Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Έφηβοι και πόνος στην οθόνη: Αποκαλύπτοντας τον αντίκτυπο του Netflix στην ενσυναίσθηση των νέων


Οι έφηβοι που παρακολουθούν δημοφιλείς εκπομπές του Netflix όπως Stranger Things και Sex Education ή ταινίες όπως το Spiderman:Homecoming, εκτίθενται κατά μέσο όρο σε 10 περιστατικά πόνου κάθε ώρα, σύμφωνα με νέα έρευνα ψυχολόγων στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Millennials γέννησαν την «Gen Alpha» - Πόσο καταδικασμένα είναι αυτά τα παιδιά;

Γεννημένοι περίπου μεταξύ του 2010 και του τέλους του 2024, η «Generation Alpha» είναι ο δημογραφικός διάδοχος της Gen Z. Τα γηραιότερα μέλη της συγκεκριμένης γενιάς δεν έχουν γίνει ακόμα 15 ετών, ενώ τα νεότερά της θα «δημιουργηθούν» τις επόμενες εβδομάδες.

Γονείς: Πώς να διαχειριστούν τις αδικίες και τις κακές συμπεριφορές των παιδιών – Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουν

Τι κάνουμε όταν το ένα παιδί κατηγορεί το άλλο για αδικία, «κλεψιά» ή ακόμη και όταν εμείς οι ίδιοι γινόμαστε μάρτυρες της άδικης συμπεριφοράς των παιδιών; Η ψυχολόγος Αγγελική Γιαννουλοπούλου, δίνει συμβουλές στους γονείς για τα «δύσκολα», τον τρόπο προσέγγισης των άλλων γονιών και τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε

Μελέτη: Τα παχύσαρκα παιδιά έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν σκλήρυνση κατά πλάκας

Τα παιδιά που έχουν διαγνωσθεί με παχυσαρκία αντιμετωπίζουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) ως ενήλικες, σύμφωνα με σουηδική μελέτη. Η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό, προκαλώντας μια σειρά πιθανών συμπτωμάτων, όπως προβλήματα στην όραση, την κίνηση των χεριών ή των ποδιών, την αίσθηση ή την ισορροπία. Πρόκειται για μια δια βίου πάθηση που μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει σοβαρή αναπηρία.

Την εποχή του TikTok το εφηβικό θέατρο γίνεται τάση

Μια γρήγορη αναζήτηση στο ημερολόγιο των φετινών θεατρικών παραστάσεων στην Αθήνα, που σύντομα θα ολοκληρώσουν τον κύκλο τους στην πόλη, μας οδηγεί σε αρκετά έργα που απευθύνονται σε νεότερες ηλικίες και ιδιαίτερα στους εφήβους.

Πανεπιστήμια εξωτερικού: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για την αναγνώριση τίτλων σπουδών

Χιλιάδες υποψήφιοι καταθέτουν κάθε χρόνο αιτήσεις στον ΔΟΑΤΑΠ, προκειμένου να λάβουν την αναγνώριση τίτλων σπουδών από ιδρύματα της αλλοδαπής και προκειμένου να έχουν πληροφορίες σχετικά με σπουδές στην ανώτατη εκπαίδευση στην ημεδαπή και την αλλοδαπή.

Πώς τα κατοικίδια αλλάζουν τις ζωές των ατόμων με αναπηρία

Η Πέννυ Στούμπου μίλησε στο topetmou για τη ζωή των ατόμων με αναπηρία και το πώς η ζωή αυτή μπορεί να αλλάξει με έναν σκύλο.

Δεν βλέπεις. Έχεις προβλήματα όρασης. Ο σκύλος σου όμως είναι τα μάτια σου. Σε βοηθά να μπεις στο λεωφορείο και να πας στον προορισμό σου. Να πας στο σούπερ-μάρκετ και να ψωνίσεις. Ή έχεις ένα παιδί με αυτισμό. Ο σκύλος του είναι το στήριγμά του, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο καλύτερός του φίλος. Και όχι μόνο. Είναι ο φύλακας άγγελος που ηρεμεί το παιδί και το «γειώνει» όταν ο κόσμος είναι πολύ χαοτικός ή θορυβώδης για να τον διαχειριστεί.

Πρώτες διακοπές με το παιδί μετά το διαζύγιο

Η ψυχολόγος Ελίνα Κεπενού μιλά για τις περιπτώσεις των διακοπών όταν έχει έρθει ένα διαζύγιο σε γονείς.

Orbito Travel: Χρηματοδότηση ύψους 125.000 ευρώ από την Investing for Purpose και την HeBAN

Η Orbito Travel, η πρώτη διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα με έδρα την Ελλάδα που απευθύνεται σε ταξιδιώτες με κινητική αναπηρία και περιορισμένη κινητικότητα, εξασφάλισε pre-seed γύρο χρηματοδότησης ύψους 125.000 ευρώ από την Investing for Purpose και την HeBAN – Hellenic Business Angels Network (Association).

«Mapping. Η έρευνα» – Το βιβλίο που εξηγεί σε γονείς, εκπαιδευτικούς και την πολιτεία γιατί τα βρέφη και τα νήπια πρέπει να βλέπουν θέατρο

Το βιβλίο με τον τίτλο Mapping. Η έρευνα. Ένας Χάρτης για την αισθητική των παραστατικών τεχνών για τις πολύ νεαρές ηλικίες (εκδόσεις ΚΑΠΑ Εκδοτική), είναι ένα σύγγραμμα που συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη στον τομέα των παραστατικών τεχνών, με επίκεντρο τη βρεφική και νηπιακή ηλικία. Η επικράτεια του θεάτρου αγκαλιάζει πλέον όλες τις ηλικίες και χαρακτηρίζεται από την έμφαση σε ιδιαίτερες κατηγορίες κοινού.