Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τρισδιάστατες προβολές στο Μουσείο της Ακρόπολης

Τα μνημεία της Ακρόπολης, φωτογραφημένα και βιντεοσκοπημένα άπειρες φορές, δεν παύουν να καταπλήσσουν με την αρτιότητα και ομορφιά τους. Πόσοι όμως γνωρίζουν τα «μυστικά» που κρύβει ο μοναδικός Παρθενώνας, τα μεγαλοπρεπή Προπύλαια ή οι κομψοί ναοί του Ερεχθείου και της Αθηνάς Νίκης;

Σε άλλο σημείο από αυτό που πιστευόταν βρίσκεται το κέντρο του λόγου στον εγκέφαλο

Τα βιβλία της ιατρικής για τον εγκέφαλο θα πρέπει να ξαναγραφτούν, αφού Αμερικανοί επιστήμονες μόλις έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη που αναθεωρεί τα έως τώρα παραδεδεγμένα: το κέντρο του λόγου βρίσκεται σε άλλη εγκεφαλική περιοχή, από αυτήν που πίστευαν ως τώρα οι νευρολόγοι. Μάλιστα, οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν και κάτι άλλο αξιοσημείωτο: το νέο κέντρο του λόγου ουσιαστικά βρίσκεται στο ίδιο σημείο και στους πιθήκους, συνεπώς η καταγωγή της γλώσσας στους πιθήκους και στους ανθρώπους έχει μάλλον πολύ πιο κοινές ρίζες από ό,τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κου Μόρις Λέσμορ



Πρόσωπο: Qamar Hashim- Ο μικρότερος φωτορεπόρτερ του Ιράκ



Είναι μόλις οχτώ ετών και κυκλοφορεί στους δρόμους της Βαγδάτης με μια απλή φωτογραφική μηχανή στα χέρια του, φωτογραφίζοντας καθημερινές σκηνές της πολύπαθης πόλης.

Οι υποψηφιότητες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου

Aνακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου, στις οποίες κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή.

Erasmus: 25 χρόνια αλλάζει ζωές και διευρύνει ορίζοντες


Το Erasmus, το πιο επιτυχημένο διεθνώς πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών, γιορτάζει φέτος τα 25 του χρόνια. Από τη δημιουργία του προγράμματος Erasmus το 1987 σχεδόν τρία εκατομμύρια σπουδαστές έχουν γνωρίσει την εμπειρία μιας περιόδου σπουδών ή τοποθέτησης σε θέση εργασίας στο εξωτερικό. Με το σύνθημα «Erasmus: 25 χρόνια αλλάζει ζωές και διευρύνει ορίζοντες» η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπος αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας θα κηρύξει την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων.