Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Προβλήματα πραγματολογίας που παρατηρούνται στα παιδιά και στους εφήβους με σύνδρομο Άσπεργκερ

Η πραγματολογία αφορά το πώς χρησιμοποιεί κανείς το λόγο. Τα παιδιά και οι έφηβοι με Σύνδρομο Asperger (ΣΑ) δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν το λόγο για να επικοινωνήσουν. Τα πραγματολογικά λάθη τους προκαλούν κοινωνικά προβλήματα εξαιτίας της δυσκολίας τους να σχετιστούν με τους άλλους μέσω της συζήτησης.

Φοιτητικός διαγωνισμός με θέμα το επιχειρηματικό σύνθημα (slogan) του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης

Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τη διεξαγωγή πανελλήνιου φοιτητικού διαγωνισμού με θέμα το επιχειρηματικό σύνθημα (slogan) της εταιρείας.

Πόσα ντεσιμπέλ βαράει η Αθήνα στ’ αυτιά μας;

Μηχανάκι με κομμένη εξάτμιση τρομοκρατεί την Πατησίων, αυτοκίνητο ανατινάζει με την κόρνα του την Κηφισίας, διαδηλωτές πλημμυρίζουν την Κλαυθμώνος με συνθήματα βροντερά αλλά και με ρίμα, στην Πανεπιστημίου ένας μόνος ζητιάνος επαναλαμβάνει βασανιστικά τη λέξη «πεινάω». Καρδερίνες στον Λυκαβηττό, μανάβηδες με φωνή γεμάτη τσαλιμάκια στη λαϊκή της Καλλιδρομίου. Οι DJs βαράνε αλύπητα με ήχους τους καφεθαμώνες της Σκουφά, στην Πανόρμου όμως τη μάχη κερδίζουν οι παθιασμένες φωνές των φοιτητών που καλύπτουν τις νότες. Ήχοι και θόρυβοι μιξαρισμένοι στην τύχη, χωρίς sound check, περνούν μέσα από την κονσόλα του πεζοδρομίου και της πλατείας και συνθέτουν το soundtrack της Αθήνας. Με ένα ντεσιμπελόμετρο στο χέρι και με σύμβουλο το τμήμα Καταπολέμησης Θορύβου, η ΑΤΗENS VOICE μέτρησε τους ήχους της πόλης – και βρήκε ότι μόλις τρία ντεσιμπέλ κάνουν τη διαφορά.