Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Νέα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά, στα Μαγικά Κουτιά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης

Εικαστικά εργαστήρια για Παιδιά , στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης!!!
Με τη Ζωγράφο Φωτεινή Χαμιδιελή

Mikael Delta: Sixth Sense

Διαγωνισμός δοκιμίου

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος "The Study Tour of Japan for European Youth", διοργανώνει κάθε χρόνο διαγωνισμό δοκιμίου με έπαθλο ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ιαπωνία.

«Ελάτε να μιλήσουμε για μαθηματικά»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 και ώρα 18:00, και είναι αφιερωμένη στη μαγική επιστήμη των αριθμών!

"Ηλιομαγειρέματα"

Η Εστία, κέντρο κοινωνικής φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση, προσκαλεί μικρούς κι μεγάλους στα “Ηλιομαγειρέματα”, ένα τετραήμερο καλοκαιρινό πανηγύρι που θα λάβει χώρα από Τετάρτη 16 έως Σάββατο 19 Ιουνίου(ώρες 19.30-22.30) στον προαύλιο χώρο της στο Νέο Ψυχικό.

Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ρεθύμνου: Το σχολείο πρέπει να μορφώνει και όχι να εξοντώνει

Ανοικτή επιστολή προς τους γονείς των μαθητών μας που εντάσσονται στα 10 σχολεία του Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος.

Έτοιμοι για διακοπές;

Ψάχνετε πληροφορίες προσβασιμότητας για χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγικής δραστηριότητας των Νομών της Ελλάδας, όπως:

Σεμινάριο: «ΠΡΟΩΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ»

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, θα πραγματοποιηθεί στην ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών, Κόνωνος 16, Παγκράτι, Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα:

«ΠΡΟΩΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ»

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την «Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου: διαδικασίες αυτοαξιολόγησης στη σχολική μονάδα»



Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θέτει σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα, 17 Ιουνίου μέχρι και τις 27 Ιουνίου 2010, την πρόταση για τις διαδικασίες που αφορούν στην αυτοαξιολόγηση στη σχολική μονάδα. 


Τη διαβούλευση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.opengov.gr/ypepth/?p=239

Πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μοντέλο Ελληνίδας για αυτιστικά παιδιά


Το ερευνητικό κέντρο για τον αυτισμό του πανεπιστημίου «Λα Τρομπ» (La Trobe) της Μελβούρνης, σε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό «Γουέστερν» (Western Autistic School) συζητούν για το ενδεχόμενο διεξαγωγής από κοινού έρευνας, με στόχο την επίσημη αξιολόγηση του Γνωστικού Συμπεριφορικού Δράματος που αναπτύσσει η Ελληνίδα Δρ. Χάρις Καρνέζη. 

The Elephant Song by Eric Herman

Παρουσίαση του τμήματος "ΘΕΑΜΑ"