Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Δεξιότητες που επηρεάζει η δυσπραξία.

Η δυσπραξία επηρεάζει τα παιδιά μέσα και έξω από την αίθουσα διδασκαλίας. Δείτε μερικές από τις δεξιότητες στις οποίες δυσκολεύονται τα παιδιά με δυσπραξία. 

Α) Δεξιότητες λεπτής κινητικότητας 

Τι σημαίνει: ο εγκέφαλος στέλνει σήματα στο σώμα να κάνει μικρές κινήσεις, συνήθως με τα χέρια. 

Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Οι ανάγκες των παιδιών δεν κάνουν διακοπές και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί, καθημερινά, πανελλαδικά, 24 ώρες το 24ωρο, προσφέροντας σταθερές και ποιοτικές υπηρεσίες μέσα από το σύνολο των δράσεών του.

Μια ιστορία θάρρους και θλίψης από έναν Αφγανό έφηβο δημοσιογράφο

BAD FALLINGBOSTEL, Γερμανία - Συνηθίζουμε να πιστεύουμε ότι το νερό είναι ζωή, αλλά κάποιες φορές ισοδυναμεί με το αντίθετο: το θάνατο. Αυτό το σκεφτόμουν πολύ έντονα, όταν αντίκρυσα το θάνατο στη μέση των τρομακτικών και επικίνδυνων νερών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, εκεί όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χαθεί.

Ποιες είναι οι αιτίες που πολλά παιδιά φέτος θα πάνε σε ιδιωτικά σχολεία

Για αλλαγές στο πόδι κάνουν λόγο πολλοί γονείς, καθώς τα μέτρα που εξαγγέλλονται για αυξομειώσεις των ωρών μαθημάτων όπως τα Αρχαία Ελληνικά και η Πληροφορική δημιουργούν έντονες ανησυχίες. Οπως αποκαλύπτει κυριακάτικη εφημερίδα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, οι εγγραφές στα ιδιωτικά σχολεία έχουν αυξητική τάση, ενώ ακόμα και τώρα, τέλη Ιουλίου, το ενδιαφέρον των γονέων για πληροφορίες είναι πολύ μεγάλο. Βασικές αιτίες της επιστροφής των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία θεωρούνται οι αλλαγές στην Παιδεία, η κατάργηση των πειραματικών, ο φόβος για τα κενά των εκπαιδευτικών, η μεταφορά καθηγητών από τη μία βαθμίδα στην άλλη, η μείωση του αριθμού των αναπληρωτών, η μείωση των ωρών μαθημάτων όπως τα Αρχαία Ελληνικά και η Πληροφορική και οι αλλαγές στο ολοήμερο σχολείο. «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία από τους γονείς για τα κενά στα δημόσια σχολεία, αλλά και για το αν θα υπάρχουν αναπληρωτές», επισημαίνει ο κ. Κυραϊλίδης, εστιάζοντας στο θετικό πρόσημο που διαγράφεται για την ιδιωτική εκπαίδευση. Τα προηγούμενα χρόνια αρκετοί μαθητές είχαν εγκαταλείψει την ιδιωτική εκπαίδευση λόγω της κρίσης, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι διαδραματίστηκε το θρίλερ με το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση στο 23%, το οποίο δεν ίσχυσε στο παρά πέντε της σχολικής περιόδου. 

Έκθεση ζωγραφικής και χαμόγελα στον καταυλισμό του Ελληνικού

Έκθεση με έργα προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στον καταυλισμό του Ελληνικού διοργανώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης. Στην έκθεση βρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος συνομίλησε με όσους και όσες δημιούργησαν έργα ζωγραφικής και χειροποίητα αντικείμενα, αλλά και τον πρόσφυγα – καλλιτέχνη που τους έκανε μαθήματα εικαστικών τους προηγούμενους μήνες και τους βοήθησε να οργανωθούν για να στήσουν την έκθεση.