Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Παίζουμε κι εξασκούμε τη λεπτή κινητικότητα

Μία πολύ ωραία ιδέα που συνδυάζει μαθηματικά, λεπτή κινητικότητα και διασκέδαση!

“Διάκριση ενάντια στους νέους δικαιούχους ειδικής αγωγής” καταγγέλλουν οι φυσικοθεραπευτές Μεσσηνίας - Λακωνίας

Με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Τμήμα Μεσσηνίας - Λακωνίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών καταγγέλλει την απίστευτη -όπως τη χαρακτηρίζει- διάκριση ενάντια στους νέους δικαιούχους ειδικής αγωγής του ΕΟΠΥΥ.

Αύξηση έως 30% στα παιδιατρικά περιστατικά τις ημέρες με ρύπανση στον Βόλο

Σύμφωνα με τον συσχετισμό των στοιχείων ρύπανσης του Βόλου με τους ασθενείς που πηγαίνουν στο Νοσοκομείο με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, παρατηρείται μία αύξηση 30%, ειδικά σε ό,τι αφορά τα παιδιά, που είναι καθαροί οργανισμοί και δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με έρευνα η οποία παρουσιάζεται σήμερα το απόγευμα στο Πνευμονολογικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Ξενία στον Βόλο.

Δημιουργία Δανειστικών Βιβλιοθηκών και στο Δημοτικό Σχολείο κράτησης ενηλίκων Ναυπλίου

Το έργο «Δημιουργία 17 ποιοτικών Δανειστικών Βιβλιοθηκών «για σένα» σε 11 σχολεία με μαθητές Ρομά και 6 σχολεία εντός Καταστημάτων Κράτησης υλοποιείται στο πρόγραμμα Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Eλληνική Λέσχη του Βιβλίου.

Βιωματικό σεμινάριο «Επικοινωνία Δίχως Βία για Σχολεία Δίχως Βία» από το ΚΕΔΕ

Το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Friedrich Ebert, διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο δεκαέξι ωρών (16 ωρών) με θέμα: στο πλαίσιο του προγράμματος «Επικοινωνία Δίχως Βία για Σχολεία Δίχως Βία»

«Η πανδημία μας στέρησε την αφή»

Ολων η καθημερινότητα άλλαξε από την περασμένη άνοιξη, απρόσμενα, βίαια. Μήνες μετά, κι ακόμα δεν μπορούμε να προσαρμοστούμε. Ομως για κάποιους δεν άλλαξε μόνο η καθημερινότητα, αλλά ο ίδιος ο τρόπος να «βλέπουν» τη ζωή. Στους τυφλούς συμπολίτες μας, η πανδημία του κορωνοϊού στοίχισε ό,τι πολυτιμότερο, την αφή, το μέσο δηλαδή να «διαβάζουν» το περιβάλλον. «Η αλήθεια είναι ότι λόγω της χρήσης των γαντιών χάσαμε ακόμα μία αίσθηση», λέει στην «Κ» ο Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος, πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Αλλα Μάτια» και τακτικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης.

Επίσκεψη του Σωτήρη Τσιόδρα στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα

Διεθνής ημέρα για την πρόσβαση των κρατουμένων στην εκπαίδευση η σημερινή (σημ 14/10/2020) και στο σχολείο των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα φιλοξενήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες παραβρέθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας όπου και άκουσε τους μαθητές για τα θέματα που αντιμετωπίζουν ενώ μίλησε και για την πανδημία.

Θερμοκήπιο δημιούργησαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου στα Ρίζια 'Εβρου

Οι μαθητές της έκτης δημοτικού στο σχολείο Ριζίων Ορεστιάδας άφησαν για λίγο τις σχολικές τσάντες και τα τετράδια και πήραν τα φτυάρια και τα φυτά για να ...βάλουν στο βρεγμένο χώμα τους πρώτους σπόρους. Ρίγανη, δεντρολίβανο, αλλά και λαχανικά θα μεγαλώνουν δίπλα από τις σχολικές αίθουσες, αφού το δημοτικό έχει από σήμερα το δικό του θερμοκήπιο.

Γαλλία: Φόρος τιμής για τον καθηγητή που δολοφονήθηκε

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του Σαμιέλ Πατί, του καθηγητή ιστορίας που δολοφονήθηκε με αποτρόπαιο τρόπο την Παρασκευή από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής.

Ειρήνη Καϊμακάμη: Η καθηγήτρια - πρότυπο για μαθητές «επιχειρηματίες»

Η κ. Ειρήνη Καϊμακάμη είναι εκπαιδευτικός, οικονομολόγος και τα τελευταία χρόνια έχει διδάξει σε Λύκεια του Κορυδαλλού και της Νέας Ιωνίας

Έχει μεγάλο πάθος για τη δουλειά της και πάντα ανεβάζει τον πήχη για την ίδια και τους μαθητές της. Το ιδανικό πεδίο μέσα στο οποίο μπόρεσε να προσφέρει στα παιδιά μια αξέχαστη εμπειρία και να τα βοηθήσει ουσιαστικά στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», κατά το οποίο τα παιδιά δημιουργούν αληθινά προϊόντα στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς, κάνουν πωλήσεις, συμμετέχουν σε Εμπορικές Εκθέσεις και Διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αιγιάλεια: Μετέωροι οι μαθητές χωρίς τμήματα ένταξης

Χωρίς Τμήματα Ενταξης άφησε, το υπουργείο Παιδείας, την Ειδική Αγωγή στην Αιγιάλεια, παρότι φρόντισε να καλύψει κατά τα λοιπά 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο αλλά και το ΕΕΕΕΚ Αιγίου.