Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Καβγάδες ανάμεσα στα αδέρφια

5 τρόποι για να πετύχετε την ειρηνική συνύπαρξη των παιδιών σας, όταν ένα από αυτά έχει Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠ).

Το όνειρο των γονέων είναι να μεγαλώσουν παιδιά που όχι απλώς θα τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους όσο είναι μικρά, αλλά θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι, στήριγμα το ένα για το άλλο για όλη τη διάρκεια της ζωής τους. 

Ωστόσο όταν ένα παιδί έχει Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠ), η δημιουργία μιας καλής σχέσης με τα αδέρφια του μπορεί να είναι πραγματικά πρόκληση. Πώς μπορούμε να πετύχουμε την ειρηνική συνύπαρξη των παιδιών ας σε αυτή την περίπτωση;

Μελέτη: Συμμετοχή γονέων στα προγράμματα πρώιμης παρέμβασης

Σύμφωνα με τη συγγραφέα της μελέτης, αν και έρευνες έχουν δείξει ότι η αυξημένη συμμετοχή των γονέων έχει θετικό αντίκτυπο στα αυτιστικά παιδιά, πρέπει να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο η συμμετοχή αυτή επηρεάζει τα αποτελέσματα των προγραμμάτων παρέμβασης που παρακολουθούν τα παιδιά τους. Στη συγκεκριμένη μελέτη διερευνήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους γονείς αυτιστικών παιδιών ηλικίας 2-7 ετών συμμετείχαν στα προγράμματα πρώιμης παρέμβασης των παιδιών τους και πώς αυτό επηρέασε τις κοινωνικές δεξιότητες και τη συμπεριφορά των παιδιών.
Διαβάστε και μεταφορτώστε την έρευνα από εδώ.
Nelson, Kaylee A., "Parental Involvement in Early Intervention Programs for Children with Autism" (2013). Master of Social Work Clinical Research Papers.Paper 239.

Γίνε ο νευροχειρούργος που πάντα ήθελες…

Στο Deep Brain Stimulation του EdHeads από το Ohio State University – Medical Center θα βοηθήσεις την Dr. Vanessa Mei να εμφυτεύσει έναν εγκεφαλικό βηματοδότη σε ασθενή με κινητικά προβλήματα. Μία εικονική εγχείρηση όπου θα χρησιμοποιήσεις όλα τα εργαλεία ενός νευροχειρούγου: τρυπάνι, νυστέρι, συσκευή καυτηριασμού, κ.ά.

Μωρά κατά παραγγελία

Ονειρεύεστε το μωρό σας να είναι ξανθό, καστανό ή μελαχρινό; Τι χρώμα ματιών να έχει; Πράσινο ή μήπως γαλάζιο; Και φυσικά, όταν μεγαλώσει θα θέλετε να γίνει και ψηλό. Δυστυχώς ο κίνδυνος για κάτι τέτοιο – «παραγγελίας μωρού» - φαίνεται ότι στο εγγύς μέλλον θα είναι πλέον υπαρκτός.

Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για την μονογονεική οικογένεια με ελεύθερη είσοδο στη ΧΑΝΘ

Πρόγραμμα συναντήσεων μονογονεικής οικογένειας με στόχο την ενημέρωση τους σε θέματα που τους ενδιαφέρουν και τους απασχολούν και την οργάνωση ομάδας για ψυχολογική στήριξη.

Για τους γονείς που θα δηλώσουν θα υπάρχει στη συνέχεια η δυνατότητα εμβάθυνσης σε θέματα που τους απασχολούν στο πλαίσιο 8 ομαδικών συνεδριών.

Το πρόγραμμα δεν απαιτεί οικονομική συνδρομή των συμμετεχόντων.

Μαραθώνιος για τους υποψηφίους ΑΕΙ-ΤΕΙ

Μια απαιτητική χρονιά περιμένει και φέτος τους μαθητές της Γ΄ λυκείου, που ήδη προετοιμάζονται εντατικά για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Kαι οι μαθητές της Α΄ λυκείου ξεκινούν με νέα δεδομένα ενώ θα πρέπει να ξέρουν ότι μέχρι και σήμερα έχουν τη δυνατότητα ν΄ αλλάξουν μάθημα επιλογής εφόσον το επιθυμούν.