Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Δωρεάν εκτυπώσιμα: Μάσκες

Τι κοινό έχουν ο Έλβις, η βασίλισσα Ελισσάβετ, οι πειρατές της Καραϊβικής και τα Lego; Ο Μπάτμαν και ο Spiderman τι σχέση έχουν με κουκουβάγιες, τον Πόλεμο των Άστρων, πυροσβέστες, πειρατές, ζωάκια και πριγκίπισσες; Για όλους αυτούς μπορείτε να βρείτε δωρεάν εκτυπώσιμες μάσκες εδώ. Η συλλογή περιλαμβάνει 150 επιλογές, τις οποίες μπορείτε να εκτυπώσετε (σπίτι ή σε φωτοτυπείο) σε χαρτόνι ή ανθεκτικό χαρτί.  Καλό μασκάρεμα!

18ο Διεθνές Συνέδριο: «Κοινωνική Παιδαγωγική, Διαπολιτισμική και Ειδική Αγωγή»

18ο Διεθνές Συνέδριο: «Κοινωνική Παιδαγωγική, Διαπολιτισμική και Ειδική Αγωγή»
Πάτρα, 14-16 Νοεμβρίου 2014
E-mail επικοινωνίας για το 18ο Διεθνές Συνέδριο: 18synedrio@inpatra.gr

Οι στρεβλώσεις στην ελληνική εκπαίδευση

Σε ποιο σχολείο θα φοιτήσει το παιδί; Ο λογαριασμός μιας ΔΕΚΟ του σπιτιού τους δίνει την απάντηση στους νέους γονείς, οι οποίοι δεν μπορούν να επιλέξουν ένα οποιοδήποτε καλό δημόσιο σχολείο κοντά τους, αλλά πρέπει να στείλουν το παιδί τους στο δημόσιο σχολείο όπου «ανήκουν» με βάση τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ. Το κριτήριο επιλογής σχολείου είναι καθαρά τοπικό – κάτι που αποτελεί την πρώτη στρέβλωση στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Και δεν είναι η μόνη. Συχνά ακούγονται φωνές υπέρ της αύξησης της χρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης προς όφελός της, την ίδια στιγμή που όλοι συναινούν ότι τις τελευταίες δεκαετίες -δηλαδή ακόμη και τις χρονιές της μεγάλης δημοσιονομικής ευμάρειας- το ελληνικό σχολείο παρέμενε σε τέλμα.

Όσα πρέπει να ξέρουν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ για το 10%

Πρώτη φορά οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ του 2013 διεκδικούν μια θέση χωρίς να ξαναδώσουν πανελλαδικές
Συμπληρωματική εγκύκλιο με σημαντικές πληροφορίες για τους μαθητές των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α, εξέταση με 4 μαθήματα ) που πρόκειται να διεκδικήσουν μια θέση με το 10% χωρίς νέα εξέταση απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας. Το news.gr συνοψίζει τα σπουδαιότερα σημεία: