Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

10 συμβουλές για να μάθει ποδήλατο το παιδί με δυσπραξια

Προσωπικός χρόνος: Είναι σημαντικός (και) για τα παιδιά

Αν νιώθετε κι εσείς αυτή την επιθυμία τελευταία, τότε πιθανότατα να τη νιώθει και το παιδί σας.

Η κοινωνικοποίηση είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στην ζωή ενός παιδιού από μικρή κιόλας ηλικία και κάθε παιδάκι χαίρεται όταν έχει άτομα κοντά του με τα οποία μπορεί να παίξει, να μοιραστεί τις πρώτες του απορίες για τη ζωή ή να δει το αγαπημένο του παιδικό.

«Δεν θέλω να πάω στο summer camp»

Πού είναι εκείνες οι εποχές που μόλις έκλεινε το σχολείο, ένιωθες ελεύθερος και ανέμελος. Κάπου, σε ένα χωριό, σε μια επαρχιακή πόλη, σε ένα παραθαλάσσιο μέρος, σε περίμεναν μια γιαγιά κι ένας παππούς, έτοιμοι να αφιερώσουν όλον τον χρόνο τους για να σε ευχαριστήσουν. Και μαζί με σένα, τον ανήλικο επισκέπτη, να ευχαριστήσουν τα δικά τους παιδιά, τους γονείς σου, δίνοντάς τους μια ανάσα από την υποχρέωση της φύλαξής σου. Αλλά κυρίως, λύνοντας το μεγάλο τους πρόβλημα: τι θα κάνω τα τέκνα μου μέχρι να πάρω άδεια από τη δουλειά. 

Φως του ήλιου: Πώς επηρεάζει τον ύπνο των παιδιών;

Ανακαλύψτε τους τρόπους που το φως του ήλιου μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο των παιδιών…

Το φως του ήλιου και για εμάς τους ενήλικες, αλλά και για τα παιδιά μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες στην ψυχική υγεία. Η έκθεση στο πρωινό φως της μέρας απελευθερώνει την σεροτονίνη στον εγκέφαλο, κάνοντας τα παιδιά πιο χαρούμενα. Μπορεί όμως να επηρεάσει τον ύπνο με οποιοδήποτε τρόπο;

Podcast: Πολλαπλή σκλήρυνση: Τι αλλάζει στη ζωή των ασθενών

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης παρουσιάζει ένα νέο podcast για τη ζωή με πολλαπλή σκλήρυνση και ο ασθενής Σοφοκλής Κάλτσιος, που συμμετείχε σε αυτό, μας μεταφέρει τη δική του εμπειρία

Κινητή δανειστική βιβλιοθήκη από το Δημοτικό Σχολείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Κινητική δανειστική βιβλιοθήκη απέκτησε το Δημοτικό Σχολείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πριν από το Πάσχα, οι μαθητές της Στ’ τάξης, ζήτησαν από τα παιδιά όλων των τάξεων να φέρουν βιβλία που δεν χρειάζονται. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 250 βιβλία, τα οποία καταγράφηκαν, απέκτησαν τη δική τους καρτέλα δανεισμού και τοποθετήθηκαν σε δύο βαλίτσες, μία για μικρές τάξεις και μία για μεγαλύτερες τάξεις.

Ξεκινά ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ από την παιδική ηλικία;

«Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ο λιπώδης ιστός θεωρούνταν ότι είναι ανενεργός και ότι χρησιμεύει για την αποθήκευση ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές εργασίες που αναφέρουν ότι εκκρίνονται αρκετές ουσίες από το λιπώδη ιστό με ξεχωριστή σημασία η κάθε μια. Σε αυτές τις ουσίες περιλαμβάνονται η αντιπονεκτίνη, η βισφατίνη και η ρεζιστίνη. Εργασίες που έχουν γίνει από το εργαστήριο βιοχημείας της άσκησης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ινστιτούτου Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης, που εδρεύουν στα Τρίκαλα, αναδεικνύουν τη σημασία που έχουν αυτές οι ουσίες για την εμφάνιση του σακχαρώδη διαβήτη.

Φτώχεια και υλική στέρηση: Επιδείνωση του επιπέδου ζωής στην Ελλάδα την τριετία 2020-2023

Αν η φτώχεια στην Ελλάδα είχε πρόσωπο, φύλο και ηλικία, θα ήταν γένους θηλυκού, παιδί ή νεαρός ενήλικας και θα κατοικούσε σε αγροτική περιοχή της υπαίθρου. Αυτό προκύπτει από την πρόσφατη έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την οικονομία και την απασχόληση, στο κεφάλαιο που αναφέρεται στη φτώχεια και την υλική στέρηση στην Ελλάδα, την περίοδο 2020-2023.

Πανιταλικές όπως Πανελλήνιες, με εξέταση (και) στον Πλάτωνα

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις στην Ελλάδα μπορεί να τελείωσαν αλλά στην Ιταλία μόλις άρχισαν οι αποκαλούμενες «esami di maturità», οι αντίστοιχες απολυτήριες εξετάσεις των τελειοφοίτων μαθητών και μαθητριών –περισσότερα από 560.000 παιδιά– του λυκείου. 

ΑΜΕΑ: Χωρίς ράμπα το πλοίο στο δρομολόγιο «Καβάλα – Θάσος»

Εικόνες ντροπής εν έτει 2024.. Ένα κορίτσι σε αναπηρικό αμαξίδιο παραμένει για 45 λεπτά στο γκαράζ των αυτοκινήτων ferry boat, που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή – Θάσο, καθώς δεν υπάρχει ειδική ράμπα για τα άτομα με αναπηρία. Με τα ferry boat να αποτελούν απλά την δυσκολία των διακοπών, μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία καθημερινά.