Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Βιβλιοπαρουσίαση: A kind of Spark

 “It’s so confusing. To be too much for some people and not enough for everyone else”  


Μία ιστορία για το κουράγιο, τη φιλία και τι σημαίνει να είσαι διαφορετική/ός. 

Το βιβλίο «A Kind of Spark» της Elle McNicoll αφηγείται την ιστορία της εντεκάχρονης Addie, στην προσπάθεια της να πείσει τους κατοίκους της μικρής της πόλης να κατασκευαστεί ένα μνημείο για τις μάγισσες που θανατώθηκαν στις δίκες των μαγισσών που έλαβαν χώρα στην πόλη τους, καθώς γνωρίζει ότι η ιστορία των γυναικών που κατηγορήθηκαν και θανατώθηκαν σαν μάγισσες, είναι πολλά περισσότερα από αυτό. 

Πώς να επανορθώσετε στο παιδί όταν κάνετε λάθος

Υποτίθεται ότι εμείς υποδεικνύουμε το είδος της συμπεριφοράς που θέλουμε να βλέπουμε στα παιδιά μας. Πώς παραδεχόμαστε ότι κάναμε λάθος χωρίς να υπονομεύσουμε το ρόλο μας ως γονείς; Είναι δουλειά μας να διδάξουμε στα παιδιά πώς να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας.

Σεξουαλική «αγωγή» μέσω πορνογραφίας – Οι επιπτώσεις στα παιδιά

Πριν από ένα μήνα, στην Κόρινθο, ομάδα παιδιών 13-16 ετών φέρεται ότι επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν μια 14χρονη συμμαθήτριά τους με σκοπό να τη βιάσουν. Την ίδια στιγμή, έξι ανήλικοι, 15-17 ετών, έχουν οδηγηθεί στις φυλακές για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού ενός 15χρονου αγοριού στο Ιλιον. Λίγους μήνες νωρίτερα, στη Θέρμη, ένας 18χρονος κατηγορήθηκε από ένα 14χρονο κορίτσι ότι τη βίασε και τη βιντεοσκόπησε, αποστέλλοντας το υλικό σε τρίτο πρόσωπο. «Τα θεωρείτε τυχαία όλα αυτά; Εγώ όχι», λέει στην «Κ» ο Γιώργος Κόρμας, γιατρός, και υπεύθυνος της γραμμής βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (2106007686, help-line.gr). Αναφέρεται σε κάτι στο οποίο κανείς δεν θέλει να αναφερθεί, σε ένα πρόβλημα που κανείς δεν θέλει να αγγίξει. Στο φαινόμενο της «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» των παιδιών μέσα από την πορνογραφία.

Ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου στη Σάμο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, αποφάσισε ομόφωνα, την Ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου , στη Σάμο .

Η σχολική δομή του ΕνΕΕΓΥΛ αναβαθμίζει καίρια την εκπαίδευση που παρέχεται στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες , αφού αποτελεί την καταλληλότερη για αυτούς εκπαιδευτική διέξοδο, προσφέροντας τους παράλληλα και κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Κάλεσμα συμμετοχής στη Συμπεριληπτική Ομάδα Χορού «RoDance»

Το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσκαλεί όσες και όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη Συμπεριληπτική Ομάδα Χορού «RoDance» να επικοινωνήσουν με την κ Αλεξάνδρα Λαϊλόγλου PhD, ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Προθεσμία δήλωσης συυμμετοχής μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Σχολεία: Άλλαξε η διαδικασία αιτήσεων για τις επισκέψεις στη Βουλή

Άλλαξε η διαδικασία αιτήσεων για τις επισκέψεις σχολείων στη Βουλή. Τα σχολεία αποστέλλουν αίτηση συμμετοχής σε ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία αναφέρουν μόνο τον μήνα που επιθυμούν να επισκεφτούν τη Βουλή. Οι ημερομηνίες θα καθορισθούν σε επόμενο στάδιο. 

Τα σχολεία που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Επισκέψεις Σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση, την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023, από τις 09:00, το πρωί, έως και τις 16:00, το μεσημέρι, της ίδιας ημέρας και θα πρέπει να συμπληρώσουν φόρμα συμμετοχής και να την αποστείλουν συμπληρωμένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση aitiseis@parliament.gr. 

Σοκ με την αυτοκτονία 13χρονου στη Γαλλία – Θύμα ομοφοβικού bullying από συμμαθητές του

Ο 13χρονος Lucas για μήνες δεχόταν bullying από συμμαθητές επειδή ήταν ομοφυλόφιλος. Δεν άντεξε. Έβαλε τέλος στη ζωή του το περασμένο Σαββατοκύριακο, σοκάροντας τη Γαλλία.

Η είδηση της αυτοκτονίας του 13χρονου Lucas έχει προκαλέσει θλίψη και σοκ στη Γαλλία. Ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο που έβαλε τέλος στη ζωή του στην περιοχή Vosges, στην ανατολική Γαλλία.

Παγκόσμιο κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο: Χάλκινο μετάλλιο ο Τριανταφύλλου στην Ουάσιγκτον

Υπό το βλέμμα της Ελληνίδας πρέσβειρας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Σπάθη Β’ κατηγορίας, στην πρεμιέρα της πρώτης μεγάλης διοργάνωσης της χρονιάς, το Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο, που διεξάγεται στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την Ουάσιγκτον. 

ECDC: Ωτίτιδα προκαλεί στα παιδιά ο RSV - Οι επιπλοκές της λοίμωξης

Στοιχεία για την κλινική εικόνα και τις επιπλοκές των παιδιών που προσβάλλονται από αναπνευστικό συγκυτιακό ιό RSV, παρέχουν οι ειδικοί του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Σε πρόσφατη έκθεση, επικαλούνται μελέτη η οποία διενεργήθηκε το 2022 και η οποία έδειξε πως το 28% έως 60% των νοσηλειών με προβλήματα του αναπνευστικού σε παιδιά κάτω των 3 μηνών συνδέθηκαν με τον RSV.

Home Cinema: Μαθήματα ευρηματικότητας σε αμερικανικό σχολείο

Η σειρά που πρόσφατα σάρωσε την κατηγορία της καλύτερης κωμωδίας στις Χρυσές Σφαίρες, κερδίζοντας τέσσερις, ενώ έχει ήδη βραβευτεί με τρία Emmy, είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Disney+. Τυπικά πρόκειται για sitcom, ωστόσο η ιδέα της δημιουργού –και εκ των πρωταγωνιστών– Κουίντα Μπράνσον κάνει ευπρόσδεκτες παρεμβάσεις στο ούτως ή άλλως επιτυχημένο είδος. Στο επίκεντρο εδώ βρίσκεται μια ομάδα δασκάλων ενός δημόσιου δημοτικού σχολείου της Φιλαδέλφειας, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της καθημερινότητας. Η ενθουσιώδης νεαρή Τζανίν (Κουίντα Μπράνσον), δύο πιο έμπειρες συνάδελφοι και ένας νεοσύλλεκτος αναπληρωτής στέκονται απέναντι στην (παραπάνω από) ανέμελη διευθύντρια και στις υπόλοιπες δυσκολίες, προσπαθώντας να κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους.

Καταδικάστηκε καθηγητής γυμνασίου για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών

Καθηγητής γυμνασίου καταδικάστηκε σε συνολική φυλάκιση 22 μηνών, με 3ετή αναστολή, για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε να δικαστεί, τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για κατάχρηση ανηλίκου, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.