Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Τυφλός μαθητής σε γενικό σχολείο: 5 πράγματα που εύχομαι να ήξεραν οι εκπαιδευτικοί μου

Ως τυφλός μαθητής (με βάση τον νομικό ορισμό) που παρακολούθησε γενικό σχολείο για το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσής του, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις σκέψεις μου σχετικά με το πώς ένα εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να είναι πιο φιλικό και προσβάσιμο στους μαθητές με χαμηλή όραση σε όλα τα επίπεδα.

Η Ana Victoria Espino de Santiago είναι η πρώτη δικηγόρος με σύνδρομο Down, αφήνοντας τις προκαταλήψεις σε μια άλλη εποχή

Είναι από τις ειδήσεις που όχι μόνο αξίζει να ακουστούν, αλλά γράφουν ιστορία αφήνοντας προκαταλήψεις στο παρελθόν. Η 25χρονη Ana Victoria Espino de Santiago κατάφερε να αποκτήσει το πτυχίο της στην Νομική, όντας η πρώτη δικηγόρος με σύνδρομο Down που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Πόσο επηρεάζει ο καύσωνας τη φαρμακευτική αγωγή και την ισορροπία των ΑμεΑ

Πόσο επηρεάζεται η υγεία των Ατόμων με Αναπηρία εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής; Πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει στην καθημερινότητά τους; Πόσο επηρεάζει ο καύσωνας τη φαρμακευτική τους αγωγή και την ισορροπία τους; Για όλα αυτά μας απαντάει η ψυχίατρος παίδων και εφήβων Ιουλία Καρατζά!

Μωρά & ζώα συντροφιάς: Πώς θα πετύχετε μια αρμονική συνύπαρξη

Η είσοδος ενός παιδιού στην οικογένεια είναι δυνατό να αναστατώσει το κατοικίδιο ζώο που ήδη βρίσκεται στο σπίτι.

Με τις πληροφορίες που παραθέτονται παρακάτω, η εμφάνιση ανεπιθύμητων καταστάσεων μπορεί να μειωθεί ή και να εξαφανιστεί. Εκείνο που πρέπει να έχουμε σαν χρυσό κανόνα είναι: το ζώο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήνεται μόνο με το νεογέννητο παιδί. Αυτό γιατί το νεογέννητο είναι ανήμπορο να απωθήσει το ζώο, αν το τελευταίο το προσεγγίσει, ακόμα και αν η διάθεση είναι να του προσφέρει ζέστη ή φροντίδα όπως θα έκανε σε νεογέννητα ζωάκια.

Πότε ξεκινά και τι περιλαμβάνει το Καλάθι του Μαθητή;

Από τις 28 Αυγούστου έως και τις 15 Οκτωβρίου 2024 τίθεται σε ισχύ το Καλάθι του Μαθητή, με όλα τα είδη που απαιτούνται εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς

Γονείς: Προσοχή στην «αθώα» συνήθεια που γεμίζει το παιδί άγχος και το κάνει πιο απρόσεκτο

Φανταστείτε το εξής: Ένα παιδί μόλις έχει επιστρέψει στο σπίτι από το σχολείο. Κάθεται στο τραπέζι του φαγητού και ανυπομονεί να μοιραστεί με τους γονείς του πώς πήγε η μέρα του. Ίσως υπάρχει κάτι που το απασχολεί, κάτι που συνέβη στο σχολείο ή μια διαφωνία που είχε με έναν φίλο. Όμως, αντί να λάβει την αμέριστη προσοχή των γονιών του, τους βλέπει να είναι απορροφημένοι στα smartphones τους.

Η υπερβολική χρήση κινητού από τους γονείς βλάπτει την ψυχική υγεία των παιδιών

Οι γονείς που ασχολούνται συνέχεια με το κινητό τους, μη δίνοντας την πλήρη προσοχή τους στα παιδιά τους, μπορεί να βλάπτουν την ψυχική υγεία τους, αναφέρει νέα έρευνα.

Παιδιά ηλικίας 9-11 ετών που είπαν ότι οι γονείς τους ασχολούνταν πάρα πολύ με τα smartphones τους, ήταν μεγαλώνοντας πιο επιρρεπή στις αγχώδεις διαταραχές, στις διαταραχές προσοχής και στην υπερκινητικότητα, συγκριτικά με τα παιδιά που δεν αντιμετώπιζαν ανάλογο πρόβλημα στο σπίτι τους, αναφέρουν Καναδοί επιστήμονες.

Τσαμπίκος Ρούφας, ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδας Κωφών: «Όταν έμαθα για την κλήση στην Εθνική, δάκρυσα…»

Μιλάει στο «ΦΩΣ» ο Τσαμπίκος Ρούφας, διεθνής ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδας Κωφών και μέλος του Παναθλητικού Ομίλου Κωφών, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος όταν μεγαλώνει χωρίς ακοή, αλλά και τη διέξοδο που βρήκε μέσα από το ποδόσφαιρο

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ξεκίνησαν χθες, Πέμπτη, 22 Αυγούστου του 2024 και μετά οι αιτήσεις εγγραφών στις δομές των παιδικών σταθμών  για τα ωφελούμενα παιδιά του προγράμματος του ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ.

Επίδειξη σωστικών μέσων σε πτήση με τη βοήθεια του… Pikachu και των Pokemon

Είναι γνωστό ότι λίγοι (κακώς) είναι οι επιβάτες που κοιτάζουν με προσοχή την επίδειξη των σωστικών μέσων στα αεροσκάφη (ειδικότερα οι συχνοί ταξιδιώτες με αεροπλάνο μπορεί να την θεωρήσουν μια σχετικά… βαρετή και επαναλαμβανόμενη διαδικασία). Ε λοιπόν μια αεροπορική εταιρεία βρήκε τον τρόπο να τραβήξει την προσοχή των επιβατών στα αεροσκάφη της με τη βοήθεια του Pikachu και των υπόλοιπων Pokemon!

Στρεπτόκοκκος: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς για παιδιά ως 12 ετών

Για τον στρεπτόκοκκο δεν υπάρχει εμβόλιο, αλλά αντιβίωση, ενώ για την ευλογιά των πιθήκων το εμβόλιο είναι διαθέσιμο από τις 22 Ιουλίου, υπενθυμίζει η Παθολόγος, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Θοδώρα Ψαλτοπούλου, μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Με εντολή Αγγελούδη καθημερινός έλεγχος στις 65 παιδικές χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης

Τα ζητήματα της ασφάλειας των δημοτών της Θεσσαλονίκης παραμένουν στην προτεραιότητα της διοίκησης του κεντρικού δήμου ξεκαθάρισε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα που απασχόλησαν την επικαιρότητα με τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής.