Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Παίζουμε με τα κλάσματα - SCHUBITRIX

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους εξασκούμαστε στα κλάσματα είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι SCHUBITRIX - Brüche. 

Το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο στη φιλοσοφία του ντόμινο. Περιλαμβάνει 24 τριγωνικές κάρτες, τις οποίες οι παίκτες καλούνται να τοποθετήσουν δίπλα δίπλα ενώνοντας τις πλευρές των δύο τριγώνων που είναι ισοδύναμες. Πολλές φορές, τα παιδιά επιλέγουν να συνδυάσουν τις κάρτες μόνα τους, σαν να είναι παζλ. 

Ορθογραφία: 7+1 οφέλη της για τα παιδιά

Πόσες φορές έχετε μιλήσει στο παιδί σας και έχετε παρατηρήσει ότι δεν καταλαβαίνει τι του λέτε ή δεν σας προσέχει; Δεν είστε οι μόνοι… Η ανεπιθύμητη αυτή κατάσταση μπορεί να αλλάξει με τη χρήση ενός εκ των κορυφαίων εκπαιδευτικών εργαλείων, που δεν είναι άλλο από την ορθογραφία.

Γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε τα κινητά από τα χέρια μας;

Η «γενιά του χρυσόψαρου», τα smartphones και η απόσπαση προσοχής. Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων, Εύα Αγγέλου, απαντά στον Γιάννη Πανταζόπουλο και τη LiFO

Θεσσαλονίκη: Η νέα γενιά προστατεύεται και εκπαιδεύεται πάνω στις νέες τεχνολογίες

Μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου που πραγματοποιήθηκε πέρσι με τη συμμετοχή 1.000 μαθητών και εκπαιδευτικών, συνεχίζεται για 2η χρονιά στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα «Μαθαίνω, Προστατεύομαι, Βελτιώνομαι και Συνεισφέρω».

Πιο κοντά -για ταξικούς λόγους- είναι πια τα παιδιά στη Βρετανία

Αν και τα παιδιά στη Βρετανία δεν έχασαν μπόι σε απόλυτο αριθμό, αποβαίνει εις βάρος τους η σύγκρισή τους με παιδιά άλλων εθνών. Το θέμα έλαβε πολιτική διάσταση από τον επικεφαλής των Εργατικών Κιρ Στάρμερ, ο οποίος σε περιοδεία του στη Βορειοδυτική Αγγλία είπε ότι (αν κυβερνήσει αυτός) θα προωθήσει σχέδιο βελτίωσης της υγείας των παιδιών της Νήσου, που σήμερα «είναι πιο κοντά από τα συνομήλικά τους παιδιά της Αϊτής, πιο χοντρά από τα Γαλλάκια και λιγότερο χαρούμενα από τα Τουρκάκια». 

Η επικίνδυνη απόλαυση του οικογενειακού κουτσομπολιού

Το να συζητάμε για τα ελαττώματα και τα προβλήματα των αγαπημένων μας δεν είναι πάντα ακίνδυνο, αλλά μπορεί να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να κατανοήσουμε τον κόσμο.

Πριν από μερικά χρόνια η έφηβη κόρη μου Βάιολετ, μου έστειλε ένα μήνυμα στο μέγεθος του «Πόλεμος και Ειρήνη» στο οποίο ασκούσε δριμύτατη ηθική κριτική. «Η οικογένειά μας κυριολεκτικά λειτουργεί με βάση ένα δίπολο δράματος και κουτσομπολιού, το οποίο συντηρείται από τη γιαγιά και πιθανώς και από εσένα και τις αδελφές σου». Στη συνέχεια εξηγούσε ότι αυτή και τα ξαδέλφια της δεν ήθελαν να έχουν εμπλοκή σε αυτή την «ενήλικη δυσλειτουργία».

Μαθητικός Διαγωνισμός 2023: «Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα»

Ο αθλητισμός έχει μια μοναδική θετική δύναμη στις ζωές των ανθρώπων και τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Ενώ αποτελεί ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που συμβάλει στη σωματική και ψυχική μας υγεία, είναι ταυτόχρονα και ένα ισχυρό μέσο για την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ειρήνης.

Πώς θα συστήσετε στον σκύλο το μωρό – Η ευεργετική επίδραση του χνουδωτού σας φίλου στη ζωή του

Και έφτασε η στιγμή που πήρατε εξιτήριο από το μαιευτήριο. Είναι η στιγμή που ο σκύλος σας θα γνωρίσει το νέο μέλος της οικογένειας σας: το μωρό σας.

«Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι, το να μεγαλώνει ένα παιδί με ένα κατοικίδιο, του προφέρει ανυπολόγιστα οφέλη. Οφέλη στη συναισθηματική, την κοινωνική και τη γνωστική ανάπτυξή του.

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς “Ασφαλές gaming και επικίνδυνες διαδικτυακές προκλήσεις”.

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, τα διαδικτυακά παιχνίδια έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής πολλών παιδιών. Παρόλο που το διαδικτυακό παιχνίδι προσφέρει πολλά οφέλη, ενέχει επίσης κινδύνους. Το webinar  “Ασφαλές gaming και επικίνδυνες διαδικτυακές προκλήσεις” θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2024 (18:00-19:00).

Το Library4all φέρνει ένα μεγάλο κύμα βιβλίων και αγάπης για τους μαθητές

Το Library4all είναι ένας σπουδαίος θεσμός, που τροφοδοτεί με ποιοτικές εκδόσεις τις σχολικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον. Φέτος γιορτάζει δέκα χρόνια ζωής με πλουσιότατα πεπραγμένα. Εχει δώσει περισσότερα από 1.000.000 βιβλία σε 7.500 σχολεία, στην Ελλάδα και σε χώρες όπου ζουν Ελληνες, σε 8 παιδιατρικά νοσοκομεία, σε 334 φορείς, κοινωνικές υπηρεσίες, ιδρύματα, σε 42 δομές όπου φιλοξενούνται παιδιά προσφύγων, σε 22 δημοτικές βιβλιοθήκες και πολιτιστικούς συλλόγους.