Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Παιχνίδια προσοχής.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διδάξει κανείς αυτοέλεγχο, συγκέντρωση και υπευθυνότητα. Ποιος είναι ο αγαπημένος μας; Τα παιχνίδια (επιτραπέζια, δράσης, με κάρτες) που κάνουν τη μάθηση διασκεδαστική και συνεργατική!

Το να βοηθήσετε το μικρό παιδί σας με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/ΔΕΠΥ) να σας προσέξει είναι πολύ δύσκολη δουλειά και το προτείνετε «να κάνει αυτό» ή «να σταματήσει το άλλο» έχει σαν αποτέλεσμα να εκνευρίζονται όλοι και ιδιαίτερα εσείς. Δοκιμάστε έναν άλλο, διασκεδαστικό τρόπο, χρησιμοποιώντας παιχνίδια προσοχής/ συγκέντρωσης για να διευρύνετε το εύρος της προσοχής του.

Πάνω από το 90% των μαθητών θεωρεί ότι στο σχολείο γίνονται συχνά ομο/τρανσφοβικά σχόλια

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το ΚΜΟΠ και την Colour Youth στο πλαίσιο του προγράμματος CHOICE. Το θέμα της έρευνας ήταν οι διακρίσεις, ο εκφοβισμός και η παρενόχληση στο σχολείο, καθώς και οι προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Αποκλειστικά το Avmag.gr παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και η Colour Youth, στο πλαίσιο του έργου CHOICE – Promoting School Environments Inclusive of Diversity based on SOGI, όπως παρουσιάστηκαν στην ημερίδα: «Περήφανα και συμπεριληπτικά σχολεία» στις 11/03. Τα ίδια αποτελέσματα ανακοινώνονται αυτή την ώρα στο τελικό online συνέδριο του διετούς έργου, προκειμένου να γίνει σύγκριση με άλλες 4 ευρωπαϊκές χώρες και να συναφθούν συμπεράσματα.

Στο gov.gr οι ιατρικές βεβαιώσεις και το βιβλιάριο υγείας παιδιού

Δωρεάν προληπτικές μαστογραφίες, Ηλεκτρονικό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και ιατρικές βεβαιώσεις με sms περιλαμβάνει η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στην Βουλή.

Ειδικότερα, θα παρέχεται πλέον η δυνατότητα έκδοσης ψηφιακών ιατρικών βεβαιώσεων από κάθε θεράποντα ιατρό

Το κωδικαλφάβητο που «μεταφράζει» τα χρώματα σε σχήματα


Φάρος Τυφλών της Ελλάδας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδας σε συνεργασία με την Artogether προγραμματίζουν την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, ομαδική συμμετοχή στο πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης “Έχω θέση .... στο Μουσείο”, το οποίο έχει σχεδιαστεί και απευθύνεται σε άτομα με οπτική αναπηρία.

Podcast: Η ιστορία της Λίλας που μεγάλωσε με τον αδελφό της, που πάσχει από σπαστική διπληγία

Η 25χρονη Λίλα μιλά με την Άννα Κόκορη για την παιδική της ηλικία μαζί με τον ανάπηρο αδελφό της, τις υποχρεώσεις που είχε από μικρή ηλικία, τις ενοχές και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Τα άτομα με αναπηρία βιώνουν μια δύσκολη πραγματικότητα. Τι γίνεται όμως με τα αδέρφια τους; Πώς βιώνουν τα ίδια την αναπηρία; Πόσο υπεύθυνα είναι για την καλύτερη διαβίωση και ανεξαρτησία των αδερφών τους;

Έρευνα: Η Gen Z αποκαλύπτεται – Τι απασχολεί τους νέους

Είναι αυτοί που με το πάτημα ενός κουμπιού στο smartphone τους μπορούν να έχουν ένα νέο ζευγάρι παπούτσια στην πόρτα τους σε λίγες ώρες. Ή ένα νέο πατίνι. Είναι αυτοί που δεν ξέρουν τι σημαίνει να βαριέσαι, αφού πάντα θα βρουν στο κινητό τους κάτι ενδιαφέρον να τους απασχολήσει. Αυτοί που δεν θυμούνται τον κόσμο χωρίς Ιντερνετ και ταυτόχρονα χωρίς κάποιου είδους κρίση. Είναι η Gen Z, τα παιδιά που γεννήθηκαν κάπου ανάμεσα στο 1995 και το 2010 και, μετά τους μιλένιαλ, διεκδικούν τη δική τους θέση στη δημόσια ζωή.

1️ο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων Θεσσαλονίκης U_th Festival

1️ο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων Θεσσαλονίκης U_th Festival-Φεστιβαλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων Θεσσαλονίκης
9-10 και 16-17 Απριλίου 2022
στο ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Μια συνδιοργάνωση του Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Εταιρεία Θεάτρου αντίqρηση

«Γίνε η φωνή του παιδιού που μετακινείται»

Μια βιωματική δράση, για παιδιά ηλικίας 5-11 χρόνων και για γονείς, εμπλουτισμένη με θεατρικά παιχνίδια, εικαστικά και δημιουργική γραφή, που βασίζεται στο βιβλίο Παιδιά που μετακινούνται του Αντώνης Παπαθεοδούλου - Antonis Papatheodoulou (σε εικονογράφηση της Iris Samartzi) από το Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων Χανίων με την Παιδαγωγική Φρενέ. Στα πλαίσια του διημέρου Εκδηλώσεων για το Παιδικό βιβλίο. 2 Απριλίου, Χανιά, Ρώσικος Στρατώνας, 17:30 – 19:30 περισσότερα για τη δράση εδώ: bit.ly/ΓίνεΗφωνή και για το βιβλίο εδώ: bit.ly/CHILDRENOnTheMove

Η Αθήνα μέσα από τα μάτια ατόμων με προβλήματα όρασης

Υπάρχουν πολλοί τύποι οφθαλμικών προβλημάτων και διαταραχών της όρασης. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται θολή όραση, άλως, τυφλά σημεία, μυοψίες και άλλα συμπτώματα. Η θολή όραση είναι η απώλεια της οξύτητας της όρασης και η αδυναμία να βλέπουμε μικρές λεπτομέρειες. Τα τυφλά σημεία (σκοτώματα) είναι μαύρες «τρύπες» στο οπτικό πεδίο, όπου δεν βλέπουμε τίποτα.

Όποια και εάν είναι η αιτία, οι μεταβολές στην όραση δεν θα πρέπει να αγνοούνται. Μπορεί να χειροτερέψουν και να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής μας.

24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Τη διοργανώτρια Βραζιλία θα αντιμετωπίσουν οι εθνικές ομάδες στο μπάσκετ- Την απέφυγε το ποδόσφαιρο

Ένας μήνας και μια ημέρα, απομένει για την έναρξη των 24ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών, που θα φιλοξενηθεί στην Caxias Do Sul, στη Βραζιλία (1-15 Μάϊου). Η αντίστροφη μέτρηση, για τις εθνικές ομάδες κωφών, ανδρών και γυναικών, άρχισε σήμερα (Τετάρτη 30 Μαρτίου), με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, στις 13:00 (τοπική ώρα) στη Λωζάνη της Ελβετίας και μεταδόθηκε στο Youtube. 

BORN TO BE DIFFERENT #4 (02/04/2022)

Ο μήνας Απρίλιος είναι αφιερωμένος στον Αυτισμό!Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού στις 2 Απριλίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ(www.alma-amea.gr) υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου διοργανώνει μια πρωτότυπη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας σε συνεργασία με το Σύλλογο μοτοσικλετιστών HOG – ΗΑRLEY OWNERS GROUP, το Σάββατο 2 Απριλίου και ώρα 11.00 μπροστά από το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Π.Φάληρο (στάση τραμ Φλοίσβος)

Πάνω από 200 βρέφη πέθαναν λόγω λαθών σε μαιευτήρια της δυτικής Αγγλίας

«Καταστροφικά λάθη» σε δημόσια μαιευτήρια μίας περιφερειακής μονάδας διοίκησης του εθνικού συστήματος υγείας NHS στη δυτική Αγγλία στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 200 βρέφη σε διάστημα 20 ετών, είναι το τελικό πόρισμα ανεξάρτητης έρευνας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

UNICEF: Πάνω από τα μισά παιδιά στην Ουκρανία έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου

Στη διάρκεια ενός μήνα πολέμου στην Ουκρανία εκτοπίστηκαν 4,3 εκατομμύρια παιδιά, περισσότερος από τον μισό παιδικό πληθυσμό της χώρας, λέει η Unicef.

Περισσότερα από τα μισά παιδιά στην Ουκρανία έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της ανασφάλειας και των συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η Unicef.