Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό του κληροδοτήματος Νικ. Κρήτσκη

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την προκήρυξη για το ακαδ. έτος 2010-11, τη χορήγηση 17 υποτροφιών για καταγόμενους από τη Ζαγορά του Ν. Μαγνησίας, από τις Σπέτσες και από την Ύδρα και την Πελοπόννησο για προπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό, σε Πανεπιστήμια της χώρας, σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος ΝΙΚ. ΚΡΗΤΣΚΗ. Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν ως εξής:

Εκτός «Αριστέα» παιδιά με αναπηρία!

Ελλείψει χρημάτων μετά το «κούρεμα» …

Τα παιδιά με αναπηρίες φαίνεται πως είναι τα πρώτα θύματα της πολιτικής του υπουργείου Υγείας στον τομέα της πρόνοιας. Μιας πολιτικής προδιαγεγραμμένης, ως προς την όξυνση δηλαδή των οικονομικών προβλημάτων, μετά μάλιστα και το αυθαίρετο κούρεμα των αποθεματικών νοσοκομείων και προνοιακών ιδρυμάτων, ιδρύματα που ανέκαθεν αποτελούσαν τον «φτωχό συγγενή» του υπουργείου Υγείας.

Περιβαλλοντικό διαδικτυακό παιχνίδι για μαθητές δημοτικού: Μειώστε την εκπομπή CO2

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στο πλαίσιο του έργου “10ACTION”, σας καλεί να συμμετάσχετε στην περιβαλλοντική δραστηριότητα: Μειώστε την εκπομπή CO2 Η δραστηριότητα απαρτίζεται ουσιαστικά από 2 μεθόδους εξοικείωσης των μαθητών δημοτικού σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το παιδικό φεστιβάλ ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2012

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει το παιδικό φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ», το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα φεστιβάλ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών, με ένα σύνολο πολύπλευρων εκδηλώσεων.

Εκδήλωση «Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας»

Τις Κυριακές 22 και 29 Απριλίου, καθώς και τις Κυριακές μέχρι και τις 20 του Μαΐου (πλην αυτής των εκλογών) και ώρες 10.00 -13.00, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας».

Εισόδημα μητέρων αυτιστικών παιδιών

Οι γυναίκες που έχουν αυτιστικά παιδιά  κερδίζουν περίπου 35% λιγότερο από τις μητέρες παιδιών με αναπηρία και 56% λιγότερο από αυτές με παιδιά που δεν παρουσιάζουν κάποια αναπηρία. Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον η ερευνητική ομάδα του David Mandell από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania. Σύμφωνα με τον ερευνητή, στις ΗΠΑ, οι μητέρες αυτιστικών παιδιών τείνουν να αναλαμβάνουν χαμηλόμισθες, και λιγότερο απαιτητικές εργασίες, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις μη ξεκάθαρες διαδικασίες και υπηρεσίες που αφορούν τα ασφαλιστικα, εκπαιδευτικά... θέματα των αυτιστικών παιδιών. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εκπαιδευτικό υλικό για το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα

Το υλικό που έχει συγκεντρώσει ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. μπορεί να χρησιμεύσει για τη διαπολιτισμική αγωγή. Αποσπασματικά ή στο σύνολό του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αντιρατσιστικά μαθήματα στις τάξεις. Είναι αυτονόητο ότι το υλικό μπορεί να εμπλουτιστεί με εργασίες συναδέλφων ή παιδιών που μπορείτε να αποστέλλετε στη διεύθυνση του Συλλόγου.

30ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Μουσική Εκπαίδευση

Από τις 15 έως και τις 20 Ιουλίου 2012, θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του 30ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME - International Society for Music Education), που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) με την ISME, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το πολύ διάβασμα προκαλεί… burnout

Δυσκολία συγκέντρωσης, έλλειψη ενδιαφέροντος, πόνοι στο στομάχι, κατάθλιψη. Αυτά είναι τα συμπτώματα του λεγόμενου burnout, ενός ψυχικού συνδρόμου που ταλαιπωρεί στις μέρες μας πολλούς φοιτητές.

Εσπερίδα με τίτλο «Κοιτάζοντας στα μάτια την πρόγνωση»

Ο Σύλλογος Νέων Ιατρών οργανώνει την εσπερίδα με τίτλο «Κοιτάζοντας στα μάτια την πρόγνωση», που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 23 Απριλίου, στο χώρο του Παλαιού Πανεπιστημίου (Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόλου 5, Πλάκα), μεταξύ των ωρών 17:30-20:00.

Παρέα με τον Ευγένιο Τριβιζά!

Τα παιδιά της Θεσσαλονίκης, υποδέχτηκαν τον αγαπημένο τους συγγραφέα Ευγένιο Τριβιζά στο βιβλιοπωλείο Οξυγόνο και είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά, να δουν πως γράφει τα παραμύθια του, να ξεφυλλίσουν όλα τα βιβλία του, αλλά και να δουν αντικείμενα των αγαπημένων τους ηρώων, όπως το κεράκι απ’ το ρινοκεράκι ή τη φούντα από το σκουφάκι της Κοκκινοσκουφίτσας!

Θεόδωρος-Στα βήματα ενός μοναχού του 10ου αιώνα στο Βυζάντιο

Η ιστορία του μοναχού ” Θεόδωρου” είναι φανταστική . Πηγή έμπνευσης αποτελούν βυζαντινά αυτοβιογραφικά κείμενα και άλλες λογοτεχνικές πηγές.Η ιστορία θα ολοκληρωθεί σε 22 επεισόδια και στοχεύει στην παρουσίαση των πτυχών της βυζαντινής ζωής του 10ου αιώνα.

Θερινό εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Κωνσταντινούπολη

Το Center for Global Politics του Freie Universitat στο Βερολίνο σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ: Β. Σοφίας 49, 106 76 Αθήνα, τηλ. +30 210 7257 110, φαξ: +30 210 7257 114, e-mail: eliamep@eliamep.gr ) και το Πανεπιστήμιο Sabanci στην Κωνσταντινούπολη διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Ρήξεις στις περιφερειακές σχέσεις: Τουρκία-Ε.Ε. σε αβέβαιη πορεία».