Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) και Εναντιωματική – Προκλητική Διαταραχή (ODD)

Η Anne φοβάται να ξυπνήσει το πρωί. Ο Σαμ ο εννιάχρονος γιος της είναι απρόβλεπτος. Μερικές φορές όλα πηγαίνουν καλά και ακολουθεί την πρωινή ρουτίνα. Άλλες φορές, όμως, της επιτίθεται ακόμα και για τα πιο μικρά πράγματα – για μια προτροπή να ντυθεί, για μια απρογραμμάτσιτη στάση στο δρόμο για το σχολείο, για ένα απλό «όχι» όταν ζητάει πίτσα για βραδινό. 

Δίκτυο "Διαβάζω για τους Άλλους"

Το δίκτυο "Διαβάζω για τους Άλλους" είναι μια μη κερδοσκοπική εθελοντική ομάδα, η δράση της οποίας στοχεύει να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες προκειμένου να ηχογραφήσουν βιβλία (για να εμπλουτιστεί η ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών) και να διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Σχολικός εκφοβισμός και γονείς

Ο σχολικός εκφοβισμός έρχεται στην επικαιρότητα συνήθως κατόπιν εορτής. Όταν ένα από τα χιλιάδες περιστατικά καταλήγει στα ΜΜΕ γιατί έχει τραγική έκβαση. Κι όμως, η ψυχολογική και η σωματική κακοποίηση είναι καθημερινή τραγωδία, από εκείνες που σημαδεύουν τις ψυχές και τα σώματα για όλη τη ζωή.

Ε-learning εκπαίδευση σε θέματα διατροφής από την ΕΥΖΗΝ

Ένα πρόγραμμα διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης (e-learning) που απαρτίζεται από μια σειρά διαλέξεων στα γνωστικά αντικείμενα της διατροφής, της σωματικής δραστηριότητας και την ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων, αλλά και σε ευρύτερα θέματα που αφορούν τη διατροφή του ανθρώπου, εγκαινιάζει για το σχολικό έτος 2014-2015, το ΕΥΖΗΝ.

Δείτε την εκστρατεία με τίτλο «Παντού με το σκύλο οδηγό μου»

'' Όταν έρθει η μέρα, που θα μπορούμε να βάλουμε το σκύλο μας στην τσέπη μας, θα σας ενημερώσουμε. Μέχρι τότε, αφήστε μας να μπούμε μέσα. " 

Αυτή είναι η φράση με την οποία τελειώνει η γαλλική εκστρατεία για την πρόσβαση των σκύλων - οδηγών σε δημόσιους χώρους. 

4+1 μαθήματα στις Πανελλαδικές

Μ’ ένα επιπλέον μάθημα-μπαλαντέρ λύθηκε ο γρίφος του νέου εξεταστικού συστήματος, το οποίο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά από το 2016. Το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας προχωρεί σε αναδιάταξη του εξεταστικού συστήματος, όπως αυτό καθορίστηκε με τον νόμο 4186 του 2013. Βέβαια, το σχέδιο του νέου εξεταστικού έγινε αφορμή για ένα ακόμη επεισόδιο στις τεταμένες σχέσεις του υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, με τον αναπληρωτή του, Τάσο Κουράκη. Την αρμοδιότητα για το θέμα έχει ο κ. Κουράκης, ο οποίος χθες ετοιμαζόταν να δημοσιοποιήσει το σχέδιο. Ομως, η πλευρά Μπαλτά «πάγωσε» τη δημοσιοποίηση, αφού ο υπουργός χθες ήταν στο Παρίσι –σε άτυπη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του– και σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα.

Ιστότοπος: Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος

Επισκεφτείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, ενός υπερδραστήριου συλλόγου με πολύ μεράκι, πολλή αγάπη και πολύ έργο! 

Στοιχεία επικοινωνίας
Καρανιβάλου 31 - Κάτω Τούμπα,
Θεσσαλονίκn, Τ.Κ.: 544 54
Τηλ.:2310 925 000 & 2310 940 500
Fax: 2031 940 500, Email: info@down.gr

Πόση δύναμη έχουν οι διαφημίσεις πάνω στα παιδιά;

Γράφει η Έλενα Κρητικού στο pathfinder

Φαντασμαγορικές ιδέες προσαρμοσμένες σε ειδικά χρώματα και εφέ. Ο μαγικός κόσμος ενός παιδιού μπορεί να περικλείεται στις σύντομες αλλά ισχυρές δόσεις των διαφημιστικών μηνυμάτων. Πώς συμπεριφέρονται αλήθεια τα παιδιά ως καταναλωτές και σε ποιον βαθμό, στηρίζεται το παγκόσμιο μάρκετινγκ επάνω τους; Διακεκριμένοι επιστήμονες επιχείρησαν να μας δώσουν από κοντά τις απαντήσεις.

Φροντίδα σε άτομα με άνοια και αναπηρίες από... ρομπότ!

Στο κοντινό μέλλον, ρομπότ υψηλής τεχνολογίας και χαμηλού κόστους θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους φροντίζοντας ηλικιωμένους που πάσχουν από άνοια και άτομα με αναπηρίες στις καθημερινές τους δραστηριότητες. 

Μαμά, μπορούν να παντρευτούν δυο κορίτσια μεταξύ τους;

Από την Τατιάνα Λιάνη για τη LIFO

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης μπορεί να ήταν ομοφυλόφιλος. Μπορεί και να μην ήταν. Και μάλλον δεν έχει σημασία - και προφανώς δεν κάνω κάποιον συσχετισμό ή υπαινιγμό. Γεγονός παραμένει ότι κάποιοι συμφοιτητές του τον βασάνιζαν και τον ανάγκασαν να αυτοκτονήσει «επειδή δεν ήταν αρκετά άντρας». Όπως κάποια παιδιά, αρκετά χρόνια πριν, βασάνιζαν και τελικά σκότωσαν τον εντεκάχρονο Άλεξ, επειδή ήταν διαφορετικός από αυτούς. Προτιμούσε το πιάνο από το ποδόσφαιρο. Όταν κάποιος δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για την αρρενωπότητα κινδυνεύει. 

Μετατρέποντας τα μαθήματα σε κόμικς

Πρόκειται για μια εναλλακτική διδασκαλία, μέσω της οποίας, οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να περάσουν τα διδακτικά θέματα στα παιδιά πιο εύκολα, πιο εντυπωσιακά, πιο ευχάριστα και πιο αποτελεσματικά.

Φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών σε όσους διαπράττουν μπούλινγκ

Ειδική διάταξη με την οποία θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών, όποιος διαπράττει μπούλινγκ (εκτός κι αν η πράξη τιμωρείται με βαρύτερη ποινή) εισαγάγει προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας , ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.