Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Τα σποράκια και ο «καλός» κηπουρός

Είναι πολύ όμορφο να έχεις μια δασκάλα ή έναν δάσκαλο με πολλές γνώσεις για πολλά θέματα. Εκπαιδευτικούς που όχι μόνο ξέρουν πολλά, αλλά έχουν και τον ενθουσιασμό και τη διάθεση να τις μοιραστούν με τους μαθητές τους. Ωστόσο, υπάρχει ένα λεπτό όριο ανάμεσα στην επιπλέον γνώση που βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τις γνωστικές τους ικανότητες και στην επιπλέον γνώση που μπερδεύει και κουράζει. Όπως χαρακτηριστικά λέει ένας συνάδελφος «ρίχνουμε σποράκια για να βγουν μετά από καιρό φυτά». Είναι πολύ σημαντικό ωστόσο να ξέρουμε πόσα «σποράκια» μπορούμε να ρίξουμε, πόσα επιπλέον θέματα να θίξουμε, ποιες πληροφορίες μπορούν να κατανοήσουν τα παιδιά.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2022: Φινάλε με 15 εθνικά ρεκόρ

Μετά από ένα τριήμερο γεμάτο αγώνες, πολλά ρεκόρ και σπουδαίες επιδόσεις, έπεσε στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, η αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης που συνδιοργάνωσαν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, η Περιφέρεια Αττικής και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

Μαθητές του ΕΠΑΛ Βασιλικών εξερευνούν τα θεραπευτικά οφέλη της λεβάντας και παρουσιάζουν επιχειρηματική πρόταση

Τα ευεργετικά, θεραπευτικά οφέλη της λεβάντας στον ανθρώπινο οργανισμό και τις οικολογικές ιδιότητές της αναδεικνύουν μαθητές του ΕΠΑΛ Βασιλικών Θεσσαλονίκης, που αποφάσισαν να ακολουθήσουν όλα τα βήματα, από την καλλιέργεια ώς την προώθηση στην αγορά προϊόντων, από το αρωματικό φυτό της Μεσογείου.

Διεξαγωγή Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με τον καθορισμό μέτρων ισοδύναμης πρόσβασης και ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) σε υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, σύμφωνα με το ν.4727/2020

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ανακοινώνει την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης αναφορικά με τον καθορισμό μέτρων ισοδύναμης πρόσβασης και ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) σε υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, σύμφωνα με το ν.4727/2020

Το κείμενο διαβούλευσης είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο:

Η 7χρονη που τραγουδούσε επαγγελματικά όπερα στα κουκλάκια της μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες

Η Victory Brinker έσπασε και επισήμως κάθε ρεκόρ στην αγαπημένη της όπερα, καταφέρνοντας να γίνει η νεότερη σοπράνο στην ιστορία, μπαίνοντας στα ρεκόρ Γκίνες.

Το ανήλικο κορίτσι έγινε η νεότερη τραγουδίστρια όπερας στον κόσμο, σε ηλικία μόλις επτά ετών και 314 ημερών, αφότου συμμετείχε σε οκτώ επαγγελματικές παραστάσεις το 2019, στο σόου Lights and Legends στο δημοτικό θέατρο του Πίτσμπουργκ. Στις 28 Μαρτίου, τα Ρεκόρ Γκίνες ανάρτησαν το κατόρθωμα της 10χρονης, πλέον, σοπράνο, από το Λάτρομπ της Πενσυλβάνια.

Κάλεσμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους στην Αττική για Προσωπικό Βοηθό

Άνοιξε η πλατφόρμα του πιλοτικού Προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία» που βρίσκεται στο σύνδεσμο https://prosopikosvoithos.gov.gr Πέμπτη 14 Απριλίου. Η ΕΣΑμεΑ απευθύνει κάλεσμα σε όλους και όλες που επιθυμούν να λάβουν μέρος να επισκεφτούν την ιστοσελίδα και να στείλουν την αίτησή τους.

Δύο μπαμπάδες πήγαν ταξίδι με τα παιδιά τους- Δέχθηκαν ομοφοβική επίθεση, άγνωστος τους αποκάλεσε «παιδόφιλους»

Το πρωί της Τρίτης ο Ρόμπι Πιρς και η οικογένειά του επιβιβάστηκαν σε τρένο στο Λος Άντζελες. Ο εκπαιδευτικός ανυπομονούσε να περάσει τις ανοιξιάτικες διακοπές των σχολείων με τον σύζυγό του, Νιλ Μπρόβερμαν, τον 6χρονο γιο τους και την 5χρονη κόρη τους στο San Francisco Bay.

Κατά τη διάρκεια του δεκάωρου ταξιδιού τα παιδιά παρακολουθούσαν τα τοπία και όλα φαινόταν τέλεια. Όμως, ξαφνικά ένας άγνωστος άνδρας χάλασε την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Ο 9χρονος Λέανδρος έζησετη μαγεία της Τούμπας μετα μάτια της ψυχής

O 9χρονος Λέανδρος βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης, μέσω της παγκόσμιας καμπάνιας «Μία μπάλα για όλους», στην Τούμπα και με την παρουσία του έστειλε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο μήνυμα.

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αποτελέσματα. Και το χθεσινό μας κέρδος είναι ότι ο Λέανδρος έζησε μια όμορφη εμπειρία και είδε την ομάδα του με τα μάτια της ψυχής του. Από εδώ και πέρα θα είναι κοντά μας συνέχεια…», αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ περιγράφοντας τις στιγμές που έζησε το βράδυ της Πέμπτης (14/4) ο 9χρονος Λέανδρος στην κατάμεστη Τούμπα.

Μετά τη Βρετανία, ο άγνωστος τύπος ηπατίτιδας και σε παιδιά στις ΗΠΑ και στην Ισπανία

Έντονη ανησυχία στη διεθνή επιστημονική κοινότητα έχει προκαλέσει η αυξητική τάση και η εξάπλωση που παρουσιάζει η εμφάνιση ενός άγνωστου τύπου ηπατίτιδας σε παιδιά κάτω των 10 ετών.

Μετά τη Βρετανία και τη Σκωτία, όπου νοσηλεύτηκαν αρκετά παιδιά με συμπτώματα ηπατίτιδας, η οποία όμως δεν συνέπιπτε με κάποιον από τους γνωστούς τύπους, ανάλογες περιπτώσεις σε παιδιά αναφέρθηκαν και στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και στην Ισπανία.