Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Ελληνο-ουκρανικά εικονογράμματα για παιδιά και εκπαιδευτικούς (download)


Μεταφορτώστε και αξιοποιήστε το πρακτικό φυλλάδιο με εικονογράμματα που μπορεί να βοηθήσει τους ομιλητές της ουκρανικής και της ελληνικής να ξεπεράσουν τα αρχικά εμπόδια στην επικοινωνία τους.

Σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία – Τι ισχύει σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα

Με νέα πρωτόκολλα θα ανοίξουν τα σχολεία στις 3 Μαΐου μετά τις διακοπές του Πάσχα. Το ίδιο ισχύει για τα Πανεπιστήμια, ΙΕΚ και Κολλέγια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

«Οι εκπαιδευτικές μας μονάδες θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνο με τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της COVID-19, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, ενώ θα εξακολουθήσουν να διατηρούνται σε ισχύ μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ειδικότερα:

ΑΣΕΠ - Επιλογή Προσωπικού: Όροι συμμετοχής και εξέτασης ατόμων με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων

Διαδικασία επιλογής προσωπικού με πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό - Όροι συμμετοχής και εξέτασης ατόμων με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων. 

Με το ΦΕΚ 1320/21-4-2022 "Διαδικασία επιλογής προσωπικού με πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό" καθορίζονται, ανάμεσα σε άλλα και οι όροι συμμετοχής και εξέτασης ατόμων με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων. 

Προβολή: Η ανάγκη ενίσχυσης των θεσμών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης - Κοινωνικές και ιδεολογικές διαστάσεις

 

Ποδηλατάδα Αγάπης (για τον Σύλλογο “Λάμψη”)

Ποδηλατάδα Αγάπης την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 11πμ

Το Stay Strong καλεί τους Θεσσαλονικείς σε μια ξεχωριστή βόλτα για όλους, με όχημα το ποδήλατο!
Κυριακή 8 Μαΐου ετοιμάσαμε για εσάς ένα μεγάλο, active party με σημείο συνάντησης το ΒikeΙt όπου μουσική, χορός και κέφι θα συνοδεύει την αφετηρία της διαδρομής μας.

Αναδοχή - Υιοθεσία και νομικές διαδικασίες

Τι να γνωρίζουμε όταν υποβάλλουμε αιτήσεις και για τις δύο διαδικασίες στην πλατφόρμα www.anynet.gr*

Εννοιολογικός προσδιορισμός των δύο θεσμών

Καταρχήν είναι σημαντικό οι υποψήφιοι ανάδοχοι γονείς να γνωρίζουν ότι εννοιολογικά οι δύο θεσμοί διαφέρουν.

Η αναδοχή είναι θεσμός επικουρικός και προσωρινός και δεν αναθέτει στους ανάδοχους γονείς την γονική μέριμνα ή την επιμέλεια του παιδιού.

Υποστήριξη και συστεγαζόμενων σχολείων από τους Σχολικούς Νοσηλευτές

Με τροποποιητική απόφαση , η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης , ο Σχολικός Νοσηλευτής επιπλέον των κύριων καθηκόντων του που σχετίζονται με την κάλυψη των αναγκών των υποστηριζόμενων:

α) Υποστηρίζει όλους τους/τις μαθητές/τριες της σχολικής μονάδας τοποθέτησης του/της, όπως και της τυχόν συστεγαζόμενης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο εισηγητικό μέρος του παρόντος άρθρου, λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία Φ6/304/75662/Γ1/15-05-2014 κοινή υπουργική απόφαση (Β’ 296) και τηρώντας γι’ αυτούς/ες όλες τις περιγραφόμενες διαδικασίες του παρόντος άρθρου,ανεξαρτήτως υφιστάμενης ή μη εγκριτικής απόφασης υποστήριξης από σχολικό νοσηλευτή.

Οι Γενναίες Μαμάδες Αφηγούνται: Μία καμπάνια του KIDOT, σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης για τη Γιορτή της Μητέρας

«Όπως και να σε φωνάζουν, είσαι εσύ.

Εσύ, με το γλυκό χαμόγελο, το βελούδινο χάδι.

Εσύ, με την αγκαλιά την ορθάνοιχτη, με τη γραμμή της αγωνίας στο

μέτωπο, με το δάκρυ κρυφό, με τα λόγια τα παρήγορα.

Εσύ με την αγάπη την τόση…»

*Απόσπασμα από το ποίημα «Μαμά, μανούλα, μητέρα, μάνα» του Ντάνυ Πιέρρου

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας (8 Μαΐου 2022), το KIDOT συνεργάζεται με την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία μίας ξεχωριστής καμπάνιας στα social media.

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στη Θέρμη

Βανδαλισμός σε βάρος σχολικής μονάδας σημειώθηκε στον δήμο Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, χθες (σημ. 28/4/2022) το βράδυ στόχος βανδάλων έγινε αίθουσα του 3ου δημοτικού σχολείου Θέρμης (Τριαδίου). Άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες προκάλεσαν καταστροφές στον εξοπλισμό της αίθουσας (θρανία, γραφείο δασκάλου κλπ), έσπασαν τζάμια, προκάλεσαν σοβαρές φθορές στην πόρτα και σε άλλα σημεία της αίθουσας, ενώ διασκόρπισαν στον αύλειο χώρο του σχολείου διάφορα υλικά (χαρτική ύλη κοκ).

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Τυφλών 2022

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Τυφλών 2022 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στις Εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας Θεσσαλονίκης. Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες.