Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

H Nike κάνει παπούτσια για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πηγή
Εξαιτίας της επιθυμίας ενός εφήβου με εγκεφαλική παράλυση να έχει παπούτσια που θα μπορεί να τα φορά μόνος του, χωρίς να χρειάζεται βοήθεια, η Nike παρουσιάζει αθλητικά παπούτσια σχεδιασμένα ειδικά για άτομα με αναπηρία. Ο Matthew Walzer το 2012, όταν ήταν 16 ετών, έγραψε ένα ανοιχτό γράμμα στη Nike ζητώντας από τον κολοσσό των αθλητικών ειδών να κάνει μια σειρά παπουτσιών πιο προσβάσιμη που θα παρείχε την υποστήριξη που χρειάζονταν άτομα σαν και εκείνον. 

Εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Για μια ακόμα χρονιά, η πανελλαδική εκστρατεία του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την κάλυψη των αναγκών κάθε παιδιού, ώστε να ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια και χαμόγελα, ξεκινά. Σε λίγες ημέρες θα ζητηθεί από τους μαθητές και τις οικογένειές τους να καλύψουν ένα πλήθος δαπανηρών προμηθειών για τις σχολικές υποχρεώσεις. Για κάποιες οικογένειες αυτή η εποχή είναι εποχή χαράς και ανανέωσης, για αρκετές άλλες όμως είναι περίοδος άγχους και αγωνίας για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες των παιδιών τους.

Αριστούχος η Μαλάλα Γιουσαφτσάι

Mπορεί να κέρδισε το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης, να μιλούσε με προέδρους και βασιλιάδες αλλά πρωταρχικό της μέλημα και ενδιαφέρον ήταν η σχολική μελέτη. Η αλήθεια είναι ότι η Μαλάλα Γιουσαφτσάι «έσκισε» και στις σχολικές της εξετάσεις. Η νεότερη βραβευθείσα με Νομπέλ και ακτιβίστρια υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στη μάθηση, η πασίγνωστη πια Μαλάλα Γιουσαφτσάι αποδεικνύεται και άριστη μαθήτρια.

Ο ρόλος των γονέων στην ανάπτυξη του ναρκισσισμού

Σύμφωνα με μια νέα ολλανδική μελέτη, ο τρόπος με τον οποίο οι γονείς επαινούν κι επιβραβεύουν τα παιδιά τους σχετίζεται με τα επίπεδα ναρκισσισμού που αυτά αναπτύσσουν.

Οι συγγραφείς της μελέτης υποστηρίζουν ότι τα άτομα με υψηλά επίπεδα ναρκισσισμού πολύ συχνά θεωρούν τους εαυτούς τους καλύτερους από τους άλλους, ζουν για την προσωπική τους επιτυχία και περιμένουν ιδιαίτερη μεταχείριση. Όταν μάλιστα αποτυγχάνουν δεν είναι καθόλου ευχάριστο να βρίσκεται κανείς κοντά τους ενώ συχνά μπορεί να έχουν ακόμα και βίαια ξεσπάσματα.