Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Τι κάνουμε στο ΚΕΑ; Ετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές μας δράσεις


Βραβεία για τις καλύτερες «εικονικές επιχειρήσεις» μαθητών της Θεσσαλονίκης

Τρία βραβεία «καλύτερης εταιρίας», «καινοτόμου προϊόντος» και «καλύτερου περιπτέρου» απονεμήθηκαν, σε ισάριθμες «εικονικές επιχειρήσεις» που σύστησαν μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από σχολεία της βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν σε εμπορική έκθεση, που πραγματοποιήθηκε σε εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου παρουσίασαν τα προϊόντα και την «εταιρία» τους.

Η Γιούλικα Σκαφιδά πρωταγωνιστεί σε ένα υπέροχο φιλμάκι για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Η πολλαπλή σκλήρυνση, είναι μια χρόνια αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Το αίτιο που προκαλεί τη Πολλαπλή Σκλήρυνση δεν είναι ακόμα σαφές. Μάλλον η εμφάνισή της ορίζεται από το συνδυασμό περιβαλλοντικών και γενετικών παραγόντων. Επίσης, αναγνωρίζεται μία ανοσολογικού τύπου «επίθεση» του οργανισμού στο περίβλημα μυελίνης των νεύρων.

Βιβλία: Μεγαλώνουν χαρούμενα και έξυπνα παιδιά

Τα βιβλία είναι πολύ σημαντικά για εμάς τους γονείς αλλά τα θετικά στοιχεία που φέρνουν στην ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου είναι πραγματικά ανεκτίμητα.

Τα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας είναι θαυμάσιος τρόπος μελέτης και ανάλυσης των συναισθημάτων. Οι ιστορίες βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν ένα πλούσιο λεξιλόγιο ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν το θυμό, το φόβο και τη λύπη τους.

Εισαγωγή μαθητών στην Α’ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων

Εγκύκλιος που ορίζει τη διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α ́ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2018-2019. Στην Α ́ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α ́ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων.

Ο Έλληνας επιστήμονας που δίνει ελπίδα στα παιδιά με αυτισμό

Διατροφικό συμπλήρωμα με βάση τη φυτική ουσία λουτεολίνηφαίνεται ότι βοηθάει τα αυτιστικά παιδιά να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και να αντιμετωπίσουν το μέλλον με αισιοδοξία, αναφέρει οδιακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας Δρ Θεοχάρης Θεοχαρίδης. Και ένας 11χρονος από την Ισλανδία μάς θυμίζει ότι τα όνειρα ενός παιδιού δεν εμποδίζονται από καμία νόσο. Παράθυρο ελπίδας για τα παιδιά με αυτισμό ανοίγει η δουλειά Έλληνα επιστήμονα. Μελέτες του ίδιου στην Αμερική και συναδέλφων του στο Αττικό Νοσοκομείο έδειξαν ότι η χορήγηση διατροφικού συμπληρώματος λουτεολίνης βελτιώνει σημαντικά τη βλεμματική επαφή και την κοινωνικότητα των αυτιστικών.

Τα σχολεία δεν είναι φιλικά για τα παιδιά με διαβήτη

Συχνό το φαινόμενο αποκλεισμού μαθητών με διαβήτη από εξωσχολικές δραστηριότητες. Οι μαθητές με διαβήτη βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με φαινόμενα αποκλεισμού τους από την σχολική ζωή. Ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥ.Ν.Ε.Δ) με αφορμή το γράμμα μητέρας 13άχρονου μαθητή με διαβήτη που αποκλείστηκε από την σχολική εκδρομή λόγω ξαφνικής ασθένειας του σχολικού νοσηλευτή έστειλε επιστολή προς τους υπουργούς Παιδείας και Υγείαςεπισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους αποκλεισμοί διαταράσσουν τον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο του μαθητών στην παιδική και εφηβική ηλικία.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και οι Smilers σας προσκαλούν στην 4η Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά στη Θεσσαλονίκη 11-13 Μαΐου στη ΔΕΘ-HELEXPO

Με πρωταγωνιστές τους SMILERS, τους ήρωες για όλα τα παιδιά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας προσκαλεί στην 4η Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά στη Θεσσαλονίκη, από τις 11 έως τις 13 Μαΐου και ώρες 10:00 - 21:00 στο Περίπτερο 12 της ΔΕΘ-HELEXPO, με δωρεάν είσοδο για όλους τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες! 

Πρόσωπο: Γεωργία Καλτσή

Η Γεωργία Καλτσή είναι 24 ετών, εδώ και τρία χρόνια περίπου έχει παραπληγία στα κάτω άκρα και οι κινήσεις της γίνονται με τη βοήθεια αμαξιδίου. 

Ήταν Μάρτιος του 2015 όταν η Γεωργία μαζί με τον Αποστόλη, την Ηλιάνα και την Αδαμαντία ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα στην οδό Κηφισίας. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θάνατος του Αποστόλη, που οδηγούσε το ΙΧ, ο σοβαρός τραυματισμός της Γεωργίας και της Ηλιάνας, και ο κάπως πιο ελαφρύς τραυματισμός της Αδαμαντίας. 

Πίνακες αναπληρωτών, προσλήψεις, δηλώσεις περιοχών και ενστάσεις (Πότε και Πώς)

Οι αναπληρωτές που έκαναν αίτηση ξεπερνούν τους 100.000, οι οποίοι θα διεκδικήσουν 25.000 θέσεις το νέο σχολικό έτος.

Όπως φαίνεται οι προσλήψεις αναπληρωτών που θα πραγματοποιηθούν θα είναι ελαφρώς αυξημένες από την φετινή χρονιά λόγω των τάξεων υποδοχής.