Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Μια σχολή skateboard διδάσκει στα παιδιά με αναπηρία δεξιότητες αναγκαίες για την καθημερινή ζωή.

Σακραμέντο, Καλιφόρνια – Καθώς η Amy Rogers παρακολουθούσε τον μεγάλο της γιο, Preston, να κάνει skateboard, αναλογιζόταν πόσο μακριά έχει φτάσει και πόσα πολλά έχει καταφέρει τους τελευταίους μήνες. Πριν αρχίσει τα μαθήματα skateboard στα πλαίσια μια πρωτότυπης και νέας θεραπείας για τα παιδιά με αναπηρίες, ο 15χρονος, που έχει διαγνωστεί με αυτισμό δεν είχε κάνει ποτέ ούτε καν ποδήλατο. Περνούσε τον περισσότερο χρόνο του κλεισμένος μέσα στο δωμάτιό του, παίζοντας ηλεκτρονικό και σχεδιάζοντας, μακριά από οικογένεια και φίλους. Αυτή την ηλιόλουστη μέρα, ωστόσο, ο Preston κατηφορίζει με το skateboard του τους λόφους αγνοώντας τον φόβο του ότι θα πέσει. Σταματάει και με χάρη πατάει την σανίδα στην άκρη για να την σηκωθεί στον αέρα και να την πιάσει στα χέρια του. 

Επώδυνη η μετάβαση από το σχολείο στο πανεπιστήμιο

Οταν η Βικτόρια Ντόσον πήγε από την Ουάσιγκτον στο Μπόλντερ του Κολοράντο για να εγκαταστήσει την κόρη της στο πανεπιστήμιο, θεώρησε την περίσταση καλή ευκαιρία για να περάσει ποιοτικό χρόνο με την κόρη της και τον σύζυγό της. Ωστόσο, στα μέσα του προγεύματος, η πρωτοετής φοιτήτρια εξαφανίστηκε και πήγε σε γειτονικό εμπορικό κέντρο. Γύρισε κραδαίνοντας ένα δώρο, όχι κάποιο αποχαιρετιστήριο δώρο για τον πατέρα ή τη μητέρα της αλλά ένα δώρο καλωσορίσματος για τον συγκάτοικό της που δεν είχε ακόμη γνωρίσει. Η Ντόσον ένιωθε λύπη που θα άφηνε την κόρη της και θα έφευγε και της το είπε. «Απλώς της είπα ότι θα έχει μπροστά της πολλές εβδομάδες, μήνες και χρόνια να είναι με όλους αυτούς τους ανθρώπους».

Γονείς προσεύχονταν καθώς πέθαινε το διαβητικό παιδί τους

Ένα θρησκόληπτο ζευγάρι από τον Καναδά αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο εκ προθέσεως, επειδή δεν κάλεσαν ασθενοφόρο όταν το διαβητικό παιδί τους σταμάτησε να αναπνέει, αλλά "προσεύχονταν".

Ο λόγος για τον Emil και την Rodico Radita από το Κάλγκαρι του Καναδά, οι οποίοι επιστρέφοντας από τη λειτουργία της εκκλησίας, βρήκαν τον 15χρονο γιό τους Alexandru λιπόθυμο, ενώ είχε σταματήσει και να αναπνέει. Δεν κάλεσαν όμως ασθενοφόρο όσο το παιδί πέθαινε από βακτηριακή σηψαιμία.

Οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2016

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Α. Φέτος οι υποψήφιοι διεκδίκησαν την εισαγωγή τους στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω των διαδικασιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων με το Νέο Σύστημα αλλά και με το Παλαιό Σύστημα εισαγωγής.

Επικίνδυνη η έλλειψη ύπνου και στα παιδιά

Τα παιδιά που δεν κοιμούνται επαρκείς ώρες ή έχουν διαταραγμένο ύπνο είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν ψυχικές διαταραχές ως ενήλικες σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η κλινική ψυχολόγος Candice Alfano και ο διευθυντής του Κέντρου ύπνου και Αγχωδών Διαταραχών του Πανεπιστημίου του Χιούστον μελετούν με ποιους τρόπους ο ύπνος και οι διαταραχές ύπνου επηρεάζουν την υγεία, αλλά κυρίως την ψυχική υγεία των παιδιών.

Άποψη: Ν. Σπυρόπουλος "Και μετά τις πανελλήνιες;"

Βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων. Κάποιοι θα χαρούν, κάποιοι όχι. Έτσι είναι η ζωή για κάθε έναν που χαίρεται, κάποιος λυπάται

Έχει τύχει πολλές φορές τα τελευταία είκοσι χρόνια να με ρωτήσουν γονείς, τι θα ήθελα να σπουδάσει το παιδί μου. Με σώσει πιθανότατα το ότι δεν έχω παιδί, οπότε μάλλον απαντώ εκ του ασφαλούς. Η απάντησή μου, είναι εξόχως απλοϊκή. Αν είχα ένα παιδί, θα ήθελα να σπούδαζε ό,τι ήθελε, ό,τι το έκανε να νιώθει καλά και γεμάτο. Είτε ως αντικείμενο είναι στις λίστες των σχολών με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση είτε όχι (και που συνήθως κυκλοφορούν πριν τις πανελλήνιες).

Πόσα πρόσθετα σάκχαρα μπορούν να καταναλώνουν τα παιδιά;

Τα παιδιά και οι έφηβοι δεν θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από έξι κουταλάκια του γλυκού πρόσθετων σακχάρων την ημέρα, συμβουλεύει η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία σε σύσταση που δημοσιεύει στο επιστημονικό έντυπο Circulation

Στο αυτόφωρο οι γονείς που εκθέτουν πάνω σε δίκυκλο και χωρίς κράνος τα παιδιά τους!

Στο αυτόφωρο θα οδηγούνται οι γονείς που μεταφέρουν ανηλίκους πάνω σε δίκυκλο χωρίς κράνος και χωρίς τις προφυλάξεις που προβλέπει ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας.

Γαλλία: Υποχρεωτική διδασκαλία πολεμικών τεχνών στα σχολεία θέλει βουλευτής!

Την... υποχρεωτική διδασκαλία πολεμικών τεχνών στα σχολεία ζήτησε ο γάλλος βουλευτής Ζαν Λασάλ στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους σε Γαλλία και Βέλγιο!

Η οικογένεια συμβάλλει περισσότερο από τους φίλους στη μακροζωία

Σε νέα έρευνα, άνθρωποι που δεν είχαν στενές σχέσεις με την οικογένεια είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γράφει: Ψωμιάδου Εύη στο iatronet

Στους ηλικιωμένους, οι σχέσεις με τη στενή οικογένεια φαίνεται πιο σημαντική από τους φίλους όσον αφορά το προσδόκιμο επιβίωσης, αναφέρει νέα έρευνα.

Ηλικιωμένοι που ήταν πολύ κοντά με την οικογένεια (εκτός των συζύγων) είχαν τουλάχιστον 6% ποσοστό κινδύνου θνησιμότητας εντός 5 ετών σε σύγκριση με 14% σε όσους δεν ήταν πολύ κοντά με μέλη της οικογένειας, ανακάλυψαν ερευνητές.

Γιορτή εθελοντισμού στη Θεσσαλονίκη

Η οργάνωση Ethelon και η εθελοντική ομάδα Wheeling2Help σας προσκαλούν σε μία γιορτή για τον εθελοντισμό!

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου,οι ποδηλάτες του Wheeling2help διέρχονται από την Θεσσαλονίκη και όλοι μαζευόμαστε στο Άγαλμα του Καραμανλή στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για να το γιορτάσουμε!

Ποιο Χόγκουαρτς; Ιδού τα 15 πιο παράξενα σχολεία του κόσμου

Ο Αύγουστος πλησιάζει στο τέλος του και μαζί και η ξέγνοιαστες μέρες των μαθητών που αρχίζουν σιγά σιγά να σκέφτονται ότι έρχονται οι μέρες που τα σχολεία θα ανοίξουν και πάλι.

Το σχολείο για πολλά παιδιά είνναι.. βαρετό. Όμως δεν είναι όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως όλα. Είναι και μερικά που κάνουν πραγματικά τη διαφορά: τόσο από τα υψηλής τεχνολογίας φουτουριστικά τους κτήρια, όσο και από την διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο διδασκαλίας.