Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Πώς να αποκωδικοποιείτε τα σχόλια των εκπαιδευτικών για θέματα μάθησης και προσοχής.

Πήγατε ποτέ σε συνάντηση γονέων-εκπαιδευτικών και νιώσατε ότι ο/η εκπαιδευτικός με τα σχόλια του/της εννοούσε κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά έλεγε; Ή ότι ήταν ασαφής για μια ανησυχία που είχε; Μερικές φορές οι εκπαιδευτικοί δεν είναι τόσο ευθείς, όσο θα ήθελαν ή θα έπρεπε να είναι. Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για μια τέτοια συμπεριφορά.

Μεταφράζοντας γραπτά τις λέξεις που δεν…λέγονται, ο μετρ της «νευροπρόσθεσης» μιλά στο Dnews

Ο Αμερικανός νευροχειρουργός Έντι Τσάνγκ έφτασε πολύ ευδιάθετος και πολύ χαμογελαστός στο πολιτιστικό κέντρο Radyalsystem στις όχθες του ποταμού Spree, στο ανατολικό Βερολίνο το πρωί της 9ης Νοεμβρίου. Ήταν ένας από τους επιστήμονες- “The brightest minds of the planet” -που συμμετείχαν φέτος ως προσκεκλημένοι ομιλητές στο συνέδριο Falling Walls Summit 2022, στον ετήσιο θεσμό συνάντησης της επιστήμης με την κοινωνία στο Βερολίνο.

Ενημερωτική εκδήλωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα»

Η Aντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης αγκαλιάζει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και δημοκρατικής εκπαίδευσης, με τίτλο: «Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα» και προσκαλεί όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων του Δήμου Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν σε αυτό κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς (2022-2023).

Η παιδική κακοποίηση παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας

Η κακοποίηση του παιδιού αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας με άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία, επισημαίνεται σε ψήφισμα της Κοινωνικής Παιδιατρικής Βορείου Ελλάδος, το οποίο θα επιδοθεί στον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρο Καλαφάτη, στις 19 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης.

Την ίδια ημέρα, στις 11:00πμ, θα πραγματοποιηθεί Περίπατος Κοινωνικής Ευθύνης κατά της Παιδικής Κακοποίησης, με αφετηρία το Άγαλμα του Βενιζέλου και προορισμό τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Δωρεάν μαθήματα πρώτων βοηθειών για παιδιά και βρέφη στους επιμελητές

Δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά προσφέρει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ σε όσους και όσες εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος τού διαδικτυακού εκπαιδευτικού περιοδικού "i-Teacher"

Αναρτήθηκε το 35ο τεύχος - Νοέμβριος 2022 - του διαδικτυακού εκπαιδευτικού περιοδικού "i-Teacher". Διατίθεται ελεύθερα για μεταφόρτωση στη διεύθυνση: http://i-teacher.net

Ενδεικτικό περιεχόμενο τεύχους: 

Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, Συμπεριληπτική Εκπαίδευση και Εξατομικευμένη Υποστήριξη

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης & Ανοιχτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι: Διδακτική αξιοποίηση και σύνδεση με DigComp2.0 σε επείγουσα εξΑΕ

Διαθεματική προσέγγιση μαθηματικής λογικής και διδακτικής μαθηματικών

Συνοπτικό εκπαιδευτικό σενάριο: Απόλυτη τιμή με Geogebra

Εκδήλωση - Κραυγή κατά της Παιδικής Κακοποίησης από το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

Διαδραστική εκδήλωση ευαισθητοποίησης αλλά και ενημέρωσης των δημοτών, σχετικά με τα δραματικά αυξανόμενα φαινόμενα κακοποίησης παιδιών, διοργανώνει την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια της Κακοποίησης Παιδιών, το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του συγκροτήματος ΚΑΠΠΑ 2000 (Παραλία Περαίας) στις 7 το απόγευμα και απευθύνεται μόνο σε ενήλικες.

Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών: Θρίαμβος της Εθνικής υπό το βλέμμα Αυγενάκη

Υπό το βλέμμα του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και με θρίαμβο της Εθνικής ομάδας της Ελλάδος, έπεσε σήμερα (Κυριακή, 13/11) η αυλαία του Διεθνούς Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών 2022. Το Διεθνές τουρνουά πραγματοποιήθηκε το διήμερο (12-13 Νοεμβρίου), στο Γήπεδο 5Χ5 του Δήμου Αθηναίων, στην περιοχή Ρουφ με συνδιοργανωτές την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, την ΕΠΟ και τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ, με τη δωρεάν παραχώρηση του αγωνιστικού χώρου.

Η Εθνική ομάδα τυφλών της Ελλάδος, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αήττητη, δείχνοντας από τώρα της προθέσεις της, ενόψει των σημαντικών διοργανώσεων του αθλήματος τη νέα χρονιά.

Καλαμάτα: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και χορωδίες πλαισιωμένες από μαθητές της ειδικής αγωγής και της τυπικής εκπαίδευσης θα γιορταστεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και ώρα 9.30 π.μ. από τα σχολεία Ειδικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Έφηβη με επιληψία στέφθηκε Miss Dallas Teen 2022 και ο σκύλος της υπηρεσίας στέφεται δίπλα της

Αν πριν από δύο χρόνια, αφού τη διέγνωσαν με επιληψία, της είχαν πει ότι θα γινόταν η Μις Ντάλας Έφηβος των ΗΠΑ, η Άλισον Απλμπι θα είχε σκάσει στα γέλια από δυσπιστία.

Τώρα που πραγματικά κέρδισε τον διαγωνισμό ομορφιάς, η Άλι μπορεί να συνεχίσει να χαμογελά, αλλά αυτή τη φορά με χαρά. Και μαζί της γιορτάζει ο Μπρέιντι, ένα γκόλντεν ριτρίβερ που είναι ο σκύλος της υπηρεσίας στην εκπαίδευση.

Λεωφορείο μεταφοράς ατόμων με αναπηρία προμηθεύτηκε ο Δήμος Κοζάνης

Ένα νέο λεωφορείο μεταφοράς ατόμων με αναπηρία απέκτησε ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης, για την εξυπηρέτηση των μελών του, έπειτα από την έγκριση της πρότασης του Δήμου Κοζάνης για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα, η πρόταση του Δήμου Κοζάνης για χρηματοδότηση της πράξης «Προμήθεια λεωφορείου μεταφοράς Ατόμων με Αναπηρία», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 110.000 ευρώ.