Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

«Έξυπνο» ρολόι για παιδιά από την AT&T στις ΗΠΑ

Μέσα στους επόμενους μήνες, η AT&T θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για τους συνδρομητές της το «FiLip», ένα «έξυπνο» ρολόι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά, ηλικίας 4-11 ετών.

Παίζοντας τον ρόλο κινητού τηλεφώνου, με περιορισμένες ωστόσο λειτουργίες, το «FiLip» θα δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να επικοινωνούν με τον γιο ή την κόρη τους, μέσω φωνητικών κλήσεων και μηνυμάτων. Από την άλλη πλευρά, ο μικρό χρήστης του ρολογιού θα μπορεί να τηλεφωνήσει σε 5 συγκεκριμένες επαφές, τις οποίες θα έχει προεπιλέξει ο γονιός του. Στην περίπτωση που καμία από αυτές τις 5 επαφές δεν απαντά, το ρολόι μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ειδοποιεί οποιαδήποτε υπηρεσία ή ακόμη και την αστυνομία.

Διαφημιστικά φυλλάδια: ενόχληση ή ένας μικρός θησαυρός;

Σχεδόν καθημερινά βρίσκουμε στο γραμματοκιβώτιό μας διαφημιστικά φυλλάδια από πολυκαταστήματα, ταχυφαγεία (γυράδικα, πιτσαρίες) κ.α. Είναι απλώς μια ενόχληση ή μπορούμε να κάνουμε κάτι με αυτά; Όσο απίθανο και αν φαίνεται, αυτά τα φυλλάδια (πολλές φορές και τευχίδια) που συμβάλλουν στην καταστροφή του περιβάλλοντος, μπορούν να αποτελέσουν άριστο υλικό για δραστηριότητες. 

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα διαφημιστικά φυλλάδια:

Η νέα παραγωγή του θεάτρου Κωφών

Ο τίτλος της είναι «Κάρβουνο» και αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2014.

Πέρυσι γιόρτασαν μια από τις sold out παραστάσεις της χρονιάς με τους «Ξένους». Φέτος, το Θέατρο Κωφών Ελλάδος στου Ψυρρή, με την 30χρονη και συνεπή πορεία, συνεχίζει να δοκιμάζεται στο ενεργό, πολιτικό θέατρο. Τον προσεχή Φεβρουάριο ανεβάζει την παράσταση «Κάρβουνο», μια σύνθεση που ακουμπά στο documentary theater αφού βασίζεται σε αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων και σε αληθινές μαρτυρίες.

Υλικό για το έπος του ’40 στα αλβανικά βουνά

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού συγκέντρωσε σε μία ανάρτηση πλούσιο υλικό σχετικά με το έπος του ’40 στα αλβανικά βουνά. Αξίζει πραγματικά να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα, καθώς και να περιηγηθείτε στους συνδέσμους που προτείνει. 

Πώς να διαλέξω τον παιδίατρο του μωρού μου;

Για τα παιδιά μας θέλουμε το καλύτερο. Φυσικά ο κάθε γονιός θέλει να έχει για το παιδί του τον καλύτερο παιδίατρο. Γι’ αυτό οι γονείς πριν γεννήσουν το πρώτο τους παιδί ψάχνουν να βρουν τον παιδίατρο που θα ταίριαζε περισσότερο σε αυτούς.

Συνέδριο: To Εκπαιδευτικό Μουσείο


Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 – Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013Αθήνα & Θεσσαλονίκη


Κεντρικό ζήτημα του συνεδρίου θα είναι η εξέλιξη του μουσείου από χώρο συλλογής και έκθεσης έργων τέχνης και ευρημάτων φυσικής ιστορίας σε ένα χώρο κοινωνικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δρώμενων.

Εβδομάδες eTwinning: 7 Οκτωβρίου- 14 Νοεμβρίου

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη νέα σχολική χρονιά; Ανυπομονείτε να συνεργαστείτε με σχολεία από ολόκληρη την Ευρώπη και να συμμετάσχετε σε κάποιες από τις συναρπαστικότερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες; Καλωσορίσατε ξανά στο eTwinning!

Φέτος η Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης διοργανώνει μια καμπάνια με τίτλο: «Η eTwinning ταινία μου». Δημιουργήστε ένα βίντεο-κλιπ διάρκειας 60-90 δευτερολέπτων με θέμα: «Γιατί σας αρέσει το eTwinning». Τα τρία καλύτερα βίντεο θα βραβευτούν!!! 

MentorMob Εdu, η στοχευμένη αναζήτηση

Αντί να δίνεται η ελευθερία να αναζητήσουν οι μαθητές μας πληροφορίες στο διαδίκτυο, με την πλατφόρμα μάς δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστούμε και να διαμοιράσουμε διαδικτυακό περιεχόμενο μαζί τους. Άρθρα, βίντεο, PDF, Google Docs κ.α μπορούν, πολύ εύκολα, να οργανωθούν σε λίστες και να διαμοιραστούν στους μαθητές μας, σε μια δομημένη ενότητα διδασκαλίας.

Συνέντευξη του Θανάση Γκότση στο elniplex

Το elniplex φιλοξενεί  έναν από τους καλύτερους μαριονετίστες της Ελλάδας, το Θανάση Γκότση, που μετρά πλέον 20 χρόνια επαγγελματικής πορείας στο χώρο. Με εκατοντάδες παραστάσεις στο ενεργητικό του σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ, με ένα υπέροχο και ζεστό μουσείο, ουσιαστικά “Σπίτι της Μαριονέτας”, στην Ηλιούπολη όπου μπορεί κανείς να μάθει τα πάντα για την τέχνη της μαριονέτας, ο Θανάσης Γκότσης ταξιδεύει τα παιδιά και τους μεγάλους στον υπέροχο κόσμο της “νευρόσπαστης” κούκλας και των ιστοριών της.

Συνέντευξη στους Απόστολο Πάππο και Δώρα Πουρή.

Διαβάστε και ακούστε τη συνένετευξη εδώ.

Ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ατόμων με Προβλήματα Όρασης για τις Κυκλάδες

“Θέλουμε να υπάρχει συσπείρωση και ένωση των ανθρώπων με προβλήματα όρασης για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας, με σκοπό να ενώσουμε τη φωνή μας με την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών”.

4ο Εικαστικό Εργαστήρι Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

‘ΜΑΝΤΕΨΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;’
Εικαστικό Εργαστήρι για γονείς και παιδιά 5-10 ετών 
Δημιουργούμε ένα μεγάλο εικαστικό παιχνίδι, πέντε Σαββατοκύριακα το χρόνο.

Εντάσσοντας την ξενάγηση στο πρόγραμμα, φτιάχνουμε ομάδες και μοιράζουμε στα παιδιά ρόλους υπερηρώων ΜΤ.