Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Asperger.

4η μέρα σε νέο σχολείο. Α’ Δημοτικού. Με τον μικρό να αγνοεί εντελώς την ύπαρξη άλλων παιδιών στο διάλειμμα και να περνάει την ώρα του τρέχοντας μόνος πάνω- κάτω ή βλέποντας τα φυλλαράκια των δέντρων. Προηγήθηκαν δύο ημέρες σκληρής προετοιμασίας με τη μαμά στο σπίτι (με πρόβα σε ερωτήσεις/απαντήσεις, παίξιμο πιθανών διαλόγων) για να πλησιάσει κάποιο παιδάκι στην αυλή και να αλληλεπιδράσει μαζί του.

Τα ντραμς βοηθούν την επικοινωνία των παιδιών με αυτισμό

Η χρήση των ντραμς για 60 λεπτά την εβδομάδα μπορεί, σύμφωνα με νέα μελέτη να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό και να τα βοηθήσει να έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.

Η μελέτη αυτή όπως επισημαίνει ο φυσιολόγος, νευρολόγος James Ives MPsych (Hons) στο news-medical.net, διεξήχθη στο πανεπιστήμιο Chichester και στο πανεπιστημιακό Κέντρο Hartpury, και σύμφωνα με τα όσα κατέγραψαν οι επιστήμονες ερευνητές, διαπιστώθηκε ότι βελτιώθηκε σημαντικά η ικανότητα αυτών των μαθητών στο να ακολουθήσουν τις οδηγίες των δασκάλων τους και στις κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συνομηλίκων τους καθώς και των μελών του προσωπικού του σχολείου.

Κύπρος: Εγχειρίδιο του υπουργείου για την αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης μαθητών

Η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο στην αντιμετώπιση του οποίου διάφορες επαγγελματικές ομάδες έχουν να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο.

«Εκθέτοντας τα παιδιά μου»: Μια παγίδα που στήνουν οι γονείς

Παιδιά που μαγειρεύουν, παιδιά που φτιάχνουν γλυκά, παιδιά που παίζουν σε τηλεοπτικές σειρές, παιδιά που συμμετέχουν σε ταινίες, παιδιά που τραγουδούν, χορεύουν, κάνουν ακροβατικά, παιδιά στην πασαρέλα: Παιδιά-θαύματα (;) σε δημόσια έκθεση.

Το makthes.gr στη Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Για την κατάσταση στο χώρο της παιδείας, τις άμεσες κινήσεις που πρέπει να γίνουν, τις αλλαγές στο νέο λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μιλάει στο "makthes.gr" ο Γιώργος Τόδας, πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τόδας επισημαίνει την ανάγκη για νέα σύγχρονα σχολεία με υλικοτεχνική υποδομή, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει την απουσία ουσιαστικού διαλόγου στο χώρο της παιδείας.
Διαβάστε το άρθρο τής Έλενας Αποστολίδου στη Μακεδονία

Σέρρες: Εργαστήρι κινηματογράφου για παιδιά δημοτικού

Εργαστήρι κινηματογράφου για παιδιά δημοτικού σχολείου διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών το οποίο θα λειτουργήσει μέσα στον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο του 2019.

Πρόκειται για ένα δημιουργικό διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού με την Τατιάνα Νικολαίδου που θα λειτουργεί κάθε πρωί Κυριακής είπε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Καλλιόπη Ευαγγελίδου, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την μεγάλη αποδοχή που τυγχάνει από τους Σερραίους οι οποίοι σπεύδουν για γράφουν τα παιδιά τους.

Εκκληση για απομάκρυνση παιδιών από τη Μόρια

Έκκληση για επείγουσα μεταφορά όλων των ευάλωτων ατόμων και ιδιαίτερα των παιδιών, που βρίσκονται στον καταυλισμό της Μόριας, σε ασφαλή στέγη απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Σε ανακοίνωσή τους οι ΓΧΣ τονίζουν ότι ο καταυλισμός βρίσκεται σε κατάσταση «πρωτοφανούς έκτακτης ανάγκης» όσον αφορά τη σωματική και ψυχική υγεία των προσφύγων.

Το άσθμα γεννά κίνδυνο παχυσαρκίας και εγκατάλειψης του σχολείου

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος παχυσαρκίας και εγκατάλειψης του σχολείου για τους ανθρώπους με άσθμα

Η παχυσαρκία αποτελεί γνωστό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση άσθματος, αλλά μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα δείχνει ότι ισχύει και το αντίστροφο: οι άνθρωποι με άσθμα είναι πιθανότερο να γίνουν παχύσαρκοι. Επίσης μια δεύτερη έρευνα βρήκε ότι τα ασθματικά παιδιά εγκαταλείπουν συχνότερα το σχολείο ή το πανεπιστήμιο.

Βήματα αυτονομίας

Η «Κ» καταγράφει τις προσπάθειες ανθρώπων με σύνδρομο Down να αυτονομηθούν μέσω της εργασίας τους.

Κιάρα Μπόρντι: Η 18χρονη που διεκδίκησε τον τίτλο της Μις Ιταλία με τεχνητό πόδι

Η Κιάρα Μπόρντι, μια 18χρονη με προθετικό μέλος, κατάφερε τις πρώτες πρωινές ώρες να περιληφθεί στην τριάδα των φιναλίστ για τον τίτλο Μις Ιταλία, χωρίς ωστόσο να κερδίσει το στέμα, έπειτα από μια εκστρατεία προσβολών που δέχτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η μελαχρινή καλλονή από την Ταρκίνια της κεντρικής Ιταλίας φορά πρόσθετη κνήμη έπειτα από ένα τροχαίο κατά το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά όταν ήταν 13 ετών. Η ίδια παρέλασε, όπως όλες οι άλλες υποψήφιες, με μπικίνι.

Δήμαρχος Γαύδου στο LIFO.gr: Κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς δάσκαλο μέχρι τον Νοέμβριο

Η δήμαρχος της Γαύδου Ευαγγελία Καλλίνικου μίλησε στο LIFO.gr για την απροειδοποίητη αποχώρηση της μοναδικής δασκάλας, από το μοναδικό σχολείο του νησιού. 

Η δασκάλα έφυγε από το νησί με το καράβι της Παρασκευής με αποτέλεσμα το σχολείο να παραμείνει κλειστό χθες και σήμερα. Πριν λίγες ώρες, η δασκάλα υπέβαλε και επισήμως την παραίτησή της. 

Πτολεμαΐδα: Το Σκράμπλ στα Σχολεία

Να μυήσουν και φέτος περισσότερους μαθητές στην τεχνική και φιλοσοφία του Σκράμπλ θα επιχειρήσουν οι συντελεστές του ομώνυμου Ομίλου της Πτολεμαΐδας, δημιουργώντας τμήματα σε Σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την συναίνεση των Εκπαιδευτικών και των Γονέων.