Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Δώρα και παιδικά ξεσπάσματα θυμού

Γιατί το άνοιγμα των δώρων μπορεί να προκαλέσει έντονα ξεσπάσματα θυμού στα παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες και Διάσπαση Προσοχής. 
  • Τα παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες και Διάσπαση Προσοχής μπορεί να λατρεύουν τα δώρα, αλλά μπορεί να βρίσκουν τη διαδικασία ανταλλαγής δώρων ιδιαίτερα αγχωτική ή έντονη. 
  • Η έλλειψη ρουτινών, οι πολλές κοινωνικές συναναστροφές, η πίεση να συμπεριφερθούν σωστά είναι θέματα που πολλά παιδιά δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. 
  • Συγκεκριμένες συμπεριφορές μπορούν να γίνουν πιο έντονες κατά την ανταλλαγή δώρων. 

23 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών



Ενα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πείραμα στο Παρίσι

«Θέλουμε όσοι έρχονται εδώ να μαθαίνουν να συνεργάζονται, να ενισχύεται η δημιουργικότητά τους. Ο προγραμματισμός είναι απλά ένα παράπλευρο όφελος». 

Με αυτά τα λόγια μας καλωσορίζει στην Ecole 42, σε μια γκρίζα συνοικία στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, ο συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της, Νικολά Σαντιράκ. Είμαστε μια μικρή ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων και έχει αναλάβει να μας ξεναγήσει στους χώρους και στη φιλοσοφία της σχολής.

Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας στην Πιερία

Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας διοργανώνει το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου με πρωτοβουλία της Δ/ντριας του σχολείου κ. Ευαγγελίας Κανάλη για τις δημοσιογραφικές ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών των Γυμνασίων και των Λυκείων της Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας

Το συνέδριο που θα διοργανωθεί στις 27 Μαρτίου 2018 με την υποστήριξη της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας μέσω του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων, απευθύνεται στις δημοσιογραφικές ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών των Γυμνασίων και των Λυκείων της Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας που εκδίδουν ή σχεδιάζουν να εκδώσουν μαθητικά έντυπα.

«Έτος Μαθηματικών» ανακηρύχθηκε το 2018

«Έτος Μαθηματικών» ανακηρύχθηκε το 2018 με απόφαση του υπουργείου Παιδείας ενώ όπως έγινε γνωστό, κάθε έτος θα αφιερώνεται σε μια τέχνη, μια επιστήμη ή γενικότερα σε ένα γνωστικό αντικείμενο από αυτά που διδάσκονται στην πρωτοβάθμια ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τι θα ισχύσει με τα πτυχία αποφοίτων των ΤΕΙ Αθήνας - Πειραιά

Διευκρινήσεις σχετικά με τα πτυχία αποφοίτων των ΤΕΙ Αθήνας - Πειραιά, έδωσε το υπουργείο Παιδείας σε μία προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο ενόψει και του νέου υπό ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων.

Μητέρα επιτρέπει στα έφηβα παιδιά της να πίνουν αλκοόλ

Η Βρετανή Shona Sibary, μητέρα τεσσάρων παιδιών, δέχθηκε έντονη κριτική όταν σε πρόσφατη, δημόσια εμφάνιση σε τηλεοπτική εκπομπή αποκάλυψε ότιδίνει στα παιδιά της να πιουν αλκοόλ σε ηλικία 13 ετών.

Μια Αξιοπρεπής Τριάδα - Θεατρική Παράσταση

Χριστουγεννιάτική παράσταση, σήμερα, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 το απόγευμα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Βαφοπούλου 3). Η είσοδος είναι ελεύθερη με προσφορά τροφίμων, γραφικής ύλης και ειδών προσωπικής υγιεινής για τον Φάρο του Κόσμου!
Πηγή: Facebook