Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Κατασκευή: Οριγκάμι χιονάνθρωποι και τάρανδοι που χοροπηδούν (χριστουγεννιάτικα παιχνίδια)

 

Πανελλήνιες 2022: Αγώνας δρόμου για τη διδασκαλία των μαθημάτων - Τι ισχύει με τους βαθμούς τετραμήνου

Οδηγίες σε όλα τα Λύκεια, έστειλε το υπουργείο Παιδείας, δηλώντας ρητά ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η διδακτέα εξεταστέα ύλη για κάθε μάθημα που εξετάζεται σε πανελλαδικό επίπεδο και επιπλέον οι καθηγητές θα πρέπει να δηλώνουν τους λόγους καθυστερήσεων στη διδασκαλία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων.

Ο… μαραθώνιος του Γιάννη μου

Ναυτικός Ομιλος Βουλιαγµένης (ΝΟΒ), καλοκαίρι 2021. Η Αδα Σταματάτου, φορώντας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ετοιμάζεται να πέσει στη θάλασσα για ενενήντα λεπτά συνεχές ελεύθερο κολύμπι. Τρέχει συστηματικά μαραθωνίους συγκεντρώνοντας χρήματα για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αυτισμού OAR με στόχο την ολοκλήρωση των 6 World Marathons Majors. Εχει ολοκληρώσει τους τρεις (Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Σικάγο – «μου μένουν ακόμη: Τόκιο, Λονδίνο, Βοστώνη», λέει με έμφαση. Η πανδημία την έχει εμποδίσει, προς το παρόν, να πετύχει τον στόχο της). Κολυμπάει σε αγώνες ανοιχτής θάλασσας OWS και τελευταία κολύμπησε 5 χλμ. στον διεθνή αγώνα Oceanman Greece στο Οίτυλο, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στην αποδοχή του αυτισμού. Τέλος, τρέχει σε αγώνες τριάθλου απόστασης sprint και εργάζεται εθελοντικά για το τρίαθλο Ironman στην Ελλάδα.

EUROhope: Μια μπασκετική «αγκαλιά» για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού!

Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Αυτός είναι και ο στόχος του προγράμματος EUROhope, να δημιουργήσει έναν ομορφότερο κόσμο για τα παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού, προσφέροντάς τους ελπίδα!

Ο Οργανισμός Eurohoops, πιστεύοντας βαθιά στη δύναμη αυτή του αθλητισμού, ανακοινώνει την ίδρυση δύο τμημάτων Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού, με την τεχνογνωσία του «Τζάμπολ Αγάπης», του καινοτόμου προγράμματος διδασκαλίας μπάσκετ για παιδιά Ειδικής Αγωγής. Το EUROhope θα αγκαλιάσει νέους και νέες που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού, προσφέροντάς τους ένα κατάλληλο περιβάλλον ώστε να αθληθούν και να διασκεδάσουν, δωρεάν. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα ομαδικού αθλήματος σχεδιασμένο για τις δικές τους ανάγκες, τα παιδιά μπορούν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση – να γνωρίσουν έναν νέο κόσμο, που θα τους δώσει χαρά και ελπίδα. Το EUROhope είναι πρόγραμμα Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής που έχει ως σκοπό τη συνεκπαίδευση-συνάθληση των παιδιών και την κατάργηση της διαφορετικότητας, εντός και εκτός γηπέδου.

Παιδικά βιβλία: Εμπόδια που δυναμώνουν τη χαρά της γιορτής

Φέτος ο Αγγελος των Χριστουγέννων έπαθε ένα ατύχημα και δεν μπορεί να παραδώσει τα δώρα. Αγγελος; Ναι, σε ορισμένες περιοχές τη δουλειά την κάνει ένας άγγελος, αλλά και με τον Αγιο Βασίλη δεν είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Από την πολλή ζεστή σοκολάτα, τον πόνεσε η κοιλιά του. Και τώρα; Θα χρειαστεί λίγη βοήθεια στο delivery, αλλά τουλάχιστον θα τα καταφέρει. Σε μιαν άλλη ιστορία, όμως, είναι πολύ άρρωστος. Εκεί δεν χωράνε ημίμετρα. Χρειάζεται, για αυτή τη χρονιά ειδικά, κανονικός αντικαταστάτης. Αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά την κρίσιμη στιγμή, πριν από τη μεγάλη γιορτή.

Η Black-Light «φωτίζει» τυφλούς και βλέποντες

Η ΚΟΙΝΣΕΠ «Black Light» εκπαιδεύει εταιρείες και υπάλληλους στην εξυπηρέτηση τυφλών πελατών και στηρίζει την κοινωνικοποίηση και ανεύρεση εργασίας των ανθρώπων με αναπηρία όρασης. ● Δύο μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ, η Χρυσέλλα και ο Θοδωρής, ταρακουνούν τα στερεότυπα και δίνουν μια νέα οπτική επί του θέματος.

Ημερίδα με θέμα: «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών ΑμεΑ- Αποδοχή της διαφορετικότητας»

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας Δήμου Χανίων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα “Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση παιδιών ΑμεΑ - Αποδοχή της Διαφορετικότητας στην Οικογένεια και το Σχολείο”, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10:00-14:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Akali στα Χανιά, με ελεύθερη είσοδο.

Νέες εμφανίσεις για την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων

Νέο αθλητικό εξοπλισμό και προπονητικό υλικό προμηθεύτηκε η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων, η οποία ακολουθεί σημαντική πορεία στα αθλητικά δρώμενα εντός και εκτός συνόρων.

Επιθεώρησαν το ανανεωμένο «Σπίτι του Παιδιού» οι Κ. Τσιάρας και Γ. Κώτσηρας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές», Θανάσης Γιάνναρης, επισκέφθηκαν σήμερα και επιθεώρησαν την ανακαίνιση του «Σπιτιού του Παιδιού» στο Παλαιό Φάληρο.

Το «Σπίτι του Παιδιού» αποτελεί ένα Κέντρο Ημέρας Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε παιδιά και εφήβους, θύματα κακοποίησης, παραμέλησης, ενδοοικογενειακής βίας, bullying, κ.λπ.

Κορωνοϊός: Μέχρι και δύο χρόνια φυλάκιση σε αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Οι γονείς και οι κηδεμόνες μαθητών που δεν μεριμνούν για τη φοίτησή τους στο σχολείο μέχρι και το Γυμνάσιο θα είναι αντιμέτωποι με φυλάκιση μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Αναλυτικότερα, με νομοθετική ρύθμιση των συναρμοδίων υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης την οποία κατέθεσαν στη Βουλή επιχειρείται η αποτροπή των γονέων και κηδεμόνων να κρατούν μακριά από το σχολείο τα παιδιά τους τα οποία είναι μαθητές, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.