Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα παιδιά που μασουλάνε τα πάντα.

Συχνά πιάνω τον εαυτό μου να επαναλαμβάνει την φράση «Μην το μασουλάς αυτό. Πάρε ένα μασητικό». Και αυτό γιατί ο J, ακόμα και τώρα, στην ηλικία των 8 ετών, μασουλάει τα πάντα. Πραγματικά τα πάντα.

Τα παλτό του, τα πουλόβερ και τα φερμουάρ του είναι αυτά που ταλαιπωρούνται περισσότερο. Και θα ήταν υπέροχο αν μπορούσε να έχει αυτά τα μπουφάν και τις μπλούζες και τα επόμενα χρόνια. Μια μαμά μπορεί να ονειρεύεται, σωστά;

Παραμένουμε στο Σπίτι... των Παραμυθιών!



«Περιοριζόμαστε στα σπίτια μας και κρατάμε τον ιό σε απόσταση, αλλά δεν περιορίζουμε την διάδοση των ιστοριών και δεν κρατάμε την τεχνολογία σε απόσταση και ανεκμετάλλευτη».

Μένουμε Σπίτι | 23 ελεύθερα audio-books παραμύθια από τις Εκδόσεις Πατάκη

Οι Εκδόσεις Πατάκη καλωσορίζουν τους μικρούς αναγνώστες και τους γονείς τους στην ξακουστή βιβλιοθήκη της μάγισσας Σουμουτού. Τα βιβλία στη βιβλιοθήκη διαλεγμένα ένα ένα. Συναρπαστικά. Καθένα σε κόσμο διαφορετικό σε οδηγεί.

Είκοσι τρία από τα βιβλία που κρύβονται στα ράφια της τα διαβάζουν φωναχτά η Ηλέκτρα Γεννατά και ο Θανάσης Χαλκιάς.

Ειδική Αγωγή: Έκκληση για να κλείσουν άμεσα τα θεραπευτήρια λόγω κορωνοϊού



Έκκληση για την άμεση αναστολή λειτουργίας των θεραπευτηρίων τους απευθύνουν στην Πολιτεία οι επαγγελματίες της Ειδικής Αγωγής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση, μέχρι σήμερα καμία απόφαση της κυβέρνησης δεν έχει συμπεριλάβει τον κλάδο των ιδιωτικών θεραπευτηρίων ειδικής αγωγής, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή εξάπλωσης της ασθένειας και προσθέτουν ότι η πλειοψηφία των θεραπευτών με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε χιλιάδες οικογένειες ανέστειλαν με δική τους πρωτοβουλία τη λειτουργία των γραφείων τους.

Φανάρια για άτομα με αναπηρία όρασης στην Κομοτηνή

O Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνης τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, κατά τη συνάντησή του με το τμήμα ατόμων με αναπηρία όρασης του Σωματείου Α.με.Α Π.Ε Ροδόπης διαβεβαίωσε οτι ο Δήμος Κομοτηνής θα προχωρήσει στη τοποθέτηση ηχητικών μηχανισμών σε 6 φωτεινούς σηματοδότες για την διευκόλυνση των ατόμων με προβλήματα όρασης. Φανάρια δηλαδή προσβάσιμα σε κάθε πολίτη που μειωμένη όραση ή αναπηρία όρασης.

NOESI.GR : Εγχειρίδια για τα μιλήσετε για τον κορωνοϊό και την πανδημία (COVID-19) σε παιδιά ή άτομα με νοητική υστέρηση και αυτισμό

Κοινωνική Ιστορία για το κορωνοϊό!
Η πρώτη Κοινωνική Ιστορία για τη διαχείριση του θέματος του κορωνοϊού, ως εργαλείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε παιδιά με αυτισμό και άλλα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Δημιουργοί:
Γελαστοπούλου Μαρία (Σύμβουλος Β' ΙΕΠ)
Αβδίκου Χριστίνα (Εικονογράφηση)

«Στα όνειρά μου», «Για το φεγγάρι»... Ποίηση στις φυλακές

Στις φυλακές Ναυπλίου δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε μπει κάποιος ποιητής ή ερευνητής για να τους επισκεφτεί. Το ζητούμενο ήταν να ακούσουν μια διάλεξη ή να γράψουν κάτι, σε ερευνητικά πλαίσια για πανεπιστημιακούς σκοπούς, πάντα όμως με θέμα την «ελευθερία», το θέμα-φωτιά. Εκεί καταλήγουν όλα. Αυτοί τότε έγραψαν πόσο θα ήθελαν να ήταν αλλού και πόσο πολύτιμη είναι η ελευθερία τους, κάτι απόλυτα αναμενόμενο.

Γίνε εθελοντής για την αντιμετώπιση του Covid-19

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας λόγω του ιού Covid-19, είναι πρωτόγνωρη και η εξέλιξη της αναμένεται ραγδαία. Η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας.

Κορωνοϊός: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τη Δευτέρα για τους μαθητές δημοτικών

Τη σκυτάλη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση παίρνουν από αύριο το δημοτικά σχολεία, όπως ενημέρωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. 

Πρόκειται για την ασύγχρονη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Κάθε εκπαιδευτικός θα αναρτά το απαραίτητο ψηφιακό υλικό στην διαδικτυακή πλατφόρμα και στη συνέχεια ο κάθε μαθητής θα λύνει τις απαραίτητες ασκήσεις και θα αξιολογείται. Στη διάθεση των εκπαιδευτικών βρίσκονται δύο πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεπίδρασης του υπουργείου Παιδείας. «Μαθαίνουμε κάτι καινούριο» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχαράκη. 

Ένα κρούσμα δεν είναι «στίγμα» ούτε για τον νοσούντα, ούτε για την οικογένεια

«Μένουμε σπίτι, δε μένουμε μόνοι» - Συμβουλές της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας

Η επιδημία του κορωνοϊού COVID-19 εξαπλώνεται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς και η ανησυχία των πολιτών ολοένα και μεγαλώνει. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία», γεγονός που σημαίνει ότι ο ιός έχει μεταδοθεί σε πολλές χώρες και ανθρώπους στον πλανήτη και πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της ακόμη μεγαλύτερης επέκτασής του, εάν δεν τηρηθούν συγκεκριμένοι κανόνες. Όμως, πέρα από την υιοθέτηση των μέτρων που ανακοινώνει η πολιτεία, την παραμονή μας στο σπίτι και την τήρηση των κανόνων υγιεινής, είναι σημαντικό να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε ψυχολογικά σε αυτή την πρόκληση με ψυχραιμία.