Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

Ανθρώπινα δικαιώματα
Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από ένα δάσκαλο που θέλησε να ενημερώσει τις τάξεις του για τα δικαιώματα των ανθρώπων.
Μέσα από αυτή την προσπάθεια γεννήθηκε το http://project-inform.org που στόχο έχει να εμφυσήσει στην κοινή γνώμη τον σεβασμό για κάθε αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και να δώσει πληροφορίες για το τι συμβαίνει παγκοσμίως σχετικά με το εμπόριο λευκής (ή και άλλου χρώματος) σαρκός, την εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας, τις βίαιες καταστολές, την απαξίωση της εργασίας και για την κάθε τύπου καταπάτηση δικαιωμάτων τα οποία θα έπρεπε να είναι αναφαίρετα και αυτονόητα. Ο ιστότοπος προτρέπει ακόμα όσους θέλουν να συμμετέχουν σε δράσεις και ενημερωτικές εκστρατείες, να το κάνουν οργανωμένα μέσα και από αυτό το site.

Φτιάξτε site
Δημιουργήστε το δικό σας site ή blog, ανέξοδα και γρήγορα με τη βοήθεια του www.freesiters.com. Ο ιστότοπος, όπως αναφέρει και στην πρώτη του σελίδα, «παρέχει ό,τι χρειάζεται για να δημιουργήσετε μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, ένα blog, ένα φωτογραφικό άλμπουμ ή και τα τρία μαζί σε μία διεύθυνση. Εγκαθίσταται με τρεις κινήσεις και ανανεώνεται πολύ εύκολα». Ακόμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε το επεξηγηματικό βίντεο που δείχνει βήμα βήμα πώς να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, ώστε να μη σας μείνει καμία απορία. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε προτού ξεκινήσετε, είναι μια αίτηση εγγραφής και στη συνέχεια έχετε τη δυνατότητα να στήσετε το δικό σας site. Στον ιστότοπο θα δείτε και μια λίστα με sites που δημιουργήθηκαν με τη βοήθειά του, για να πάρετε μια γεύση τού τι ακριβώς μπορείτε να φτιάξετε.

Μετρήστε ανάποδα
ΜΕΧΡΙ τα Χριστούγεννα οι μέρες είναι πια λίγες και τα πιτσιρίκια αδημονούν να περάσουν. Για να τα κάνετε να απασχοληθούν δημουργικά περιμένοντας, βάλτε τα να κάνουν τις δραστηριότητες και να δουν τα βίντεο που προσφέρει σε μικρά και μεγάλα παιδιά τοhttp://polarexpress.com. Βασισμένο στην ομώνυμη ταινία, τα παιδιά μπορούν να κάνουν κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό μέχρι την 25η Δεκεμβρίου. Μην παραλείψετε να τους δείξετε το ημερολόγιο, με το οποίο μπορούν να μετρούν αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα, ανοίγοντας κάθε μέρα και ένα παραθυράκι και ανακαλύπτοντας σ' αυτά και από μια καινούργια έκπληξη. Επειδή οι γιορτές πάντα είναι η χαρά -κυρίως- των παιδιών, απασχοληθείτε μαζί τους με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου