Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ημερίδα για τα σχολεία από τους Δήμους Παύλου Μελά και Πυλαίας Χορτιάτη

Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι εναλλακτικοί τρόποι στήριξης των σχολείων την περίοδο της οικονομικής κρίσης θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου ώρα 11.00 π.μ. στο Δημαρχείο Πανοράματος.

Νέο εκπαιδευτικό παιχνίδι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες (ΕθνΚΤ) του Ευρωσυστήματος ανακοίνωσαν ότι έθεσαν στη διάθεση του κοινού ένα νέο διαδικτυακό εκπαιδευτικό παιχνίδι με τίτλο « Top Floor – Ο δρόμος προς την κορυφή!».

Πείραμα σε βρέφη ίσως δείχνει το ξύπνημα της συνείδησης

Όλοι θα έχουν παρατηρήσει ότι τα νεογέννητα δεν δείχνουν να έχουν καν συναίσθηση του εαυτού τους. Κι όμως, η συνείδηση ενδέχεται να ξυπνά στον άνθρωπο από την ηλικία των πέντε μηνών, υποστηρίζουν ερευνητές στη Γαλλία.

Μητρότητα δεν είναι μόνο η γέννα

Προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που προχώρησαν είτε σε υιοθεσία είτε σε αναδοχή. Τρεις διαφορετικοί άνθρωποι μιλούν στο NEWS 247

Ο Σ. Ν, η Κ. Μ και η Ε. Μ είναι τρεις άνθρωποι που ήθελαν να δώσουν απλόχερα την αγάπη τους σε ένα παιδί, να το αγκαλιάσουν, να το φροντίσουν και να το δουν να μεγαλώνει.

Η εθνοπολιτισμική ταυτότητα των γονιών καθορίζει το πώς βλέπουν τα παιδιά τους

«Η κόρη μου; Είναι πανέξυπνη, φιλομαθής και ανεξάρτητη», δηλώνει μητέρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Ο γιος μου είναι ήρεμος και γελαστός, ένα ευτυχισμένο παιδί», λέει Ιταλίδα μαμά. Η διαφορετική ιεράρχηση -η ευφυΐα προηγείται στις ΗΠΑ, η ψυχολογία στην Ιταλία- σημαίνει ότι οι γονείς βλέπουν διαφορετικά τα παιδιά τους από χώρα σε χώρα;

Υγεία: Τι να κάνουμε εάν το παιδί μας καταπιεί απορρυπαντικό ή βενζίνη;

Είναι από τους χειρότερους εφιάλτες που μπορεί να βιώσει ένας γονέας. Να μην προσέξει για μια στιγμή, για ένα απειροελάχιστο κλάσμα του δευτερολέπτου, και το μικρό παιδί του με κάποιο “μαγικό τρόπο” ως συνήθως, να μπορέσει να πιει από... ένα ξεχασμένο μπουκάλι, απορρυπαντικό, ή υγρό μπαταρίας, ή βενζίνη, ή οποιοδήποτε τοξικό δηλητήριο υπάρχει μέσα στο σπίτι. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση όταν κάθε λεπτό που περνάει είναι κρίσιμο; και το σημαντικότερο πως δεν θα φτάσουμε ποτέ σε μια τέτοια κατάσταση; Διαβάστε χρήσιμες οδηγίες αποφυγής τοξικών δηλητηριάσεων από παιδιά. 

Πιο γρήγορα αφαιρείται πλέον από το ίντερνετ υλικό παιδικής πορνογραφίας

Υπάρχει πρόοδος το 2012 στο χρόνο που απαιτείται για να κατεβάσουν οι αρχές από το Διαδίκτυο υλικό παιδικής πορνογραφίας -εικόνες και βίντεο σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών, σύμφωνα με έκθεση του Συνδέσμου Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου (ΙΝΗΟΡΕ).

Έρευνα συνδέει τους παιδικούς κολικούς με την ημικρανία

Παιδιά που εμφανίζουν κολικούς μπορεί ενδεχομένως να είναι περισσότερο πιθανό να έχουν ημικρανίες όταν μεγαλώσουν, αναφέρει νέα έρευνα στο περιοδικό 'JAMA.'

“Τρέχοντας στην Καλλιθέα «Kallithea Run 2013»”

Ο Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» του Δήμου Καλλιθέας, σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας, και με την αιγίδα της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Πειραιά, θα διοργανώσουν την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 τον 2ο Αγώνα σε Δημόσιο Δρόμο με τον τίτλο,"Τρέχοντας στην Καλλιθέα «Kallithea Run”.

Στη μέγκενη της κρίσης τα Ειδικά Σχολεία

Την ίδια ώρα που οι αιτήσεις προς τα δημόσια Ειδικά Σχολεία αυξάνονται καθώς οι γονείς που έως τώρα επέλεγαν ιδιωτικό σχολείο (ή ιδιωτικές υπηρεσίες φροντίδας) δεν αντέχουν πλέον το κόστος, το υπ. Παιδείας είναι υποχρεωμένο να περιορίσει τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών.