Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Δυσλεξία και κινητά τηλέφωνα

Μήπως το παιδί σας επιμένει ότι του είναι πιο εύκολο να διαβάζει από την οθόνη τού κινητού του παρά από ένα πραγματικό βιβλίο; Αν έχει Δυσλεξία, τότε είναι πολύ πιθανό η δήλωση αυτή να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όσο παράξενο κι εάν φαίνεται αρχικά. Πολλά παιδιά, αλλά κυρίως έφηβοι και ενήλικες, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα και εκμεταλλεύονται την τεχνολογία προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε κείμενα που διαφορετικά δεν θα τολμούσαν να προσεγγίσουν.

Διεθνές συνέδριο για τον σχολικό εκφοβισμό με ελληνική συμμετοχή

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ) διοργανώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 στην πόλη Σιτα ντι Καστελο της κεντρικής Ιταλίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον ιταλικό Οργανισμό «Centro Studi Villa Montesca», μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν σας συμπαθούν τα παιδιά -Και είναι πολύ «σκληρός»

Μπορεί να συμπαθείτε τα παιδάκια, να θέλετε να τα ζουλήξετε, να τα χαϊδέψετε και να παίξετε μαζί τους, ωστόσο, αυτά σας αποφεύγουν ή όταν τα πιάνετε αρχίζουν και κλαίνε ή να λένε «θέλω τη μαμά μου».

Η κακοποίηση ζώων δείχνει βία και στην οικογένεια-παραδείγματα που σοκάρουν

«Νεαρός άνδρας κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του. Όταν εκείνη άρχισε να αντιδρά, απειλούσε ότι θα σκοτώσει τον σκύλο της για να κάμψει τις αντιστάσεις της. Τελικά τον σκότωσε. Ήθελε να της δείξει ότι αφού έμεινε ατιμώρητος για την φρικτή πράξη του, μπορούσε να κάνει το ίδιο και σε αυτή αν δεν υπέκυπτε».

Μπορεί να γίνει πίστα ποδηλάτου για παιδιά η πλατεία Αριστοτέλους;

Σε πίστα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου μεταμορφώνεται σήμερα και αύριο η πλατεία Αριστοτέλους προκειμένου να υποδεχθεί παιδιά τα οποία θα συμμετέχουν στην εκδήλωση «ΠοδηλατίΖΩ με ασφάλεια».

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά ηλικίας 8 – 13 ετών, με τίτλο Ξεφυλλίζουμε σελίδες και διαβάζουμε βιβλίαδιοργανώνετε στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666)

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε τρίτη Παρασκευή του μήνα, στις 6.00 το απόγευμα

Tα παιδιά κληρονομούν σπάνιες παθήσεις από τον πατέρα

Τα παιδιά κληρονομούν από τους πατέρες τους έως τέσσερις φορές περισσότερες νέες γενετικές μεταλλάξεις, σε σχέση με αυτές που κληρονομούν από τις μητέρες τους, σύμφωνα με μια νέα ισλανδική επιστημονική έρευνα.

Υπάρχει αντισεισμικός σχεδιασμός στα σχολεία; Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού. Οδηγίες για οικογένειες

Κάθε καταστρεπτικός σεισμός που σημειώνεται σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, όπως αυτός στο Μεξικό, προκαλεί ανησυχία, εάν όχι τρόμο, για το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι ανάλογο στην πατρίδα μας, δεδομένου ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση από άποψη σεισμικότητας στην Ευρώπη και την έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου από τις 29/11/2016 έως 17/9/2017 καταγράφηκαν περισσότεροι από 70 σεισμοί μεγαλύτεροι των 4 Ρίχτερ, ενώ μόλις στις 12 Ιουνίου μια δόνηση της κλίμακας των 6,1 Ρίχτερ ταρακούνησε την Μυτιλήνη.

Μαρία Τσιάνα – 3asyR: Θέλει να κάνει το web πιο προσιτό για άτομα με δυσλεξία

H 3asyR είναι άλλη μια κλασική περίπτωση που μια προσωπική ανάγκη μετατρέπεται σε επιχειρηματική ιδέα αλλά και πράξη μετά από πολλές προσπάθειες. Η Μαρία Τσιάνα από τον Βόλο είναι πίσω από τη Startup η οποία έχει αναπτύξει ένα εργαλείο που κάνει το περιεχόμενο του web σαφώς πιο προσιτό για άτομα με δυσλεξία.

Παράσταση: Ίκαρος Ποντίκαρος

"Ο Ίκαρος Ποντίκαρος είναι ένας γενναίος ποντικός που ονειρεύτηκε να απαλλάξει τη γενιά των ποντικών από την τυραννία της γάτας και να γίνει έτσι ο βασιλιάς όλων των ποντικών -ή ακόμα και όλων των ζώων. Το σχέδιό του είναι μεγαλοφυές, αλλά, κάπου στην πορεία, αποδεικνύεται ότι είναι κάπως δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Γιατί -όπως και να το κάνουμε- το ν’ αλλάξεις αυτό τον κόσμο δεν είναι και τόσο εύκολο...".

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Εκπαίδευσης με Διεθνή Συμμετοχή

Η Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Εκπαίδευση και Πολιτισμός” του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, διοργανώνουν το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Εκπαίδευσης με Διεθνή Συμμετοχή, με θέμα: "Σύγχρονες Τάσεις και Προτάσεις στην Ειδική Εκπαίδευση".

Αναβλήθηκαν τα παγκόσμια πρωταθλήματα κολύμβησης και άρσης βαρών σε πάγκο, λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης στο Μεξικό

Η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τις τελευταίες ώρες το Μεξικό, λόγω του ισχυρού σεισμού και των εκατοντάδων θυμάτων και αγνοουμένων, υποχρέωσε την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC), ν` αναβάλει τα παγκόσμια πρωταθλήματα κολύμβησης και άρσης βαρών σε πάγκο που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα της χώρας από 29 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή και Ελλήνων αθλητών.