Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες στα μαθηματικά. Πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε μέσα στην τάξη (μερικές πρακτικές προτάσεις για εκπαιδευτικούς)

Οι μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά μπορεί να δυσκολεύονται να θυμηθούν απέξω γινόμενα προπαίδειας, αθροίσματα και διαφορές (πχ 3Χ7= , 4+7= , 11– 3= ) ακόμα και όταν θεωρείτε ότι όλα αυτά έχουν γίνει κτήμα των παιδιών της συγκεκριμένης τάξης (πχ στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού). Αφήστε το παιδί να χρησιμοποιεί «κολπάκια» (στρατηγικές) για να ξεπερνά αυτές τις δυσκολίες του πχ δάχτυλα, μετατροπή γινομένων σε αθροίσματα κοκ. Πολλοί εκπαιδευτικοί «απαγορεύουν» την χρήση δαχτύλων μετά την Γ΄ Δημοτικού. Ωστόσο, τα παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τα μάθουν.

Μπορούν TikTok και Instagram να φέρουν τους νέους πιο κοντά στο βιβλίο;

Ο,τι σχετίζεται με το βιβλίο, ό,τι μυρίζει μελάνι, ό,τι προωθεί την ανάγνωση, ό,τι συζητιέται για τους συγγραφείς και τις λέξεις τους δεν μπορεί παρά να βρεθεί σε ένα και μόνο χασταγκ που έχει κατακλύσει το TikTok. Αυτό είναι το #BookTok που πλέον μετρά πάνω από 110 δισεκατομμύρια επισκέψεις. Λίστες με τα καλύτερα βιβλία που έχουν διαβαστεί, συμβουλές για τη δημιουργία μιας πλήρους βιβλιοθήκης, προτάσεις τίτλων που μόλις κυκλοφόρησαν και συγγραφέων: είναι το περιεχόμενο μιας από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στην εφαρμογή. 

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συλλόγων

Τουλάχιστον 80 σύλλογοι από ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία αγκαλιάζουν τη φετινή διοργάνωση – Από τα έσοδα θα ενισχυθούν ειδικά σχολεία και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Με τη συμμετοχή 80 χορευτικών συλλόγων ανοίγει σήμερα την αυλαία του το 28ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συλλόγων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

25ο ΦΝΘ: Ντοκιμαντέρ για παιδιά-ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο

Τα ντοκιμαντέρ για παιδιά, μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο, συμφώνησαν οι συμμετέχουσες σε σχετική συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο MOMus - Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Αγοράς του 25oυ Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 

Την Τετάρτη 03/05 στη Θεσσαλονίκη οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες των Ολυμπιακών Αθλημάτων της Γυμναστικής

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε ότι οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες των Ολυμπιακών Αθλημάτων της Γυμναστικής (Ενόργανη Γυμναστική, Ρυθμική Γυμναστική και Τραμπολίνο), θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη, στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης», την Τετάρτη 03 Μαΐου 2023.

Πανελλήνιο Ρεκόρ για την τρις χρυσή πανελληνιονίκη ΑμεΑ Τάνια Κεραμυδά

Με μία εξαιρετική εμφάνιση, στέλνοντας τον δίσκο στα 19.53 μ., η Νεαπολίτισσα τρις χρυσή πανελληνιονίκης ΑμεΑ και κάτοχος του πανευρωπαϊκού ρεκόρ στο ακόντιο Τάνια Κεραμυδά επέστρεψε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με ένα ακόμα πανελλήνιο ρεκόρ στις αποσκευές της, αυτή τη φορά στο δίσκο.

«Δεν είναι όλες οι διπολικές διαταραχές ίδιες»: Πώς είναι να ζεις με διπολική διαταραχή σήμερα

«Η ΝΟΣΟΣ ΗΡΘΕ κι εξήγησε διάφορα κομμάτια της ζωής μου, περιστατικά, συμπεριφορές που δεν ταίριαζαν ακριβώς με τον χαρακτήρα μου. Ήρθε και κούμπωσε σε έναν άνθρωπο που ήδη υποψιαζόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κάπως σαν να συμπλήρωσε μια εικόνα που είχα για τον εαυτό μου», λέει ο κωμικός και συγγραφέας Στέλιος Ανατολίτης για το ξεκίνημα και την πορεία της διπολικής διαταραχής στη ζωή του.

1ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ προσβάσιμος για άτομα με αναπηρία όρασης-Συνεργασία ΚΕΑΤ-ΑΣΕΠ

Τον Φεβρουάριο του 2023 υπεγράφη σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) με στόχο την προσαρμογή για πρώτη φορά των θεμάτων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. (Πρόσκληση – Προκήρυξη 2Γ/2022), ο οποίος διεξήχθη το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, προκειμένου να είναι προσβάσιμα για άτομα με αναπηρία όρασης.

Ενημερωτική εκδήλωση από την ΕΛΙΖΑ: «Παιδί και σεξουαλική κακοποίηση. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.»

Στις 23 Μαρτίου 2023, 18.00- 20:00, το ΕΛΙΖΑ θα πραγματοποιήσει ενημέρωση με τίτλο «Παιδί και σεξουαλική κακοποίηση. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.» 

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την ενημέρωση διαδικτυακά μέσα από το κανάλι του ΕΛΙΖΑ στο YouTube

Πηγή: Facebook

Συμμετοχή του Δικτύου στο Συνέδριο με τίτλο : “Εθνικός Μηχανισμός Επείγουσας Ανταπόκρισης (ΕΜΕΑ) για ασυνόδευτα παιδιά : από την εκτίμηση αναγκών στην ανταπόκριση”.

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετείχε στο συνέδριο που διοργάνωσαν την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (UNHCR) και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με τίτλο : “Εθνικός Μηχανισμός Επείγουσας Ανταπόκρισης (ΕΜΕΑ) για ασυνόδευτα παιδιά : από την εκτίμηση αναγκών στην ανταπόκριση”.