Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Προβολή: Education Leaders Awards 2018



Φονικά σε σχολεία: Γιατί οι Αμερικανοί έφηβοι είναι πιο βίαιοι από τους Ευρωπαίους

Και άλλα παιδιά θρηνεί η Αμερική, μετά το νέο μακελειό σε λύκειο, στη Σάντα Φε του Τέξας. Σε μια θλιβερή αλυσίδα σφαγών που επαναλαμβάνονται, με δράστες και θύματα δεκάδες μαθητές, το ερώτημα είναι γιατί; Είναι οι Αμερικανοί έφηβοι πιο βίαιοι από τους Ευρωπαίους, πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο των φονικών στα σχολεία των ΗΠΑ, και τι μπορεί να γίνει για να μπει επιτέλους ένας φραγμός;

Δημήτριος Παγουρτζής – ο 17χρονος που ήταν «γεννημένος» να σκοτώνει (τους συμμαθητές του)

Τι ακριβώς εξώθησε αυτό το παιδί που πήγαινε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία και έπαιζε αμερικανικό φούτμπολ να διαπράξει το λουτρό αίματος στη Σάντα Φε; Για μια ακόμη φορά η οπλοχρησία και η οπλοκατοχή είναι το νήμα που συνδέει τις σκηνές φρίκης στα αμερικανικά σχολεία

Ο Ξένιος Δίας, εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά μεταναστών

Το υλικό αλλά και η μέχρι τώρα πορεία του «Xenios Zeus» του ευρωπαϊκού προγράμματος (Erasmus+KA2 "Xenios Zeus"), στο οποίο συντονιστής είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάστηκε εκτενώς σε ειδική συνάντηση αντιπροσωπείας του προγράμματος Erasnus+ «AVIOR», που έγινε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ Μακεδονίας. 

Διακήρυξη για την «Φιλοξενία ατόμων με ειδικές ανάγκες (Α.μ.Ε.Α.) σε πρόγραμμα ειδικής κατασκήνωσης, φιλοξενία παιδιών των Δημοτικών Σχολείων Καλαμαριάς

Η Αντιδήμαρχος Καλαμαριάς προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής, για την εκτέλεση της εργασίας «Φιλοξενία ατόμων με ειδικές ανάγκες (Α.μ.Ε.Α.) σε πρόγραμμα ειδικής κατασκήνωσης, φιλοξενία παιδιών των Δημοτικών Σχολείων Καλαμαριάς, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε πρόγραμμα παιδικής κατασκήνωσης, και φιλοξενία ηλικιωμένων μελών του Κ.Α.Π.Η. Καλαμαριάς σε κατασκηνώσεις – κάμπινγκ, κατά τη θερινή περίοδο 2018», συνολικής προϋπολογισθείσης δαπάνης 139.486,99 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. (CPV:55243000-5).

Ατμοσφαιρική ρύπανση: Πόσο αυξάνει την αρτηριακή πίεση των παιδιών

Μελέτες έχουν δείξει ότι η έκθεση στα μικροσωματίδια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης συνδέεται με υπέρταση τόσο στα παιδιά, όσο και τους ενήλικες.

Νέα αμερικανική μελέτη επιβεβαιώνει τα παραπάνω, καθώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα έμβρυα που έχουν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσηςκατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης, έχουν υψηλότερο κίνδυνο αυξημένης αρτηριακής πίεσης κατά την παιδική ηλικία.

Πάτρα:Παιδιά και έφηβοι στο «Ευ Ζην»-Απαλλάξτε μας από άγχος και βία

«Διαμορφώστε μας μία κοινωνία χωρίς βία και απαλλάξτε μας από το άγχος που πηγάζει από τη σχολική μας επίδοση και την επαγγελματική μας αποκατάσταση».

Το παραπάνω ήταν το δημόσιο αίτημα που κατέθεσαν μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Πάτρας συζητώντας χθες με ειδικούς επιστήμονες στο πλαίσιο του συνεδρίου με τίτλο: «Νέοι και Αγωγή Υγείας: Το Ευ Ζην υπόθεση όλων μας». Μία πρωτοποριακή διοργάνωση, καρπός της σύμπραξης του υγειονομικού και του εκπαιδευτικού κόσμου, που πέτυχε με ουσιαστικό τρόπο να δώσει βήμα στα παιδιά και τους εφήβους να εκφράσουν τις αγωνίες τους και να ακούσουν από τους ειδικούς πώς μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και να απαλλαγούν από επιβαρυντικές συνήθειες.

Οι «μαμαδοφίλες» γυμνάζονται στο Αλκαζάρ

Η ερώτηση ενός μέλος του γκρουπ «μαμαδοφίλες» στο facebook για προτάσεις γυμναστικής ήταν το έναυσμα.

Αμέσως οι υπεύθυνες της ομάδας άρπαξαν την ευκαιρία και «έριξαν» την πρόταση. Το πρώτο τμήμα υπαίθριας γυμναστικής στο Αλκαζάρ δημιουργήθηκε πριν από λίγες μέρες και ήδη έχει αρκετές συμμετοχές από κυρίες που θέλουν να αθληθούν έξω στον καθαρό αέρα.

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Ενημέρωση αναφορικά με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος 2018

Όπως αναφέρεται σαφώς στην Υπουργική Απόφαση με αριθμό ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/892/152/2018 (ΦΕΚ Β΄ 1403/01.02.2018) θεωρείται ως «Ετήσιο Συνολικό Πραγματικό Εισόδημα: το φορολογητέο, το αυτοτελώς φορολογούμενο ή το ειδικώς φορολογούμενο ή το απαλλασσόμενο φόρου εισόδημα ή το Τεκμαρτό εισόδημα, όπως αυτό προκύπτει από τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος των μελών του νοικοκυριού για τις οποίες έχει λήξει η οριζόμενη από τις κείμενες διατάξεις ή η παραταθείσα με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμία υποβολής…»