Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

«Η τέχνη δεν γνωρίζει αναπηρία»




«Δεν περιμένουμε θαύματα. Πήραμε τη ζωή στα χέρια μας. Αν φερθούμε ως ανάπηροι, τότε θα μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά» λένε στα «ΝΕΑ» καλλιτέχνες ΑμεΑ
Η δημιουργία μέσα από κάθε μορφής τέχνη δεν σχετίζεται με την αρτιμέλεια. Ο τυφλός γλύπτης Πέτρος Ρουκουτάκης νιώθει με τα χέρια, αν και δεν μπορεί να δει τα γλυπτά του. Στη σιωπή της δουλειάς του ζει ο κωφός γλύπτης Γιώργος Λάμπρου. Και με το πινέλο της στο στόμα, η εκ γενετής τετραπληγική Μαρία Αποστόλου μεταφέρει στον καμβά εικόνες από τη γενέτειρά της, το Λαύριο.

Παραμύθι online για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών


Δεν είναι παραμύθι...
Είμαι μια ιστορία...
Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα...
Με φανταστικούς χαρακτήρες....

Μάθετε για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών διαβάζοντας / ακούγοντας σελίδα -σελίδα την ιστορία του κύριου Αδιαφόρογλου και του κυρίου Ευαισθητούλη, κατοίκων της Καθήνας... Μια πολύ ωραία πρωτοβουλία για το περιβάλλον και τους μελλοντικούς πολίτες.
Για να διαβάσετε/ ακούσετε το παραμύθι, πατήστε εδώ

Ακούγεται Κωφό ;

«Κύριε, εγώ δεν θα κάνω παρέλαση!»


Μαθητές αρνούνται να «περπατήσουν χωρίς λόγο», «άσκοπα και κουραστικά», σε «επιδείξεις στρατιωτικής πειθαρχίας»
Oλο και μικρότερης ηλικίας μαθητές αποφασίζουν να μην κατέβουν με το τμήμα του σχολείου τους στην παρέλαση. Το... έργο, κατά την έκφραση που χρησιμοποιούν στη δική τους αργκό, τους θυμίζει άλλες εποχές, δεν καταλαβαίνουν τη σκοπιμότητα που υπηρετεί, εν ολίγοις δεν τους λέει τίποτε. 

Καταργήστε τα σεμινάρια της ντροπής στην ειδική αγωγή!


Η κατάργηση των σεμιναρίων ειδικής αγωγής που υλοποιούνται από πανεπιστημιακά τμήματα και/ή πανεπιστημιακούς συχνά άσχετους με το αντικείμενο και χρεώνουν άνεργους εκπαιδευτικούς με ποσά της τάξεως των 2000 – 3000 € , ήταν δέσμευση προεκλογική της παρούσης κυβέρνησης. Η δέσμευση – δυστυχώς – δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί. Κλείνει σχεδόν μισό χρόνο θητείας η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και το “πάρτυ” που είχε ξεκινήσει από τα τέλη του 2008 καλά κρατεί ...

Ζητούν βοήθεια στο ίντερνετ και όχι από φίλους


ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ και όχι από την οικογένεια ή τους φίλους τους προτιμούν να ζητούν βοήθεια όταν αντιμετωπίζουν προσωπικά προβλήματα οι νεαροί Βρετανοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Έστησαν βιομηχανία «παραγωγής αναπήρων»


Καταπέλτης για το σκάνδαλο με τις αναπηρικές συντάξεις- μαϊμού είναι το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό, ενώ το υπουργείο Εργασίας προχωρεί σε ριζική αναδιάρθρωση του θεσμού στο επικείμενο νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

«Ασπίδα» σε εκπαιδευτικούς

Δυσκολότερη είναι πλέον η διαδικασία απόλυσης των καθηγητών της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που λειτουργεί προστατευτικά για τους εργαζομένους στα ιδιωτικά σχολεία και «βάζει φρένο» στις «ελεύθερες απολύσεις».