Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Φτιάχνουμε τα δικά μας γρήγορα αυτοκίνητα από ανακυκλωμένα υλικά!

Αν σας αρέσει να περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας κάνοντας κατασκευές και αν είστε λάτρεις των γρήγορων αυτοκινήτων, δείτε το παρακάτω βίντεο και φτιάξτε εύκολα, γρήγορα και απλά τα δικά σας ταχύτατα αυτοκινητάκια!

Θεσσαλονίκη: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης γονέων μαθητών και εκπαιδευτικών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης εκπαιδευτικών και γονέων μαθητών θέτει σε λειτουργία η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον αριθμό 2310474812 θα καταγράφονται ζητήματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα, ώστε να δρομολογούνται παρεμβάσεις για τη διαχείρισή τους σε συνεργασία με τους φορείς εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Προκήρυξη για τη Χορήγηση Υποτροφιών ΑΜΕΑ για το έτος 2024

Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, προκηρύσσει τη χορήγηση υποτροφιών ΑμεΑ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το έτος 2024 και προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/νες φοιτητές/τριες 1ου,2ου,3ουή 4ου έτους φοίτησης πρώτου κύκλου σπουδών να υποβάλουν αίτηση στη Διεύθυνση Ακαδημαϊκών Θεμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση acadaffairs@uom.edu.gr το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 σύμφωνα με τα αναλυτικά οριζόμενα στον οικείο κανονισμό, συμπληρώνοντας το αντίστοιχο Υπόδειγμα Αίτησης.

1ο Επιστημονικό Συνέδριο «Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) στην Εκπαίδευση» (Υβριδικό)

Το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (https://www.uom.gr/) και η Διεύθυνση Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο "Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) στην Εκπαίδευση", στις 7-8 Δεκεμβρίου 2024 (με φυσική παρουσία και με live streaming).

O School Marius μιλάει για τη βία, τα «παιδιά του τάμπλετ» και το σχολείο του μέλλοντος

Μια συζήτηση με τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Μάριο Μάζαρη, γνωστό στα social media ως School Marius, σχετικά με όλα εκείνα τα μικρότερα και μεγαλύτερα πράγματα που απασχολούν τους γονείς.

Ας βοηθήσουμε τα παιδιά να επιστρέψουν στο παιχνίδι

«Πάρτε τα smartphones από τα χέρια των παιδιών σας, εάν τα καταφέρετε. Απαγορέψτε τα στα σχολεία. Επιτρέψτε τη χρήση τους σε μεγαλύτερη ηλικία, ελέγχετε πώς τα χρησιμοποιούν, απαγορέψτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τα 16 τους […] Οι ζωές τους, αλλά και οι δικές σας, θα ανθίσουν ξανά, μακριά από τα διαδικτυακά αρπακτικά, τις ψυχικές ασθένειες που μαστίζουν τους εφήβους σε όλον τον κόσμο, και τον εφιάλτη της αυτοκτονίας.

Ψυχική ανθεκτικότητα: Πώς θα τη διαμορφώσει το παιδί

Προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας που φέτος δίνει έμφαση στην σημαντικότητα να αποτελέσει προτεραιότητα η ψυχική υγεία στο εργασιακό περιβάλλον, και με γνώμονα τα γεγονότα της περιόδου που διανύουμε, θα αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο έχει μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή των παιδιών μας: την ψυχική ανθεκτικότητα. Η ψυχική ανθεκτικότητα αποτελεί μια υπερδύναμη η οποία θα βοηθήσει το παιδί να διαχειριστεί τις προκλήσεις της ζωής με ισχυρή αυτοπεποίθηση, για μια υγιή ζωή.

Δήμος Θέρμης: Δώρισε πέντε οικόπεδα στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος

Στη δωρεά πέντε οικοπέδων στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (ΕΣΒΕ) προχώρησε ο δήμος Θέρμης.

Ειδικότερα, στα τέσσερα οικόπεδα αναμένεται να ανεγερθούν 12 Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για 48 άτομα τα οποία έχουν βαριές κινητικές και πολλαπλές αναπηρίες και στο πέμπτο οικόπεδο θα κατασκευαστεί κτήριο υποστηρικτικών δράσεων.

Ανησυχία για τη βία μεταξύ ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη: 395 συλλήψεις σε 8 μήνες

Βίντεο με ξυλοδαρμούς, επιθέσεις και απειλές, ραντεβού μέσω social media για ενέδρες έξω και μέσα σε σχολεία. Δράστες και θύματα σε όλες τις περιπτώσεις ανήλικοι.

Πρόσκληση πράξης «Συνέχιση Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΣΥΔ ΑμεΑ Φθιώτιδας»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας, λειτουργώντας ως δικαιούχος της εγκεκριμένης Πράξης «Συνέχιση Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΣΥΔ ΑμεΑ» με Κωδικό ΟΠΣ 6002340 στο Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2021-2027».