Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Δραστηριότητες για το καλοκαίρι για τα παιδιά με ΔΕΠΥ.

Συνδυάστε τη διασκέδαση με τη δομή για να προσφέρετε στα παιδιά με ΔΕΠΥ το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής τους. Οι γονείς και οι ειδικοί αποκαλύπτουν πώς μπορείτε να ενισχύσετε την εξυπνάδα των παιδιών σας και να αποφύγετε τη βαρεμάρα κατά τη διάρκεια των ημερών του καλοκαιριού.

Γονείς «ελικόπτερα»: 5 διακριτικά σημάδια ότι μπορεί να είστε ένας από αυτούς

Ο όρος «γονείς ελικόπτερα» επινοήθηκε για πρώτη φορά το 1969, όταν ο Dr. Haim Ginott τον χρησιμοποίησε για να περιγράψει τους γονείς που «κρέμονται» πάνω από τα παιδιά τους. Σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, ο όρος έχει κερδίσει μια θέση στην κοινή καθομιλουμένη, ως κωδικό όνομα για τους γονείς που ελέγχουν κάθε πτυχή της ζωής των παιδιών τους.

«Χαρισματικό μου παιδί»: Πρέπει να φρενάρεται η ευφυΐα; – Η περίπτωση της Φιόνα

Η Φιόνα Κάρι γράφτηκε στο κολέγιο σε ηλικία 9 ετών. Οι γονείς της, ο Ρόντερικ και η Μπλάνκα, είχαν παρακολουθήσει τη μεγαλύτερη κόρη τους να περνάει με άνεση τρία διαφορετικά προγράμματα σπουδών σε δημόσια σχολεία στην Καλιφόρνια, πηδώντας τάξεις. Καθώς η ίδια επιτάχυνε, το ζευγάρι ήξερε ότι έπρεπε να βρει μια λύση.

Η λίμπιντο των «αγγέλων» και οι ανύπαρκτοι, προς το παρόν, εκπαιδευμένοι σεξουαλικοί βοηθοί για ΑμεΑ στην Ελλάδα

Η Κορίνα είναι μια νέα γυναίκα που εξαιτίας ενός ατυχήματος αναγκάζεται να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο και μετά από περιόδους κατάθλιψης, ψυχολογικών μεταπτώσεων και αυτοεξευτελισμού προσπαθεί να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια της, να ξαναβρεί μια θέση σε έναν κόσμο που δεν της είναι καθόλου φιλικός. Μισεί να την αντιμετωπίζουν σαν ασεξουαλικό άγγελο, που καμία σχέση δεν μπορεί να έχει με τα φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι, και αγωνίζεται να πείσει ότι παραμένει μια γυναίκα που εξακολουθεί να έχει λίμπιντο και τις ίδιες ανάγκες με αυτές που έχουν οι συνομήλικές της. Η συνάντηση της με έναν σεξουαλικό βοηθό, τον Ανέστη, την «ξεκλειδώνει» ανοίγοντας μια νέα πόρτα στη ζωή της καθώς ξαναπιάνει το νήμα από εκεί που κόπηκε.

Κωφοί ορειβάτες γράφουν ιστορία στο Όρος Έβερεστ

Πώς χρησιμοποιείς νοηματική γλώσσα αν κρατάς αξίνα πάγου; Δέχεται ένας οδηγός να συνεργαστεί μαζί σου αν δεν ακούς; Τι συμβαίνει αν τη νύχτα δεν μπορείτε να δείτε ο ένας τον άλλον να κάνει νοηματική;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που έχουν θίξει οι Αμερικανοί λάτρεις της περιπέτειας Scott Lehmann και Shayna Unger στο κανάλι τους στο YouTube, το οποίο καταγράφει τις εμπειρίες τους ως ζευγάρι κωφών που κατακτά τις κορυφές των ψηλότερων βουνών του κόσμου.

Μαθήτριες κέρδισαν σε διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ και δώρισαν απινιδωτή στην Τροχαία

Οι μαθήτριες Μαριάνθη Θόδος, Φρόσω Μπασά και Αριστιάνα Ταλούρη αποτέλεσαν την ομάδα που εκπροσώπησε το 16ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2023», σε δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), ο οποίος πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στο Πλανητάριο-Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Στον διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν 81 σχολεία και περισσότεροι από 300 μαθητές όλων των βαθμίδων Γενικής Εκπαίδευσης, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία των λυκείων και ως βραβείο τούς διατέθηκε ένας εξωτερικός απινιδωτής.

Αντιγραφή στις Πανελλαδικές: Κανονικά εισάγονται στα ΑΕΙ οι "αντιγραφείς" υποψήφιοι εφόσον συγεντρώσουν την απαιτούμενη βαθμολογία

Υποψήφιοι που πιάνονται να αντιγράφουν ή να χρησιμοποιούν τεχνικά μέσα αντιγραφής , όπως κινητά τηλέφωνα , πομπούς κλπ), μέχρι δυο μαθήματα, εισάγονται κανονικά σε σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ δύνανται να εισαχθούν και σε αστυνομικές σχολές.

Κοινό κάλεσμα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ισχυρότερη προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς

Κάλεσμα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ισχυρή προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους όταν ταξιδεύουν με αεροπλάνο απευθύνουν το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Επιβατών και η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Ηλικιωμένων.

«Μαζί για το παιδί»: τέσσερα χρόνια παρουσίας στη Θράκη

 

Πώς μιλάμε στα παιδιά για τους πρόσφυγες: 9 +1 βιβλία που τα λένε όλα

Μιλώντας στα παιδιά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για το δράμα που βιώνουν, για τα παιδιά που σε πολλές περιπτώσεις ξεκινούν ασυνόδευτα ένα ταξίδι με άγνωστο προορισμό, τα βοηθάμε να βρουν τη δική τους θέση στον μεταβαλλόμενο και περίπλοκο κόσμο που μεγαλώνουν και να επιλέξουν μια αλληλέγγυα και ηθική στάση. Μια επιλογή βιβλίων για πολύ μικρά και μεγαλύτερα παιδιά για να γίνει η αρχή. 

Το 13ο Δημοτικό Καλαμάτας στο «MythEUROlogy»: Η σημασία της μυθολογίας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό

Στη σημασία της μυθολογίας στον πολιτισμό εμβάθυναν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί από έξι χώρες στην καταληκτική συνάντηση της Ιταλίας του προγράμματος «MythEUROlogy», που συντόνισε το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Ένα μικρό λεωφορείο στην υπηρεσία παιδιών με αναπηρία στην Καλαμάτα

Το δικό τους μέσο μεταφοράς θα έχουν από εδώ και στο εξής παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας στο Δήμο Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, παραδόθηκε προς χρήση, μικρό λεωφορείο (όχημα τύπου van 9 θέσεων) το οποίο θα εξυπηρετεί τη μεταφορά ωφελουμένων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι το όχημα διαθέτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.