Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Μαζί είναι καλύτερα!

Πώς γίνεται να έχεις μαθητή/τρια που δεν τον/την έχεις συναντήσει ποτέ, δεν του/της έχεις μιλήσει ποτέ, αλλά τον/την ξέρεις τόσο καλά σαν να τον/την έχεις κάθε μέρα; Και όμως, γίνεται. Στην εποπτεία – καθοδήγηση!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες της γενικής αγωγής (δάσκαλοι/ες και καθηγητές/τριες) που ανέλαβαν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά και νέοι/ες συνάδελφοι/ισσες που ακόμα δεν αισθάνονται «έτοιμοι» και χρειάζονται μια μικρή καθοδήγηση, μοιράζονται μαζί μας σκέψεις, προβληματισμούς, δυσκολίες και διδακτικές ιδέες και χαράζουμε μαζί την πορεία της διδασκαλίας.

Πανελλαδικές 2022 – Αλλαγές στα μαθήματα επιλογής, στο μηχονογραφικό και την εξεταστέα ύλη – Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Ένα νέο τοπίο έχουν μπροστά τους οι φετινοί υποψήφιοι που θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις τον Ιούνιο του 2022.

Αλλαγές στα μαθήματα, στο μηχανογραφικό, στη σύνθεση των Επιστημονικών Πεδίων και στα τμήματα, στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, στους συντελεστές βαρύτητας, στις στρατιωτικές – αστυνομικές σχολές και στην εξεταστέα-διδακτέα ύλη των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων στα σχολεία (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ), θα υπάρξουν αυτή τη χρονιά.

Αργεντινή: Τυφλή ηθοποιός χορεύει και διδάσκει ελληνικούς χορούς με τα μάτια της ψυχής

Απλώνει το χέρι της στον ώμο του παρτενέρ της και με βήματα στιβαρά ακολουθεί τον ήχο του χασάπικου που πλημμυρίζει την αίθουσα, δίνοντας τον ρυθμό στους υπόλοιπους χορευτές που ακολουθούν στις πίσω σειρές. Τα πλάνα στο βίντεο που έρχεται από τη μακρινή Αργεντινή προδίδουν τη μεγάλη αγάπη όλων όσοι επί σκηνής χορεύουν ελληνικούς χορούς αλλά όχι και το γεγονός ότι η χορεύτρια με τη λυγερή κορμοστασιά της πρώτης σειράς είναι τυφλή και είναι τα μάτια της ψυχής αυτά που οδηγούν τα βήματά της.

Πρώτες βοήθειες: Η εκπαιδεύτρια Ειρήνη Νικάκη μιλά για το πώς μαθαίνει σε παιδιά να σώζουν ζωές

Η Ειρήνη Νικάκη, μέσω της GiveLife έχει ως αποστολή ζωής να μεταφέρει τη γνώση του πώς σώζεται μια ζωή εν μέσω καταστάσεων άμεσης ανάγκης, σε μικρούς και μεγάλους.

Της ζητήσαμε να μας μιλήσει για τις δράσεις της ομάδας που έχει δημιουργήσει.

Άνοιγμα σχολείων: Το δεκαήμερο της αγωνίας - Οι εκτιμήσεις των ειδικών και το plan b

Έντονη είναι η συζήτηση αυτές τις μέρες γύρω από τα σχολεία και το πότε θα ανοίξουν τελικά μετά τις γιορτές καθώς και τι θα γίνει με τα πρωτόκολλα ασφαλείας την ώρα που έχουμε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα πρωτόκολλα, με την κυβέρνηση προς ώρας να διαμηνύει πως θα ανοίξουν κανονικά.

Πώς φωτογραφίζεις μία πορεία χωρίς να ακούς τα συνθήματά της;

Η ιστορία του Ηλία Τσάντου που απαθανατίζει τα γεγονότα μόνο με τις τέσσερις από τις πέντε του αισθήσεις, αφού είναι κωφός.

Λειτουργούν από σήμερα Δευτέρα οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί καθώς και τα φροντιστήρια

Κανονικά θα λειτουργήσουν από σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Ένας νέος με φωκομέλεια μιλά για τη διαφορετικότητα και την αναπηρία

Ο Σωτήρης είναι 28 χρονών και γεννήθηκε με δυσπλασία των άκρων. Από μικρός όμως ξεκίνησε να αθλείται και να κοινωνικοποιείται φυσιολογικά, όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Ο Σωτήρης μιλά στα βίντεο της LiFO για την καθημερινότητά του, την αναπηρία και τη διαφορετικότητα.

«Νιώθω ότι δεν έχω άλλες δυνάμεις να αγωνιστώ»: Η Παραολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου καταγγέλλει μια αδικία

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου επέστρεψε από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το καλοκαίρι του 2021, με το χάλκινο μετάλλιο. Η πρωταθλήτρια της κολύμβησης, η οποία έχει διαγνωστεί με το σπάνιο Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου και που πρόσφατα έδωσε μια συγκλονιστική συνέντευξη στο Marie Claire, δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που αποσπά διεθνείς και παγκόσμιες διακρίσεις. Ανάμεσα στα μετάλλια που έχει φέρει στην Ελλάδα είναι δύο χρυσά, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Δουβλίνο, το 2018, και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Μαδέιρα το 2021.

Το Θέατρο Κωφών Ελλάδος μάς χρειάζεται!

Πριν λίγο καιρό σας είχαμε κοινοποιήσει την ανάρτηση του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και τον τρόπο που μπορούμε εμείς να το στηρίξουμε, ώστε να επιβιώσει και να κάνει ένα νέο ξεκινημα. Παραθέτουμε ξανά την ανακοίνωση, όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα του ΘΚΕ στο facebook, αλλά και τη σελίδα στο giveandfund, μέσα από την οποία μπορείτε, αν θέλετε, να συμβάλλετε στην προσπάθεια.