκαλία για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με συνεργασία Δήμου -ΔΠΘ

Μαθήματα υποστηρικτικής διδασκαλίας για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, υλοποιεί και φέτος ο Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Όπως ενημερώνει, τα μαθήματα σε πρώτη φάση θα γίνονται εξ αποστάσεως.

Τα οφέλη που έχει η ζωγραφική για τα παιδιά

Υπάρχουν τόσα πολλά απίστευτα οφέλη που προσφέρει η ζωγραφική στα παιδιά, που κάνουν αυτή την τέχνη να είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια πολύχρωμη διασκέδαση!

Τα παιδιά ενισχύουν πολλές ικανότητες, ενώ συμμετέχουν σε αυτή την ευχάριστη δραστηριότητα, καθώς η ζωγραφική έχει πολλά κοινωνικά, συναισθηματικά, σωματικά και πνευματικά οφέλη.

Αποφασίσατε να γράψετε το παιδί σας σε μαθήματα μουσικής; Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός οργάνου

Πολλοί είναι οι γονείς που αναζητούν ενδιαφέρουσες εξωσχολικές δραστηριότητες προκειμένου να εμπλουτίσουν την ημέρα των παιδιών τους. Τα μαθήματα μουσικής αποτελούν έναν πολύ δημιουργικό τρόπο για να περάσει ένα παιδί την ώρα του ενώ παράλληλα μπορούν να το βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόσο ακαδημαϊκά όσο και ψυχοκινητικά.

Μπαίνοντας στη θέση ενός αυτιστικού ατόμου

Ξεπέρασε τα 100 άτομα η συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήριο VR που διοργάνωσαν ΔΑΔΑΑ και VR Planet στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή, ιδιαίτερα από εκπαιδευτικούς, στο βιωματικό εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας για τον αυτισμό, που πραγματοποίησε ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ σε συνεργασία με τη VR Planet, στο πλαίσιο της 2ης Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας το απόγευμα της Παρασκευής 22 και το πρωί του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου στο Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής. 

Τα αιτήματα και οι καταγγελίες που έχει δεχθεί η Συνήγορος του Φοιτητή στο ΑΠΘ

Θέματα ακαδημαϊκής καθημερινότητας, διενέξεων μεταξύ υποψηφίων διδακτόρων και επιβλεπόντων καθηγητών, διοικητικών δυσλειτουργιών, προσβασιμότητας ΑμεΑ αφορούν, κατά κύριο λόγο, τα αιτήματα/ καταγγελίες, που έχει κληθεί να διαχειριστεί μέχρι σήμερα η Συνήγορος του Φοιτητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η ομότιμη καθηγήτρια Νομικής Σχολής, Θεοφανώ Παπαζήση είναι η πρώτη Συνήγορος του Φοιτητή από την σύσταση και έναρξη λειτουργίας της Aνεξάρτητης Aρχής στο ΑΠΘ με σκοπό, όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, που δημοσιεύθηκε στις 14 Απριλίου 2021, «τη διαμεσολάβηση μεταξύ φοιτητών και καθηγητών ή διοικητικών υπηρεσιών του ΑΠΘ, την τήρηση της νομιμότητας στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής ελευθερίας, την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης και τη διαφύλαξη της εύρυθμης λειτουργίας του Ιδρύματος, χωρίς αρμοδιότητα σε θέματα εξετάσεων και βαθμολογίας των φοιτητών». 

Μητέρα με δύο παιδιά έμεινε εκτός πλοίου επειδή δεν είχε τα έγγραφα για να αποδείξει πως είναι δικά της

Αντιμέτωπη με μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε μία γυναίκα με τα δύο της παιδιά σε λιμάνι της Αθήνας, καθώς της απαγορεύθηκε η είσοδος στο πλοίο επειδή δεν είχε μαζί της τα απαραίτητα έγγραφα για να αποδείξει πως τα παιδιά είναι δικά της.