Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

6 βήματα για να οργανώσετε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι φιλικό για τα αυτιστικά παιδιά

 Είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Υπάρχουν αναμμένα φωτάκια παντού, οι άνθρωποι στριμώχνονται στα μαγαζιά για να βρουν δώρα για όσους αγαπάνε, μπισκότα λαχταριστά ψήχνονται, η οικογένεια συγκεντρώνεται και παντού επικρατεί η χαρά. Δεν αστειεύομαι όταν λέω ότι θα ήθελα τα Χριστούγεννα να κρατάνε όλο το χρόνο. 

Παραβατικότητα ανηλίκων: Ωμή βία, έτσι για τη φάση

Η παραβατικότητα ανηλίκων και η βία αυξάνεται ραγδαία και σαρώνει σταδιακά όλες τις στερεοτυπικές αντιλήψεις που συνόδευαν τον «μύθο» της. Μετά την πανδημία και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, η βία μεταξύ ανηλίκων εκτοξεύεται και τα «ταξικά άλματα» που κάνει είναι ολοένα και μεγαλύτερα. Εξαπλώνεται με ένταση από τα πιο υποβαθμισμένα έως τα μεσοαστικά και τα «ευγενή» προάστια της Αττικής.

Δημιουργική απασχόληση κατά την περίοδο των εορτών για παιδιά στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Στο πλευρό των οικογενειών βρίσκεται με μια ακόμη πρωτοβουλία που υλοποιεί και φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και αφορά την χριστουγεννιάτικη δημιουργική απασχόληση.

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών και θα «τρέξει» από τις από 27 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου, καθημερινά από τις 8:00 το πρωί έως και τις 4:00 το απόγευμα.

Άνοιξε η πλατφόρμα για μετεγγραφές προπτυχιακών φοιτητών, αδελφών διακριθέντων αθλητών

Από χθες, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χορήγησης μετεγγραφής https://transfer.it.minedu.gov.gr είναι προσβάσιμη για τους ενδιαφερόμενους προπτυχιακούς φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. οι οποίοι έχουν αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 με την κατηγορία των διακριθέντων αθλητών.

Τα παιδιά με γονείς που φωνάζουν, έχουν υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν κατάθλιψη

Η ανατροφή των παιδιών δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν μέρες που δοκιμάζεται η υπομονή και τα όρια σας, με αποτέλεσμα να ξεφεύγετε. Ειδικά όταν είστε πολύ κουρασμένοι.

Παιδί: 5 ερωτήσεις γονέων για τα γλυκά στη διατροφή του

Από ποια ηλικία επιτρέπονται τα γλυκά; Είναι σωστό να μην δίνω καθόλου γλυκά στο παιδί; Αν έχει πρόβλημα βάρους, να τρώει γλυκά; Ως γονιός είναι λογικό να έχετε κάποιες απορίες για το ρόλο που παίζουν τα γλυκά στη διατροφή του παιδιού σας. Ήρθε η ώρα να τις λύσετε…

Μαθητές και γονείς του 4ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας καλλιεργούν έναν από τους μεγαλύτερους σχολικούς αρωματολαχανόκηπους στη χώρα

Ποτίζουν, τσαπίζουν και ξεχορταριάζουν, όχι σε κάποιον ιδιωτικό λαχανόκηπο, αλλά στην αυλή του σχολείου τους. Με μεράκι και ενθουσιασμό, γονείς και μαθητές φροντίζουν καθημερινά και σχολαστικά τον εντυπωσιακό κήπο έκτασης 300τμ, που δημιούργησαν οι ίδιοι, στην αυλή του 4ου δημοτικού σχολείου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης με λαχανικά και αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά.

Απίστευτο περιστατικό bullying σε δημοτικό του Βόλου: Εγδυσαν και ζωγράφισαν τα οπίσθια μικρού μαθητή

Ενα απίστευτο περιστατικό bullying σε βάρος επτάχρονου μαθητή δημοτικού σχολείου καταγγέλθηκε στον Βόλο.

Σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας του αγοριού σε κλειστή ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεγαλύτερος συμμαθητής του στο σχολείο τον γδύνει και χρησιμοποιεί τα οπίσθιά τους ως… πίνακα για να παίξει τρίλιζα!

Γαλλία: Δασκάλα φοβάται για τη ζωή της – Το έργο τέχνης που έδειξε σε μουσουλμάνους μαθητές

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία, όπου μία δασκάλα φοβάται για τη ζωή της αφού έδειξε πίνακα του 17ου αιώνα με γυμνές γυναίκες σε μουσουλμάνους μαθητές σε μάθημα τέχνης.

Μουσουλμάνοι γονείς παραπονέθηκαν ότι ένας πίνακας της Αναγέννησης του 17ου αιώνα με γυμνές γυναίκες, παρουσιάστηκε σε τάξη μαθητών.